Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Țeapă pentru fete frumoase și mămici, la Alba Iulia. Racolate după metoda ”Modelul”, pe Bulevardul Transilvaniei

Publicat

metoda modelul

Țeapa denumită ”Modelul” a apărut și este în plină desfășurare și la Alba Iulia. Victimele sunt în general fete tinere și copii, iar racolarea se face pe Bulevardul Transilvaniei. Până acum au căzut în plasă mai multe fete, care au plătit 150 de lei pentru ”o carieră” în modeling. De fapt, totul are aparență legală. Fetele sunt acostate pe stradă, li se promite o schimbare de look și o ședință foto, totul pentru 150 de lei. De fapt, în schimbul banilor, acestea primesc o chitanță pe care scrie ”taxă de înscriere” și atât. 

Metoda este foarte cunoscută polițiștilor, la nivel național și este practicată la scară largă în marile orașe. Se pare că autoritățile nu prea au ce face, în condițiile în care nu pot dovedi că ”agenția” respectivă nu își respectă obligațiile față de ”client”. Mai mult, suma este relativ mică pentru ”deranjul” unor instituții mai serioase.

De luni, 11 octombrie, ”impresarii” de modele au apărut și la Alba Iulia. Ziua în amiaza mare, aceștia ies la ”lucru” pe Bulevardul Transilvaniei. Fetele sunt acostate de câte un băiat care se pretinde a fi reprezentantul unei firme din București, gata să le transforme în dive plătite cu bani serioși în industria publicității. Cel puțin acesta este textul de agățat, pentru că, în realitate, fetele nu primesc, bineînțeles, nimic.

Printre victime se numără până acum mai multe fete, dar au fost abordate și mămici ai căror copii au fost lăudați de ”reprezetanții” firmei, pentru aspectul fizic. Una dintre fete și-a mărturisit experiența pe facebook, postând o serie de informații utile.

”Bună tuturor…!
În data de 12.11.2018 Luni, în jurul orei 14:30 ma plimbam pe bulevard (Alba-Iulia) când am zărit un băiat pe nume Florin, un asa zis reprezentant al firmei Multimedia Office TV din București.
Acesta a întrat în vorba cu mine cu fraza ” Ai câteva minute libere”… Subiectul a fost despre salon de înfrumusețare care îți oferă tot ce ai nevoie pentru o schimbare de „look” o ședință foto și multe alte lucruri „credibile”. Toate astea pentru 150 de lei (desigur primești și o chitanță…)
Ca să fie și mai credibila povestea am fost dusa în spate la Blue Hours, într-o locație foarte bine aranjata cu personal la „4 ace” ei fiind „vecini” cu Paul’s Concept.!
Ei mi-am spus la final că o sa am parte de o experiență profesională fiindcă ei colaborează cu băieții de la Paul’s Concept dar băietii nu au nici o legătură cu ei și nici pe departe să fi fost informați de asa ceva. Rezulta faptul ca totul este doar o păcăleală și firma respectivă este fantomă, iar eu am picat în plasa. Scriu aceste rânduri ca sa nu mai cada și altcineva în plasa… Distribuiți aceasta postare ca să înlăturăm gunoiul de pe strada!!”

De altfel, mai multe fete aflate în situația respectivă vor să depună o plângere la poliție.

UPDATE: După publicarea acestui articol, un cititor Alba24 ne-a povestit cum a plătit 120 de lei pentru trei poze făcute unui băiețel.

„Și eu am pățit-o de vreo trei săptămâni, poate un pic mai mult. Eram împreună cu soțul meu și băiețelul nostru de 3 ani. Ne-a oprit în față la ING un tânăr înalt să ne spună că băiețelul nostru ar avea oportunitatea să pozeze pentru reclame și reviste, am zis OK. Ne-a dus lângă BRD într-o încăpere, ne-a pus la masă cu o doamnă. Atât a vorbit femeia aceea de repede că nu am prea înțeles mare lucru, mi-a dat de completat o foaie și 120 de lei să plătesc. Am plătit, ia făcut la băiețel trei poze iar pe urmă ne-a pus să discutăm cu doamna director. Dânsa ne-a spus că mai trebuie achitat 300 de euro pentru copil să poată apărea în reviste. Am zis că nu mai dau atâția bani, iar apoi a zis că putem să îi plătim în două tranșe, adică să îi las măcar 200 de euro și o sută după încă o săptămână. Nu am fost de acord, și spunându-mi că dacă plătesc acei bani copilul meu după o săptămână va fi răsplătit cu 1.000 de euro.

Am zis că nu pot avea încredere, și când am întrebat de cei 120 de lei plătiți ce fac, mi-a răspuns că doar taxa de înscriere, dar nu pot merge mai departe dacă nu ofer și cei 300 de euro. Am ieșit afară toți trei și atunci am zis uite ce țeapă frumoasă am luat de 120 lei și eram și mai proști dacă mai dădeam 300 de euro”, ne-a transmis cititorul Alba24.

Metoda funcționează de câțiva ani în orașele din România și ”băieții” au un traseu itinerant. Au ”căutat” modele în mai toate orașele mari.

Modul lor de operare este următorul: înfiintează o societate sau mai multe, perfect valabile, având ca obiect de activitate intermedierea în modeling, promovare imagine la TV. Opresc oamenii cu copii pe stradă, le iau datele si le promit cã vor participa la o preselecție, introduc datele celor recrutati în niste baze de date.

De obicei fac asta cam două săptămâni în orasele pe unde poposesc. După cele două săptămâni îi programează pe toți cei care au crezut și le-au dat datele. În aceeași zi, la o preselecție, le iau banii (la toți odată), fac câteva poze, după care dispar cu tot cu bani, oamenii nemaifiind chemați niciodată la nicio preselecție.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

8 Comentarii

8 Comentarii

  1. Ioan

    marți, 13.11.2018 at 15:45

    Da si eu am fost racolat împreună împreună cu fiica mea si sotia Trebuie să-ţi dai seama ca e teapa

  2. Oana

    marți, 13.11.2018 at 19:54

    Cred ca ar fi fost mai elegant din partea redactiei sa si atentioneze proprietarul salonul Paul Concept pentru a-i da dreptul la replica, inainte de a posta stirea. Un jurnalism corect asa se face; seek for a second opinion.
    Oricum, personal m-am simtit deranjata aceasta “asociere” de nume, in conditiile in care sunt clienta a salonului, si prietena a celor ce lucreaza cu drag si profesionalism in acel salon. Le tin pumnii si ii rog sa nu ia in calcul acest gen de “reclama”.

  3. Giredea mirela

    marți, 13.11.2018 at 20:40

    Si eu impreuna cu fetita mea , de 5 ani, am fost racolate la sfarsitul lunii octombrie. M-au tepuit de 520 de lei. Pot dovedi ci contractul si chitantele. Oare imi mai pot recupera banii? Va rog frumos ajutati-ma traiesc di salariul minim al sotului meu, eu fiind casnica.

    • Alina

      duminică, 22.09.2019 at 17:11

      Ați reusit să recuperați banii cum ați procedat ????

  4. Andrei

    miercuri, 14.11.2018 at 19:36

    Doamna/Domnisoara Oana, clienta trup si suflet…sau mai bine spus doar un alt personaj in cadrul companiei de „top”…nu isi au loc comentarile inutile pentru apararea unei „afaceri” care este ok din orice punct de vedere!!! Grija mare ca oamenii se revolta incet incet, vestea se duce si uite asa…pierdeti 😂

  5. Lucia

    joi, 17.10.2019 at 20:15

    Acești oameni nu au scrupule . Acum activează în Tecuci județul Galați. Sunt doi bărbați și o femeie. Am fost abordate si nestiind ce e cu ei de fapt am cazut prada acestor imbecili. Am fost la ei să-mi recuperez banii si nu am rezolvat nimic,m-au pus sa scriu o cerere ca sa mi dea banii
    .in termen de 7 zile au spus că o sa mi dea banii dar nu cred. Im schimb vreau sa trag un semnal de alarmă sa nu mai faca si alte persoane aceeași greșeală.

  6. Corina

    vineri, 25.10.2019 at 16:20

    Sunteti niste falși și idioți

  7. Marilena

    miercuri, 11.03.2020 at 14:16

    Astfel de tepe se dau si in Bucuresti , in Unirea Shopping Center . Au incercat sa ma pacaleasca si pe mine ,dar nu le-a mers ,pentru ca le-am cerut contractul sa-l citesc . In afara de faptul ca mi se va face o fotografie si ca trebuie sa platesc 120 lei ,” taxa de inscriere ” nu scria nimic din ce angajata asa-zisei agentii imi spusese ca voi beneficia . I-am spus un „Nu ” categoric si i-am comunicat ca imi jigneste inteligenta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax