Connect with us
Publicitate

BLAJ

Țeapă cu bilete la Untold, pe Facebook: Polițiștii din Blaj nu au putut afla cine sunt escrocii care au înșelat un bărbat

Publicat

Magistrații din Blaj au închis un dosar penal pentru înșelăciune, după ce nu au reușit să dea, de urma unui escroc. Mai exact, nu au găsit persoana care i-a dat țeapă unui bărbat cu bilete la festivalul Untold.

Păgubitul a rămas fără 350 de lei dar și fără bilete la festival. Deși a indicat o persoană care ar fi putut fi suspect, s-a dovedit a fi o pistă falsă.

Situația este explicată într-o motivare a Judecătoriei Blaj, care a admis cererea procurorilor de a închide dosarul. În data de 27 noiembrie 2023, dosarul a fost închis definitiv din lipsă de probe.

Înșelătorie pe Facebook cu bilete la evenimente cunoscute

Cazul în sine este unul simplu și face anual zeci de victime. Mai pe scurt, în luna august a anului 2022 victima a intrat în discuție, pe Facebook, cu o persoană care vindea bilete la Untold.

Escrocul i-a spus victimei să îi transfere 350 de lei într-un cont bancar și chiar i-a trimis o poză cu buletinul.

După ce a transferat suma de bani, acesta nu a intrat nici în posesia biletului și nici nu a mai primit banii înapoi.

A mers la poliție

Bărbatul a mers la poliție și a arătat actul de identitate pe care l-a primit de la escroc. Când au luat legătura cu persoana indicată de datele din buletin polițiștii au avut parte de o surpriză.

Acesta a spus că că ”nu a postat niciodată pe pagina Facebook vreun anunț de vânzare, nu a purtat nicio înțelegere cu persoana vătămată si nici nu a încasat suma de 350 lei, iar contul bancar indicat de către persoana vătămată nu îi aparține.

Suspectul a declarat că nu el este autorul acestei fapte și a depus la dosar un număr de 8 fotografii conținând mesaje primite de la mai multe victime care îi reproșau că le-ar fi indus în eroare, sens în care a sesizat organele de poliție din cadrul IPJ Alba despre faptul că persoane necunoscute se folosesc de datele sale de identificare”, a precizat acesta în fața anchetatorilor.

Polițiștii nu au reușit să afle cine se afla în spatele escrocheriei și drept urmare au cerut închiderea dosarului. Procurorii au făcut o solicitare în instanță, iar magistrații au admis cererea acestora.

Drept urmare, dosarul a fost închis.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax