Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Taxele percepute de stat pentru serviciile prestate cetățenilor trebuie afișate pe site-urile instituțiilor

Publicat

Consiliile județene, primăriile și celelalte instituții publice dar și organele de specialitate ale administrației publice centrale vor fi obligate, în curând, să publice, din oficiu, pe site-urile proprii, taxele practicate pentru serviciile publice prestate cetățenilor.

Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat miercuri, 11 octombrie, de către Camera Deputaților. Pentru a se aplica, trebuie promulgat de către președintele Klaus Iohannis și mai apoi publicat în Monitorul Oficial.

Proiectul modifică art. 1 din OUG nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

În prezent, instituţiile publice şi organele de specialitate ale administraţiei publice centrale au obligaţia de a publica, din oficiu, informaţii şi modele de formulare sau cereri aferente tuturor serviciilor publice furnizate, în format electronic, atât pe website-ul propriu, cât şi pe punctul de contact unic electronic (…) şi într-un format tehnic care să permită descărcarea şi editarea lor în scopul completării pe calculator de către beneficiar.

Inițiativa legislativă adoptată de către Camera Deputaților prevede completarea documentului, pentru un acces mai ușor al cetățenilor la diverse servicii publice.

„În cazul în care furnizarea serviciilor publice se realizează cu perceperea de taxe / tarife / comisioane, după caz, acestea sunt publicate, din oficiu, pe website-ul propriu și în punctul de contact unic electronic”, prevede documentul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax