Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Teatrul pe drum!”: Turneu Commedia dell Arte al grupului Skepsis, prin mai multe localități din județul Alba

Publicat

Grupul Skepsis va desfăşura în perioada iulie-august 2013 un turneu Commedia dell Arte în judeţul Alba, prin localităţile Sebeş, Alba Iulia, Cugir, Galda de Jos şi Aiud. Turneul face parte din proiectul “Teatru Medieval”, care își propune să aducă publicul mai aproape de teatrul de stradă și de stilul Comedia dell Arte, foarte popular în Italia evului mediu.

„Prin proiectul “Teatru Medieval” se doreşte familiarizarea populaţiei cu un gen de teatru foarte popular în Italia medievală, care prin natura personajelor (cu măşti, cu vestimentaţie viu colorată, reprezentând anumite prototipuri sociale generale ale epocii medievale), dar şi a intrigilor pieselor era destinat în primul rând reprezentaţiilor stradale sau din pieţele publice, unde publicul era diferit din punct de vedere al vârstei şi al categoriilor sociale. Pe lângă dimensiunea de culturalizare, se conturează şi dimensiunea socială a proiectului, pentru că resimte o nevoie de a-şi diversifica viaţă socio-culturală.

Spectacolul de teatru medieval îşi propune să aducă publicul mai aproape de atmosfera specifică teatrului de stradă, în care reprezentaţiile sunt ţinute în aer liber. Carecterizat de un comic spumos, multă energie şi aspecte interactive, genul Commedia dell Arte cucereşte spectatorii prin personajele sale tipice (veselul Arlechino, înfumuratul Capitano, avarul Pantalone, îndrăgostitul Lelio) prinse în ţesătura unor intrigi pline de pitoresc”, a transmis Viorel Cioflică, coordonatorul trupei Skepsis.

Primele reprezentaţii vor avea loc:

Sâmbătă, 20 iulie, de la ora 19.00, la Sebeş, în curtea Muzeului Municipal „Ioan Raica”, în prelungirea programului expoziţiei de pictură Geta Maria Maris Guju;

Joi, 25, iulie, ora 19.00, la Galda de Jos, în curtea Casei Veronica, la şezătoarea de seara.

Proiectul este finanțat de Fundația Comunitară Alba prin programul “Fondul pentru Cultură”, care are ca partener național Asociația pentru Relații Comunitare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax