Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Taximetriștii din Alba Iulia ies marți la protest împotriva Bolt și Uber: Acuză concurență neloială din partea acestora

Publicat

Taximetriștii din Alba Iulia s-au unit și vor protesta împotriva firmelor de transport public alternativ, precum Uber sau Bolt. 

Mai exact, marți, 20 iunie de la ora 11.00, în jur de 50 – 60 de mașini de taxi vor merge într-un marș de protest pe principalele străzi din Alba Iulia, pentru a atrage atenția la ce ei numesc ”concurență neloială a companiilor de transport alternativ”.

Înainte de protestul propriu zis aceștia se vor aduna în fața Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

Organizatorii spun că fiecare firmă de taxi din Alba Iulia își va trimite mai mulți reprezentanți la protest.

Aceștia au mai precizat că scopul lor nu este a îngreuna circulația rutieră în oraș ci de a trage un semnal de alarmă față de modul în care firmele de ride-sharing activează pe piață.

Mai exact aceștia spun că nu se vor opri în trafic pentru a bloca circulația.

Traseul pe care aceștia vor merge este urmărtorul: Strada Crișan – Casa de cultură a Sindicatelor – Bulevarul 1 Decembrie 1918 – Bulevardul Horea – Calea Moților – Primăria Alba Iulia – Strada Ardealului – Piața Iuliu Maniu – Strada I.C. Brătianu – Instituția Prefectului Județului Alba – Bulevardul Ferdinand 1 – Strada Tache Ionescu – Bulevardul Încoronării – Autoritatea Rutieră Română.

Vor parcurge de două ori traseul cu oprire la sediul ARR.

Într-un comunicat de presă, reprezentanții taximetrișilor din Alba Iulia anunță că acțiunea taximetriștilor din oraș se înscrie în cadrul unui protest național anunțat pentru săptămâna viitoare, în data de 20 iunie.

Printre solicitările taximetriștilor din Municipiul Alba Iulia figurează și eliminarea transportului alternativ, dar și respectarea OUG 49/2019, privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, act normativ ce reglementează transportul alternativ de persoane.

Revendicările șoferilor de taxi: 1. Respectarea OG49/2019 respectiv Legea 204/2019 și suspendarea avizului tehnic emis de către MCSI până la respectarea tuturor reglementărilor în vigoare existente în cuprinsul Legii 204/2019

2. Respectarea Art.6 din Legea 204/2019, derularea activităților comerciale de către operatorii platformelor prin entități fiscale înregistrate la ONRC.

3. Eliminarea din cuprinsul Art.13 Al.(2) Legea 204/2019, emiterea copiilor conforme exclusiv autoturismelor aflate în proprietatea operatorului de transport alternativ sau contract de leasing.

4. Interzicerea inscripționării autoturismelor care dețin copii conforme cu denumirea comercială a operatorilor de platforme, sau reglementarea la nivel local și încasarea taxelor de publicitate conform legii.

5. Respectarea recomandărilor Consiliului Concurenței legată de transparența modului de tarifare și eliminarea tarifului dinamic”.

Protestul din Alba Iulia va fi simultan cu acțiunile taximetriștilor desfășurate la nivel național și programate pentru marțea viitoare, începând cu ora 11:00.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pasager

    luni, 19.06.2023 at 20:58

    hahaha… sa vă spălați atât pe voi cat și rablele pe care le folosiți pe post de mașini… sa nu mai puta masinile voastre a canal sau baru’ gării. sa nu mai fumați că turcii în mașină cu clientul. cu alte cuvinte: va adaptați sau dispăreți. printre voi sunt foarte puțini OAMENI. inclusiv printre așa zisii „patroni”.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax