Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Teatrul de Păpuși „Prichindel” va participa cu „Zulenka” la două festivaluri internaționale de animație și marionete

Publicat

Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia va participa, în perioada 21-25 noiembrie, la două festivaluri internaționale dedicate teatrului de animație și marionete. Este vorba despre Festivalul Internațional de Animație Guliver 2012 și Festivalul Internațional al Teatrului de Animație „Bucurii pentru copii, spectacole de selecție”.

Festivalul Internațional de Animație Guliver 2012, organizat de către Teatrul „Gulliver” Galați, în perioada 19-23 noiembrie, aflat la cea de-a XX-a ediție, atrage anual spectacole valoroase din întreaga lume.

Festivalul Internațional al Teatrului de Animație „Bucurii pentru copii, spectacole de selecție”, aflat la cea de-a VIII-a ediție, organizat de către Teatrul „Țăndărică” București în perioada 22 – 30 noiembrie  atrage trupe din țară și din străinătate conținând totodată workshop-uri, lansări de carte, expoziții și conferințe.

Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia se numără printre cei selecționați în cazul ambelor festivaluri şi participă cu spectacolul Zulenka .

Echipa spectacolului este formată din: Cristian Pepino – regizor artistic, Cristina Pepino – scenograf, Dan Bălan – compozitor, Levente Szöcs – maestru sunet, Tămășan Ovidiu – maestru lumini, Vlad Tănase – construcție păpuși, Mirela Tămășan – croitorie, Marin Goia – decoruri iar din distribuție fac parte actorii: Amalia Pop, Teodora Popa, Elena Scorțeanu, Ramona Mincu Benchea, Radu Hăprian Dan, Ioan Pompiliu Cristea.

” Zulenka este o poveste pentru copiii mici, pentru cei mai mici spectatori ai noştri și este un text inspirat din creaţia Baronesei Orczy care a publicat la Londra către sfârșitul secolului al 19-lea un volum de minunate povești. E o istorie fără violență fiind în acest sens mai potrivită pentru copiii de până la șapte ani. Basmele obișnuite prezintă de obicei episoade violente sau deosebit de dramatice potrivite mai degrabă pentru copiii mai mari de șapte ani. Zulenka este povestea unei fetițe care își dorește să devină zână. Din această cauză ea declanșează o serie de peripeții din care va ieși cu bine datorită ajutorului prietenilor ei, spiridușii și animalele pădurii … ” Cristian Pepino, regizor.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax