Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Tehnică de furt folosită în străinătate, pusă în practică la Alba Mall din Alba Iulia. Cum au sustras două femei o geacă și o boxă

Publicat

Două femei din Alba Iulia au fost condamnate pentru mai multe furturi din magazine din oraș, furturi pe care le-au comis printr-o tehnică folosită foarte des în magazinele din străinătate.

Mai exact este vorba despre o tehnică de furt din magazinele electrice sau cele de haine, în care aparent două sau mai multe persoane, se ajută pentru a scoate din magazin un produs. 

De cele mai multe ori o persoană sustrage produsul, iar o a doua, care teoretic nu e cunoaște cu prima, merge în așa fel încât să se asigure că nu se întâlnește cu un angajat al magazinului până la ieșirea din unitate.

Modul în care o femeie ajutată de alta a scos o boxă scumpă dintr-un magazin, dar singură a sustras și o geacă ”Adidas” este detaliat într-o motivarea a Judecătoriei Alba Iulia.

Faptele s-au petrecut în luna noiembrie și decembrie a anului 2020, iar o condamnare în primă instanță a venit abia în data de 13 septembrie 2023.

Potrivit movtivării instanței, în data 27.11.2020, în jurul orei 18.30, în timp ce se afla în incinta unui magazin, și-a însușit o geacă marca Adidas, în valoare de 519 lei, de pe un stand și s-a deplasat în zona caselor de marcat, unde, profitând de faptul că angajații magazinului nu erau în zonă, a îndepărtat sistemul antifurt prin folosirea dispozitivului aflat în zona casei de marcat și a ascuns geaca sub îmbrăcăminte, părăsind magazinul fără a o achita.

De asemenea, s-a precizat că în data de 19.12.2020, în jurul orei 18.44, în timp ce se afla în magazinul Altex din Alba Iulia, împreună cu inculpata a ajutat-o pe aceasta să sustragă o boxă portabilă, în speță s-a deplasat în fața acesteia în timp ce se îndreptau spre poarta pe care se intră în magazin, demersul fiind întreprins pentru a nu fi observată boxa transportată de inculpata”, se arată în motivarea instanței.

Ambele magazine erau situate în complexul comercial Alba Mall din Alba Iulia.

Una dintre femei a fost condamnată la o pedeapsă de 1 an şi 3 luni închisoare cu suspendare, iar cea de a doua la pedeapsa de 1 an închisoare tot cu suspendare.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel, la instanța superioară.

sursă foto: arhiva alba24.ro, rol ilustrativ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax