Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Teatru: „Praf în ochi”, la Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia

Publicat

Albaiulienii sunt invitaţi vineri, 11 martie, la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia, să participe la spectacolul „Praf în ochi”, ce poartă semnătura dramaturgului francez Eugene Marin Labiche. Piesa de teatru este regizată de Adrian Tulbure, iar în distribuţie se regăsesc nume ale actorilor Alex Muntean, Silvia Șeușan, Romina Stroia, Adela Pușcaș, Andreea Duma, Gabriel Sterian, Mădălina Sas, Ada Șoaică şi, nu în ultimul rând, Adrian Tulbure.

Eugene Marin Labiche este cunoscut ca autor de povestiri umoristice, numele său fiind adesea asociat cu cel al lui Duiliu Zamfirescu sau Ion Luca Caragiale, în ceea ce priveşte situaţiile hazlii pe care acestă le redă. Din palmaresul scrierilor sale, putem menţiona „29 de grade la umbră”, „Afacerea din strada Lourcine”, „Colegi de promoţie”, „Familia Perrichon”, „Micuţele păsărele” sau „Treizeci şi şapte de bănuţi”.

Praf în ochi este o piesă într-un act, cu două părţi, scrisă de dramaturgul francez Eugene Labiche, maestrul farsei franceze a secolului XIX. Domnul şi Doamna Malineau sunt pe deplin mulţumiţi de existenţa lor plăcută şi lipsită de evenimente, până în momentul în care descoperă că fiica lor, Emmeline este îndrăgostită de un tânăr avocat, Frederic. Tânărul le mărturiseşte celor doi socri că este îndrăgostit de fiica lor, iar intenţiile lui în ceea ce o priveşte pe Emmeline sunt cât se poate de serioase. Dorind să cunoască situaţia materială a familiei lui Frederic, socrii Malineau descoperă cu încântare că tatăl tânărului este un afacerist retras, dar nu unul lipsit de noroc. Bucuria unei eventuale căsătorii a fiicei lor cu Frederic este umbrită de îngrijorarea că familia acestuia ar putea considera familia Malineau inferioară ca poziţie socială şi situaţie financiară. Când află că domnul şi doamna Ratinois, părinţii lui Frederic, plănuiesc o vizită incognito, socrii Malineau pun la cale o adevărată strategie de impresionare a posibilelor viitoare rude, aruncând cu praf în ochii acestora şi afişând o extravaganţă şi un lux pe care nu şi-l pot permite. Familia Ratinois adoptă aceeaşi tactică şi în acest joc al prefăcătoriei vor ajunge aproape de apogeul situaţiei. Din fericire, apare unchiul lui Frederic, Robert, un om bogat, dar simplu, sincer şi mândru de poziţia câştigată cinstit, care nu afişează conduita fals nobilă a celor două familii. El este cel care le va asigura în final stabilitatea materială pentru cei doi tineri, aducând pacea şi deconspirând jocul celor două familii”, prezintă criticii această piesă.

Spectacolul este programat să înceapă la ora 19.00, iar intrarea este liberă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax