Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Te ascultă sau nu telefonul? Pentru prima dată există o dovadă că unele softuri ne ascultă conversațiile

Publicat

Te ascultă sau nu telefonul? Pentru prima dată există dovada că unele companii de marketing fac reclamă la software-uri care au funcția de a ne asculta conversațiile.

Dezvăluirea a fost făcută de ziarul 404 Media, care a identificat o pagină web (ștersă ulterior) a companiei Cox Media Group (CMG).

Potrivit G4Media, aceasta promova serviciul ”Active Listening” cu următoarele cuvinte:

”Ce ar însemna pentru afacerea ta dacă ai putea depista potenţiali clienți care vorbesc despre nevoile lor în conversațiile de zi cu zi? Nu, acesta nu este un episod din Black Mirror, ci ”date vocale”. Iar CMG are capacitatea de a le folosi în avantajul afacerii dumneavoastră”.

Departamentul de marketing teritorial al CMG (numit Soluții Locale) susţine că poate asculta conversațiile persoanelor prin intermediul smartphone-urilor și chiar a televizorelor smart.

Poate indeza informații în timp real pe baza cuvintelor auzite.

Coduri SECRETE pentru telefonul mobil. Combinațiile care activează funcții ascunse din smartphone. LISTA

Nu este clar dacă ceea ce a promovat CMG a fost folosit și a dat rezultate.

În această dezbatere, continuă să fie multe aspecte neclare.

În primul rând, nu există știri certe despre companiile care folosesc acest serviciu, astfel încât nu putem şti cât de mult adevăr există în ceea ce se promovează.

În al doilea rând, nu este clar cum funcționează exact ”ascultarea activă” și cum colectează datele: printr-o parte terță integrată în aplicațiile pe care le descarcăm sau prin alte modalitaţi.

În plus, utilizatorii de iPhone sunt notificați de fiecare dată când o aplicație accesează microfonul.

Te ascultă telefonul? Controverse

Telefoanele inteligente au capacitatea teoretică de a înregistra sunete și de a asculta, deoarece acestea sunt echipate cu microfoane.

De multe ori ne apar reclame care în mod evident au legătură cu ceea ce am discutat ambiental: o mașină, un concediu, produse pentru gospodărie…

Cu toate acestea, majoritatea telefoanelor funcționează în mod normal și nu ascultă activ utilizatorii fără ca aceștia să inițieze anumite comenzi sau să folosească funcții precum asistenții vocali.

Aplicațiile sau funcțiile care necesită acces la microfonul telefonului pot ridica întrebări cu privire la confidențialitatea datelor.

Utilizatorii ar trebui să fie atenți la permisiunile pe care le acordă aplicațiilor și să le verifice regulat pentru a se asigura că datele lor personale sunt protejate.

Pe de altă parte, teoriile privind ascultarea activă a conversațiilor de către telefoane, în absența unui stimul extern (cum ar fi comanda vocală), nu au fost susținute de dovezi concrete sau de rapoarte oficiale.

Cel puțin până acum.

Fabricanții de telefoane inteligente sunt în general supuși unor reguli stricte privind securitatea și confidențialitatea datelor, iar vulnerabilitățile semnificative ar fi tratate de obicei prin actualizări de securitate.

Te ascultă telefonul tău în timp real? Este legal acest lucru?

Dar este legal ca discuţiile noastre private să fie ascultate? Site-ul CMG răspunde la această întrebare legitimă:

”Da, este complet legal ca telefoanele și alte dispozitive să te asculte. Acest lucru se datorează faptului că, de obicei, consumatorii își dau consimțământul atunci când acceptă termenii și condițiile software-ului sau pe cele ale aplicațiilor pe care le descarcă”.

Prin urmare, CMG ar profita de acest lucru.

Printre companiile pe care CMG le enumeră ca fiind partenerii săi se numără Amazon, Microsoft și Google.

Contactat de 404 Media, Microsoft nu a răspuns, Amazon a explicat că ”produsul descris nu va fi utilizat pe dispozitivele Echo, deoarece nu distribuim înregistrările vocale către terți”, în timp ce Google a declarat că ”de ani de zile, Android împiedică aplicațiile să colecteze date audio atunci când nu sunt utilizate în mod activ”.

În concluzie: certitudinile sunt puține și mai trebuie clarificate câteva aspecte.

Cu toate acestea, suspiciunea noastră, a tuturor, legată de faptul că suntem ascultați de smartphone, a devenit și mai puternică.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax