Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Teatrul de păpuşi „Prichindel” din Alba Iulia prezintă spectacolul „Universul din lanterna magică” la festivalurile din Galaţi şi Bucureşti

Publicat

Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia a fost selecționat să participe, în acest weekend, la Festivalul Internațional de Animație „Gulliver” Galați și Festivalul Internațional al Teatrului de Animație „Bucurii pentru copii” București, două dintre cele mai importante festivaluri de teatru de păpuși și animație din țară.

Spectacolul selecționat pentru participare este „Universul din lanterna magică”, în regia lui Radu Dinulescu, scenografia semnată de Ioan Pitic și muzica de Levente Szocs. Din distribuție fac parte: Amalia Pop, Teodora Popa, Elena Scorţeanu, iar de lumini se va ocupa Ovidiu Tămășan.

„Spectacolul este cu actori şi păpuşi, precum şi cu tot felul de maşinării şi instalaţii pentru copii de la 6 ani în sus, dar şi pentru părinţii lor. Într-un spaţiu nou, ostil, plin de bolovani şi pietre, dintr-un ou aruncat de destin, se naşte o lume nouă, cu fiinţe stranii, dar simpatice. Aceleaşi probleme, aceleaşi mituri, aceleaşi mici poveşti, ne amintesc de propria noastră istorie, de propriile noastre calităţi şi defecte… Lumea, lumile sunt ciclice şi mereu, dorinţa de a depăşi condiţia duce fatalmente la catastrofă. Un spectacol care încearcă să ne spună, fără cuvinte, dar cu multă muzică şi culoare, cât de importantă este iubirea, mila şi teama în marea experienţă a vieţii din orice fel de Univers” , a declarat regizorul Radu Dinulescu.

„Invitația de a participa la aceste festivaluri importante din România este foarte onorantă! Criteriile de selecție sunt riguroase, iar simpla participare reprezintă un act de recunoaștere a calitații spectacolului. <Universul din lanterna magică> este un spectacol non-verbal deosebit, plin de culoare, sensibilitate, care a intrat în repertoriul teatrului nostru din anul 2010. De atunci a fost jucat cu succes atât în țară cât și în străinătate. A fost prezentat de mai multe ori în cadrul festivalului Avignon OFF din Franța (2010, 2013) unde s-a bucurat de succes și aprecieri pozitive. Mulțumesc pe această cale organizatorilor pentru invitație și îi felicit pe actorii albaiulieni pentru profesionalismul lor”, a spus managerul teatrului, Ioana Bogățan.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax