Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Teatrul de Păpuși ”Prichindel” din Alba Iulia va fi prezent la Avignon cu 25 de reprezentații ale unui proiect teatral

Publicat

Teatrul de Păpuși „Prichindel” va fi prezent pe scena festivalieră de la Avignon cu un nou proiect teatral – „Viață de chibrit – spectacol pluridisciplinar pentru toată familia”, așa cum l-a declarat regizorul Radu Dinulescu.

Este un proiect câștigat la AFCN (Administrația Fondului Cultural Național), inițiatorul lui fiind Asociația Thespis din Arad, și este derulat în parteneriat cu teatrul nostru.

Redăm câteva rânduri din sumarul acestui proiect, pentru a vă introduce puțin în ineditul și ingieniozitatea acestui demers cultural.

Proiectul „Viață de chibrit – spectacol pluridisciplinar” pornește de la universul scenografic-fotografic al artistului Marius Petrescu și își propune continuarea experiențelor echipei formate din Radu Dinulescu și Armand Richelet, privind introducerea artei și tehnicilor digitale în spectacolul viu, cu actori, păpuși și obiecte.

Pornind de la o idee a regizorului Dinulescu Radu și a fotografului Marius Petrescu, privind formula de spectacol, echipa își propune următoarele: scrierea unui scenariu teatral/cinematografic, care să prezinte situații, uneori comice, uneori triste sau melancolice, cu personaje formate din bețe de chibrituri, cutii de chibrituri și brichete, construirea universului scenografic, de tip cinematografic, utilizând aceleași elemente din lumea cutiei de chibrituri.

Coloana sonoră va fi asigurată, în direct, de un instrumentist care va utiliza instrumente muzicale și semplere digitale, în buclă, corelate cu ceea ce se întâmplă pe scenă.

Spectacolul, care se bazează pe interactivitatea a doi actori mânuitori și un instrumentist, compozitor de muzică digitală, va avea o componentă directă, concepută pe sistemul păpuși pe masă, pe un platou, asemenea unui platou de filmare, de 70/50 cm și va fi preluat de o cameră de filmare care o va proiecta pe un ecran de 3m/2m.

Se obține astfel o imagine a spectacolului care să poată fi urmărită de un public de 80 – 100 de spectatori, ceea ce reprezintă maximumul permis, la ora actuală de situația sanitară prin care trecem.

”Așadar, în perioada 2 – 30 iulie 2021, Teatrul de Păpuși „Prichindel” va susține 25 de reprezentații în citadela în care se desfășoară de 75 de ani, cel mai mare și mai prestigios festival internațional de artele spectacolului – Festivalul de la Avignon, Franța.

Echipa care a creat acest spectacol este formată din: Radu Dinulescu, semnatarul regiei și al scenariului, Teodora Popa și Viorica Boda – interpretare, mânuire și construcție păpuși și obiecte, Ovidiu Tămășan – lumini și proiecții video, Marius Petrescu – scenografie, Armand Kleinberg-Richelet – imagini 3D.

Până la prezentarea acestui spectacol și pentru publicul albaiulian, le dorim colegilor noștri aplauze cât de multe și mult succes!” a transmis Cristina Smadea, secretar literar al instituției.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax