Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Teatrul cu Skepsis, apreciat internaţional. Grupul Skepsis reprezintă Alba Iulia la două festivaluri internaţionale

Publicat

Graţie aprecierii de care se bucură prestaţiile oferite la evenimentele naţionale şi internaţionale la care participă şi a specificului teatrului practicat, grupul Skepsis a fost selectat să reprezinte Alba Iulia şi implicit România la două festivaluri internaţionale dedicate promovării spiritului artistic şi creativităţii trupelor şi companiilor tinere.

În perioada 14 – 18 iunie 2019, trupa de teatru Skepsis, cu susţinerea Casei de Cultură a Studenţilor Alba Iulia, a participat cu spectacolul “Maestrul”, la cea de-a XVIII-a ediţie a Festivalul Internaţional de Teatru de Tineret VREME, organizat la Vratsa, Bulgaria – unul dintre cele mai importante evenimente de profil din Estul Europei, menit să transforme Vratsa într-o veritabilă capitală internaţională a teatrului de tineret.

Festivalul este unul de anvergură, bucurându-se de suportul Municipalităţii. Este un eveniment non-competitiv, organizat din doi în doi ani de Centrul de Tineret din localitate. Evenimentul reuneşte cele mai bune grupuri şi companii tinere din Europa şi de pe alte continente. Grupul Skepsis a fost pentru a treia oară consecutiv invitat să participe la acest festival.

Supervizarea de specialitate este asigurată de critici, regizori şi actori recunoscuţi pentru activitatea lor profesională în plan internaţional şi pentru implicarea în activităţi şi evenimente de formare artistică a tinerilor generaţii.

“Maestrul” a fost pregătit şi prezentat în cadrul festivalului în limba engleză, pentru a se putea adresa cu uşurinţă unui public internaţional. Spectacolul a fost foarte bine primit de un public numeros şi cald, fiind răsplătit cu reprize de aplauze şi primind critici pozitive în cadrul discuţiilor organizate în festival. Au fost punctate: consistenţa structurii; viziunea regizorală care a respectat şi evidenţiat trăsăturile esenţiale ale genului absurd; ritmul susţinut; jocul viu şi dezinvolt al actorilor alternat cu mecanicitatea şi automatismele impuse de genul abordat.

În luna septembrie spectacolul “Maestrul” va ajunge şi la prima ediţie a festivalului internaţional de teatru “GingerTheatreFest”, organizat la Tula, unul dintre cele mai importante oraşe istorice din Rusia, situat la 180 Km de Moscova.

Festivalul este unul competitiv, fiind organizat de Casa de Concerte a oraşului şi de teatrul studio MUESLI, cu susţinerea Ministerului Culturii. Scopul urmărit este de a pune bazele unui eveniment de tradiţie care să dinamizeze viaţa oraşului şi să aşeze ferm Tula pe harta internaţională a evenimentelor culturale de tineret.

Pentru Grupul Skepsis participările internaţionale sunt binevenite pentru a reprezenta şi promova arta din Alba Iulia şi România, oferind cadre de prezentare şi măsurare a nivelului artistic al grupului şi oportunităţi de a iniţia şi dezvolta colaborări artistice pentru viitor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax