Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Taxele pentru eliberarea și schimbarea pașaportului și a permisului auto vor putea fi plătite online. Care este procedura

Publicat

pasaport

Guvernul a aprobat, vineri seara, un proiect de hotărâre conform căruia cetăţenii români pot plăti online taxele pentru serviciile privind eliberarea şi schimbarea pașapoartelor sau a permiselor auto.

Plata taxelor pentru pașapoarte și permise auto va putea fi efectuată în Sistemul Național Electronic de Plată Online, respectiv pe platforma ghiseul.ro. Guvernul a stabilit, vineri seară, prin hotărâre plata acestor unor servicii de utilitate publică pe ghiseul.ro.

„Plata unor servicii de utilitate publică va putea fi făcută prin sistemul naţional electronic de plată online, practic vorbim de informatizarea unor plăţi datorate pentru anumite servicii de utilitate publică în sistem online, respectiv pentru plata taxelor pentru paşapoarte şi permise auto.

Astfel, după adoptarea acestui proiect de hotărâre de Guvern iniţiat de Autoritatea pentru Digitalizarea României cetăţenii români care vor accesa aceste servicii pentru eliberarea, schimbarea paşapoartelor sau a permiselor auto vor putea plăti taxele aferente în sistem online prin sistemul naţional electronic de plată”, a explicat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, citat de Agerpres.

Acest proiect de hotărâre s-a aflat pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei Executivului.

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat și alte noi facilități ale serviciului Spațiul Privat Virtual, astfel că persoanele înregistrate în Spațiul Privat Virtual pot face plata obligațiilor fiscale la buget direct cu cardul bancar prin interconectarea cu ghișeul.ro, soluție care permite achitarea a peste 30 de impozite și contribuții.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax