Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ţeapă de peste 2000 de lei, la Alba Iulia, prin metoda „Premiul”. Cum a fost convinsă o tânără să plătească banii

Publicat

telefon

O tânără în vârstă de 23 de ani din Alba Iulia a fost înşelată prim Metoda “Premiul”. A plătit 2.320 de lei, în mai multe tranşe, după c a fost anunţată prin telefon că a câștigat un premiu de 5.000 de euro și un telefon mobil. Poliţiştii fac cercetări pentru identificarea persoanei care a convins-o pe tânără să plătească.

Potrivit IPJ Alba, la data de 15 mai, Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată de către o tânără de 23 de ani, din Alba Iulia, cu privire la faptul că a fost victima unei înşelăciuni.

Aceasta le-a spus poliţiştilor că în data de 13 mai a primit un SMS prin care a fost informată că a câştigat un premiu în valoare de 5.000 de euro şi un telefon mobil, în urma unui concurs organizat de o societate comercială împreună cu o televiziune.

Tânăra a sunat la numărul de la care a primit mesajul, iar o persoană ce s-a recomandat ca fiind reprezentanta societăţii comerciale a determinat-o să depună, în mai multe tranşe, suma de 2.320 de lei, ce ar fi reprezentat diferite taxe pentru ca să intre în posesia premiului.

Ulterior, tânăra şi-a dat seama că a fost înşelată şi a anunţat Poliţia.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia fac cercetări pentru identificarea şi tragerea la răspundere penală a autorului faptei de înşelăciune.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă cetăţenilor să verifice veridicitatea informaţiilor primite şi, în nici un caz, să nu dea curs solicitărilor de a vira bani, cu orice titlu, într-un anumit cont.

Fiţi suspicioşi şi vigilenţi! Dacă ceva este prea frumos pentru a fi adevărat, probabil că vă aflaţi în vizorul unui escroc.

Ţineţi minte: escrocii sunt vicleni şi inteligenţi. Ştiu cum să manipuleze pentru a-şi atinge scopul.

În cazul în care aţi fost victima unei înşelăciuni, adresaţi-vă celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apelaţi numărul unic de urgenţă 112.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax