Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia va prezenta un spectacol la „Gala Aniversară ImPuls Țăndărică – 78 de ani”

Publicat

Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia va prezenta un spectacol la „Gala Aniversară ImPuls Țăndărică – 78 de ani cu cortina ridicată”, din București.

Această gală are caracter competitiv, spectacolele intrând în atenția unui juriu de specialitate, format din: Doina Papp, Mihaela Michailov și Octavian Szalad, transmit reprezentanții teatrului.

În 6 noiembrie 2023, de la ora 10.00, Teatrul de Păpuși „Prichindel” va susține la Sala Țăndărică, București, spectacolul „Hansel & Gretel – o poveste urbană”, regia Ana Crăciun Lambru.

Spectacolul prezentat de Teatrul de Păpuși „Prichindel”

„Hansel si Gretel este o adaptare în versuri după povestea clasică, care pune în scenă, cu umor și cântec, teme de actualitate din societatea noastră.

În povestea reinterpretată, cei doi copii provin dintr-o familie săracă și locuiesc într-un cartier mărginaș al unui mare oraș.

Văzând greutățile părinților lor de a pune mâncare pe masă, ei hotărăsc să pornească în aventură prin oraș ca să găsească de mâncare și să îi scape pe aceștia de grija de a le asigura hrana.

În călătoria lor se întâlnesc cu personaje haioase și au parte de mici lecții de viață.

Când firimiturile presărate pe stradă sunt ciugulite de vrăbiuțe și copiii nu mai găsesc drumul spre casă, Polițistul zelos îi duce la Căsuța de Turtă Dulce – un orfelinat cum n-au mai visat. Aici, misterioasa Doamnă Vrajbă le oferă o masă și… viața lor ia o întorsătură ciudată.

Spectacolul este inspirat de misiunea Fundației Hope and Homes for Children, care și-a propus să transforme toate centrele de plasament din țară în Centre de Bine și Case Familiale, pentru a preveni separarea copiilor de familie și a asigura reintegrarea acestora în societate.” – Ana Crăciun Lambru, regizor

Hansel și Gretel – o poveste urbană

 • Scenariul: Ana Crăciun Lambru după basmulFraților Grimm
 • Regia: Ana Crăciun Lambru
 • Scenografie păpuși și costume: Alexandra Budianu
 • Scenografie decor: Elena Iorga
 • Muzica: Cári Tibor
 • Distribuția: Ioana Bogățan, Mădălin Costea, Irina Melnic, Cătălina Mihăilă, Ramona Benchea Mincu, Iulian Costea
 • Asistent regie: Elena Madaras
 • Producție păpuși și decor: Free Puppet Theatre
 • Lumini: Călin Popa
 • Sunet: Florin Andrea
 • Mașiniști: Gheorghe Hațegan, Florin Badiu
 • Manager: Ioana Bogățan

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax