Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Teancuri de facturi neplătite la o primărie din Alba: Contabila instituției refuză să dea viza. Ce spun viceprimarul și primarul

Publicat

Teancuri de facturi neplătite se adună pe birourile Primăriei Roșia Montană din cauza faptului că o angajată, contabila instituției, refuză să pună pe documente viza CFP (control financiar preventiv). 

Situația persistă deja de două luni, iar primăria a început să primească somații din partea furnizorilor, dar și a unor firme de construcții care nu au fost plătite, deși au efectuat diverse lucrări.

Problema a fost semnalată de viceprimarul localității, Vasile Morariu. Acesta a explicat, pentru alba24.ro, că actuala contabilă invocă probleme de sănătate, dar și probleme personale și refuză să pună viza pe facturi.

Ce spune Vasile Morariu, viceprimarul din Roșia Montană

Sunt facturi neplătite la energie electrică, la furnizori, la benzină, la telefoane, dar și la mai multe firme care au construit ba poduri, ba drumuri sau chiar terenul sintetic din Cărpiniș, a precizat viceprimarul Morariu.

Zeci de facturi s-au strâns în ultimele luni, spune acesta. De asemenea, vicele din Roșia Montană mai spune că unul dintre motivele pentru care facturile sunt neplătite este acela că serviciul de achiziții publice a fost externalizat către o firmă din Bistra.

Poziția primarului Eugen Furdui

În replică, contactat de alba24.ro, primarul localității. Eugen Furdui, a precizat că a auzit că viceprimarul a specificat că facturile sunt neplătite din cauza externalizării serviciului, dar că nu ar fi adevărat.

Acesta a admis că din luna iunie nu a mai fost plătită nicio factură și că motivul ar fi că actuala contabilă nu vrea să pună viza pe documente și că invocă probleme de sănătate, dar și alte probleme personale.

De asemenea, a precizat că speră ca în viitor să se rezolve problema.

Primarul, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Pe numele primarului din Roșia Montană a fost deschis un dosar penal pentru abuz în servciu, iar apoi acesta a fost trimis în judecată, dosarul fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Câmpeni. Un termen de judecată va fi în 27 septembrie.

Potrivit procurorilor, Eugen Furdui, la data de 31 august 2020, ”cu intenţie, în calitate de primar al comunei Roşia Montană, şi-a indeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu sub aspectul numirii de personal în cadrul aparatului propriu de specialitate, atribuţii prevăzute în OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ”.

CITEȘTE ȘI: Primarul din Roșia Montană, Eugen Furdui, trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Ce îi reproșează procurorii

Acesta a emis o dispoziţie prin care a dispus numirea unei persoane, începând cu data de 1 septembrie 2020, în funcţia publică de execuţie de consilier achiziţii publice, clasa I, grad profesional asistent la compartimentul achiziţii publice din cadrul aparatului de specialitate al primarului, contrar prevederilor Codului administratativ, care, la acel moment, impuneau ocuparea funcţiei doar prin concurs.

”S-a apreciat în actul de sesizare a instanţei că, prin eludarea dispoziţiilor legale, inculpatul a cauzat o vătămare a intereselor legitime ale UAT comuna Roşia Montană, constând în imposibilitatea ocupării postului respectiv de alte persoane, totodată obţinând, pentru persoana numită nelegal, un folos necuvenit reprezentat de angajarea propriu-zisă a acesteia în funcţia publică”, se susţine într-un comunicat al Parchetului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax