Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Teatrul de Păpuși Prichindel Alba Iulia, premiat la Festivalului Internaţional al Teatrului Contemporan de Animaţie – ImPuls București cu „Povestea lui Muck cel Mic”


Publicat

Afis POVESTEA LUI MUCK CEL MICTeatrul de Păpuși Prichindel Alba Iulia a câștigat  Premiul pentru „Originalitatea culturii obiectelor”  cu spectacolul POVESTEA LUI MUCK CEL MIC, regia Todor Valov (Bulgaria), la cea de-a XII-a ediţie a Festivalului internaţional al teatrului contemporan de animaţie – ImPuls București.

Festivalul s-a desfășurat în perioada 19 – 28 noiembrie și a atras în concurs exclusiv teatre profesioniste din România, Austria, Germania, Grecia, Israel, Italia, Polonia, Australia, Rusia, Spania, Turcia, SUA, Ungaria.

Juriul Festivalului internaţional al teatrului contemporan de animaţie – ImPuls, ediţia a XII-a, a fost format din Marek Waszkiel, preşedinte de onoare, Ion Parhon, critic de teatru şi președinte, Marinela Ţepuş, critic de teatru, director al Teatrului Nottara, Irina Ionescu, critic de teatru, director de programe ICR, Lea Rasovszki, artist vizual, Eliza Păuna, actor şi regizor, criticii de teatru Doina Papp, Cristina Rusiecki, Paul Chiribuţă, actor conf. univ. dr. UNATC, Raluca Tulbure, secretar al juriului.

„Premiul primit la festivalul ImPus confirmă încă o dată valoarea artistică a spectacolului și a echipei care a lucrat la această piesă. POVESTEA LUI MUCK CEL MIC a fost selecționată anul acesta în 5 festivaluri importante, trei dintre acestea fiind concurs, unde spectacolul a câștigat de fiecare dată câte un premiu. La Cluj Napoca am câștigat Premiul Special al Juriului pentru Atmosfera Spectacolului iar la Galați Premiul Pentru Originalitate Scenografică. Spectacolul este la fel de bine primit și de public, micii spectatori apreciind de fiecare dată povestea pusă în scenă la Alba Iulia. Felicit întreaga echipă !.” a declarat Ioana Bogățan, managerul  Teatrului de Păpuși.

Echipa spectacol:
Distribuția: Ramona Mincu Benchea, Irina Melnic, Teodora Popa, Viorica Boda, Radu Hăprian Dan, Mădălin Costea
Construcție păpuși: Masters of puppets Sofia – Bulgaria
Realizare costume: Mirela Tămășan
Lumini: Ovidiu Tămășan
Sunet: Florin Andrea
Tehnicieni scenă: Ilie Petrescu, Horia Oarga

Premiile Festivalului internaţional al teatrului contemporan de animaţie – ImPuls București
Premiul pentru poetica expresiei vizuale: Crăiasa zăpezii, Teatrul Ariel, Tg. Mureş
Premiul pentru originalitatea culturii obiectelor: Muck cel Mic, Teatrul Prichindel, Alba Iulia
Premiul de scenografie ca personaj: Când visăm, Teatrul Luceafărul, Iaşi
Premiul pentru valorificarea tradiţiei păpuşăreşti: spectacolului Aleodor Împărat, Teatrul Puck, Cluj-Napoca
Premiul de interpretare: Ionuţ Constantinescu pentru rolul Jumătate de om călare pe jumătate de iepure şchiop din Aleodor Împărat, Teatrul Puck, Cluj-Napoca
Premiul pentru măiestrie artistică: Nikolay Zykov (Rusia) pentru spectacolul Cabaretul metamorforzelor şi Jose Antonio Puchades (Spania) pentru spectacolul Nymio
Premiul pentru viziunea regizorală în crearea universului fantastic: spectacolului Poveşti venite din uitare, Teatrul de animaţie, Poznan, Polonia
Premiul pentru originalitatea structurării universului poetic: spectacolului Când totul era verde, Teatrul Key, Tel Aviv, Israel
Premiul pentru modernitatea abordării realităţii contemporane: spectacolului Casele clovnilor, Teatrul Merlin, Grecia / Germania


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Blaj: Ce trebuie să resepecte comercianții și clienții de la piața agroalimentară din municipiu. Program

Publicat

Primăria Blaj anunță că, de duminică, 12 aprilie, toate persoanele care nu vor purta măști de protecție sau nu vor avea gura și nasul acoperite cu fulare, eșarfe sau alte elemente de protecție, nu vor fi lăsate să intre în Piața Mare Agroalimentară.

Potrivit sursei citate, măsura se va aplica atât producătorilor agricoli, cât și celor care își fac cumpărăturile.

În Săptămâna Mare, Piața Mare Agroalimentară Blaj va fi deschisă joi, 16 aprilie, și sâmbătă, 18 aprilie, între orele 09:00 și 13:00. Va fi interzisă comercializarea animalelor vii (miei și păsări).

Locuitorii din Blaj vor putea să cumpere carne de miel din magazinele alimentare de specialitate, de la abatorul SC Montana Popa (abator autorizat de DSVSA Alba) sau direct de la crescătorii de ovine.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Simulările la Evaluarea Națională și Bacalaureat au fost ANULATE. Ordinul, publicat în Monitorul Oficial

Publicat

Ordinul ministrului Educaţiei privind suspendarea organizării şi desfăşurării Evaluării Naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a, a simulării Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi a simulării probelor scrise ale examenului de bacalaureat naţional în anul şcolar 2019 – 2020 a fost publicat vineri în Monitorul Oficial.

Conform documentului, la data intrării în vigoare a ordinului se abrogă atât calendarul desfăşurării Evaluării Naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a, cât şi cel privind simularea pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi probele scrise ale bacalaureatului, potrivit Agerpres.

Citește și Ministrul Educației: Examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat, probele scrise ar putea fi organizate în iulie. Alte măsuri

La începutul acestei săptămâni, Ministerul Educaţiei şi Cercetării anunţa că a agreat cu partenerii educaţionali – reprezentanţii elevilor, studenţilor, părinţilor, cadrelor didactice şi cei ai Consiliului Naţional al Rectorilor – măsurile care se impun în vederea reluării cursurilor şi a finalizării cu succes a anului şcolar şi universitar 2019 – 2020, în contextul pandemiei de SARS-CoV-2.

Conform MEC, în funcţie de data la care se vor relua cursurile, probele scrise ale Evaluării Naţionale şi examenului de bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie. Programa de examen pentru Evaluarea Naţională şi bacalaureat nu va cuprinde materia aferentă semestrului al II-lea. Sesiunea specială a examenului de bacalaureat pentru olimpici va fi anulată.

Citește și EVALUARE NAȚIONALĂ 2020: Noile MODELE de SUBIECTE pentru clasa a VIII-a. Ce trebuie să știe elevii

Situaţia şcolară a elevilor se va încheia cu minimum două note, la care se adaugă nota din teză, acolo unde este cazul.

Subiectele pentru tezele de pe semestrul al II-lea vor fi concepute doar din ce s-a studiat până la data de 11 martie 2020.

Calendarele pentru înscrierea în clasa pregătitoare, grădiniţă şi cel de mobilitate a personalului didactic vor fi decalate.

Citește și BACALAUREAT 2020: Teste de pregătire pentru clasa a XII-a, publicate de minister. Vezi modelele de subiecte, pe discipline

sursa: agerpres.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

HARTA: LISTA pe localități a cazurilor de coronavirus din Alba. Cele mai multe, în Alba Iulia

Publicat

Situația cazurilor confirmate de coronavirus din județul Alba, pe localități. Alba24.ro a obținut pe surse lista cazurilor înregistrate în fiecare localitate în parte, până în acest moment.

Un număr de 24 de unităţi administrativ-teritoriale din Alba înregistrează vineri, 10 aprilie, cazuri de îmbolnăvire cu noul tip de coronavirus. Cele mai multe sunt la Alba Iulia, 23 de cazuri.

Lista cazurilor înregistrare în Alba

Alba Iulia – 23 cazuri dintre care o persoană a decedat

Ciuruleasa – 14 cazuri

Cugir – 9  cazuri

Sebeș – 8 cazuri

Abrud – 7 cazuri

Zlatna – 6 cazuri dintre care două persoane au decedat

Ocna Mureș – 5 cazuri dintre care o persoană a decedat

Bistra – 3 cazuri

Aiud – 2 cazuri

Blaj – 2 cazuri confirmate în localitate, o persoană s-a vindecat

CITEȘTE ȘI: OFICIAL: 8 cazuri noi de coronavirus confirmate în ultima zi, în Alba. Bilanțul pe județ: 98 de persoane infectate și 4 decese

Teiuș – 2 cazuri confirmate în localitate, o persoană s-a vindecat

Galda de Jos – 2  cazuri

Ighiu – 2 cazuri

Șugag – 2 cazuri

Vințu de Jos –  2 cazuri

Meteș – 1  caz

Mihalț – 1  caz

Ohaba – 1 caz

Rădești – 1 caz

Roșia de Secaș – 1  caz

Sâncel – 1  caz

Sântimbru – 1 caz

Șibot – 1  caz

Șpring – 1 caz

În total, la nivelul judeţului sunt 98 de cazuri testate pozitiv. De asemenea, au fost înregistrate 4 decese şi 3 cazuri vindecate. 40 de persoane sunt internate în spitalele de la Alba Iulia şi Blaj. Restul până la 91 au forme uşoare ale bolii sau nu au simptome şi sunt izolate la domiciliu.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO Zeci de camioane ce transportau lemn, oprite în trafic în Alba. Polițiștii și jandarmii au confiscat 140 mc material lemnos

Publicat

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba împreună cu jandarmii şi  specialişti silvici au confiscat 140 mc de lemn, în urma unei acțiuni cu efective suplimentare, organizate pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice. Potrivit IPJ Alba, au fost derulate zeci de controale în teren şi pe drumurile publice.

În cadrul acțiunii, au fost făcute trei controale în fondul forestier, iar pe drumurile publice au fost controlate 60 de autovehicule care transportau material lemnos.

Poliţiştii au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 19.500 lei la Legea 171 din 2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi au confiscat 140,5 metri cubi de material lemnos.

Totodată, au fost constatate cinci infracțiuni la Codul Silvic.

Potrivit IPJ Alba, cu ocazia unui control efectuat pe raza localității Poiana Aiudului, comuna Livezile, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Aiud au identificat cantitatea de 50 de metri cubi de material lemnos, depozitată pe domeniul public.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că materialul lemnos era deținut de o femeie de 41 de ani, din comuna Livezile, fără ca aceasta să poată prezenta documente legale de proveniență, în conformitate cu normele silvice în vigoare.

Întreaga cantitate de material lemnos a fost confiscată, iar față de deținătoarea acesteia a fost luată măsura sancționării contravenționale, în conformitate cu prevederile art.19 din Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Acțiunea pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori precum şi a faptelor ilegale asociate din exploatarea, circulația, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialului lemnos s-a derulat în perioada 7-9 aprilie 2020, fiind inițiată de Serviciul de Ordine Publică. Au participat și specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Cluj și jandarmi.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate