Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Taximetriştii şi instructorii auto din Alba, luaţi “la ochi” de poliţişti. Amenzi pentru neportul centurii de siguranţă şi alte abateri

Publicat

Aproape 100 de taximetre şi maşini de “şcoală” au fost verificate de poliţiştii din judeţul Alba, în cadrul unei acţiuni derulate miercuri. 12 instructori auto şi 15 şoferi de taxi s-au ales cu amenzi, fiind reţinute şi două certificate de înmatriculare.

Poliţiştii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au organizat, miercuri, 6 august, pe raza municipiilor şi oraşelor din judeţ, o acţiune de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legale de către taximetrişti şi de către cei care utilizează autovehiculele destinate învățării conducerii, în vederea obținerii permisului de conducere.

Au fost verificate 58 de taximetre, ocazie cu care poliţiştii au constatat 15 abateri contravenţionale de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice, ce au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 1.750 lei.

Totodată, în urma verificării a 38 de autovehicule de tip “şcoală”, a fost luată măsura sancţionării contravenţionale faţă de 12 instructori auto dintre care, 4 pentru neportul centurii de siguranţă, 3 pentru defecţiuni tehnice constatate la autovehicule, unul pentru lipsa documentelor şi 5 pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute două certificate de înmatriculare.

Valoarea sancţiunilor aplicate instructorilor auto este de 1.380 lei.

La acţiune au participat, pe lângă poliţiştii Serviciului Rutier, poliţişti ai birourilor şi formaţiunilor rutiere municipale şi orăşeneşti precum şi lucrători din cadrul Registrului Auto Român.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax