Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Taxele pentru pașaport, permis și certificat de înmatriculare vor putea fi plătite online prin Ghișeul.ro. Ordonanță adoptată

Publicat

Guvernul a adoptat joi ordonanța de urgență prin care românii pot plăti online, prin Ghișeul.ro, și taxele pentru pașaport, permis de conducere și certificat de înmatriculare.

În cadrul ședinței Guvernului României de joi, 27 august, a fost adoptată ordonanța de urgență prin care au fost extinse categoriile de servicii publice a căror plată poate fi realizată prin platforma online Ghișeul.ro, administrată de Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR).

Contravaloarea pașaportului, a permisului de conducere, a certificatului de înmatriculare și a autorizației de circulație provizorie pot fi achitate online – rapid, sigur și fără comisioane, transmite ADR, într-un comunicat de presă.

“Cu 2 săptămâni în urmă, ghișeul.ro dobândea capacitatea de a procesa toate plățile pentru serviciile comunitare de utilitate publică. Peste 10 noi categorii de plăți au fost adăugate în platformă. Astăzi, am adus mai aproape de cetățeni o serie de servicii publice foarte importante și foarte solicitate. Prin interconectarea sistemelor Ministerului Afacerilor Interne – Direcția Generală de Pașapoarte și Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor – cu sistemul informatic al Companiei Naţionale „Imprimeria Naţională“ S.A. și al Regiei Autonome Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat, vor fi considerabil reduse procedurile necesare pentru eliberarea acestor documente, iar cetățenii vor scăpa de hârtiile prin care fac dovada plăților și de drumurile inutile între instituții”, a declarat Sabin Sărmaș, președintele Autorității pentru Digitalizarea României.

Prin Ghișeul.ro se pot plăti impozite şi taxe stabilite de instituţiile publice înrolate în sistem precum și amenzi contravenţionale cu deducerile aferente plăţii în 15 zile calendaristice. De la începutul lunii aprilie 2020, și plățile pentru CAS, CASS și impozitul pe venit, aferente declarației unice pentru persoane fizice, persoane fizice autorizate și intreprinderi individuale se pot achita online prin această platformă în care sunt înscriși 700.000 de utilizatori.

surse: adr.gov.ro, hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax