Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Taxele notariale pentru darea în plată se înjumătăţesc. Ministerul Finanţelor a renunţat la impozitarea transferului proprietăţii

Publicat

notar Ministrul Justiţiei anunţă înjumătăţirea taxelor notariale pentru românii care îşi dau casa în plată. Anunţul făcut de Raluca Prună este aşteptat de datornici de două luni, atunci când a intrat în vigoare Legea care le permite să renunţe, în favoarea băncii, la locuinţa cumpărată prin credit.

„A fost semnat acest ordin săptămâna trecută, la sfârşitul săptămânii trecute, astfel încât a scăzut, astfel cum s-a agreat cu Uniunea Naţională a Notarilor Publici, cu 50% nivelul taxelor notariale care sunt legate de legea dării în plată”, a spus ministrul Justiției, Raluca Prună.

Decizia de înjumătăţire a taxelor notariale vine după ce Ministerul Finanţelor a renunţat la impozitarea transferului proprietăţii.

Legea dării în plată a intrat în vigoare la mijlocul lunii mai, iar acum sunt aproape 2.400 de dosare pe mesele judecatorilor.

Câteva zeci de români au câștigat în prima înstanță, dar au fost și solicitări admise prin care bancherii cer trimiterea legii la Curtea Constituțională, pe motiv că acționează retroactiv și le afectează dreptul la proprietate.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate