Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Teatrul absurdului la Alba Iulia. Trupa Skepsis vă invită la două spectacole după textele lui Eugen Ionesco

Publicat

Teatrul absurdului la Alba Iulia. Trupa Skepsis vă invită la teatru: două spectacole după textele lui Eugen Ionesco.

Marți, 21.11.2023, ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, sub titlul Amprenta Ionesciană, Skepsis vă propune două episode de inspirate de texte semnate de Eugen Ionescu, părintele acestui gen aparte numit teatrul absurdului.

„Fata de Măritat” aduce în discuție frământările și gândurile oamenilor ajunsi la vârsta senectuții care încearcă să analizeze societatea și prezentul prin prisma trecutului.

Însă atunci când trecutul este o forma fără fond, experiența de viață este o piedică în încercarrea noastră de a analiza și a trage concluzii și sfârșim prin a nu mai întelege nimic, mai ales când prezentul trăit ne rezervă surprise șocante!

În „Guturaiul oniric” asistăm la povestea unui simplu client teribil de „încurcat” de boala stranie de care suferă.

Farmacista este gata sa îl ajute, însă îi este greu să își dea seama ce să facă atunci când comunicarea se dezintegrează și sensurile cuvintelor și expresiilor devin confuze.

Vă invităm la o seară IONESCIANA în care vom descoperi teatrul absurdului și tot ceea ce îl face să fie un gen interesant și provocator: jocurile de cuvinte și dezintegrarea treptată limbajului, umorul generat de contraste, ludicul și inocența personajelor și al jocului.

O seară în care nimic din ceea ce se vede nu e adevarat și în care tot ce se simțim și intuim este foarte adevarat!

Biletele (20 lei pt adulți; 10 lei pt elevi, studenți și pensionari; 5 lei pt copii) pot fi achiziționate de la secretariatul Casei de Cultură a Studenților începând de Joi, 16.11.2023, între orele 09-15.00 sau în ziua spectacolului până la ora 18.30.

Aceste fonduri sunt direcționate spre susținerea proiectului.

Evenimentul este prezentat în cadrul proiectului Stagiunea cu Skepsis 2023 – un proiect care urmăreşte implicarea tineretului în diversificarea ofertei cultural-artistice a oraşului şi participarea civică la viaţa socioculturală.

Prin acest proiect Grupul Skepsis formează tineri actori, dezvoltă colaborări cu artişti din ţară şi din străinătate, pregăteşte şi oferă în mod riguros şi sistematic publicului albaiulian spectacole de teatru şi divertisment pe întreg parcursul anului.

Parteneri: Primăria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Fundaţia „Inter-Art” Aiud; Muzeul Național al Unirii Alba Iulia

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax