Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Marius- Raul Bostan, afaceri cu statul în Alba. Firma noului ministru al Telecomunicațiilor, contracte cu patru administrații publice din județ


Publicat

Marius_BostanMinistrul desemnat al Societății Informaționale, Marius – Raul Bostan, are relații vechi de afaceri cu statul, prin intermediul firmelor la care e acționar. Astfel, prin firma VMB Parteners SA, unde Bostan este fondator și Senior Partner, au fost încheiate mai multe contracte cu administrații publice, printre care Primăria Alba Iulia (PNL), Primăria Sebeș (PSD), Primăria Teiuș (PSD) și Consiliul Județean Alba (PNL).

Ministrul desemnat pentru portofoliul Societății Informaționale, Marius-Raul Bostan, este licențiat în matematică și absolvent de cursuri postuniversitare de management în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. A urmat cursuri de specializare în Anglia și Italia, Germania și Olanda și are o vastă experiență în domeniul administrației publice locale și centrale, managementului serviciilor publice și atragerii de finanțări destinate investițiilor în infrastructură.

Marius-Raul Bostan este fondator și Senior Partner al VMB Partners SA, firmă la care deține 45% dintre acțiuni, președinte al Fundației Naționale a Tinerilor Manageri — FNTM, precum și membru în Consiliul de Administrație al Telekom Romania, numit de Ministerul pentru Societatea Informațională (MSI). Firma VMB Partners SA a asigurat asistența a peste 47 de finanțări prin emisiuni de obligațiuni municipale și credite cu maturități de până la 23 de ani.

În perioada 2009 – 2010, VMB Partners a încheiat, conform SEAP, patru contracte, dintre care:

700.850 lei, printr-un contract atribuit de Asociația Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia în 18 august 2010 pentru servicii integrate de consultanță pentru elaborarea și implementarea strategiei de dezvoltare durabilă a asociației intercomunitare de dezvoltare Alba Iulia.

166.600 lei, printr-un contract atribuit de municipalitatea Sebeș în 17 august 2009, pentru servicii financiare de structurare a unui împrumut prin emisiune de valori mobiliare (obligaţiuni) şi/sau credit bancă.

Pe lângă cele vizibile pe SEAP, societatea unde Bostan e acționar a derulat cu statul mai multe contracte, printre care cele de emisiune de obligaţiuni, structurate de VMB Partners SA cu Primăria Alba Iulia, Primăria Sebeș, Primăria Teiuș, Județul Alba, dar și Primăria Predeal, Primăria Aninoasa, Primăria Lugoj, Primăria Oradea, Primăria Iași, Primăria Slobozia, sau Primăria Suceava.

Situația emisiunilor de obligațiuni din Alba, la care VMB Partners SA este consultant financiar:

– în 2002, emisiunea de obligațiuni Alba Iulia I (în valoare totală de 1.600.000 lei) și Sebeș (în valoare totală de 1.000.000 lei)

– în 2003, emisiunea de obligațiuni Alba Iulia II (în valoare totală de 2.400.000 lei)

– în 2004, emisiunea de obligațiuni Sebeș II (în valoare totală de 1.500.000 lei)

– în 2005, emisiunea de obligațiuni Alba Iulia III (în valoare totală de 24.500.000 lei)

– în 2006, emisiunea de obligațiuni județul Alba I (în valoare totală de 50.000.000 lei) și Teiuș (în valoare totală de 1.500.000 lei)

– în 2007, emisiunea de obligațiuni Alba Iulia IV (în valoare totală de 32.000.000 lei)

VMB Partners este și „consilier financiar” al Primăriei Timișoara, Totodată, firma a accesat și fonduri UE prin POS CCE în 2014, suma nerambursabilă fiind în valoare de 492.000 lei.

Raul Marius Bostan este și fondatorul Bostrust SRL, o firmă care împarte același număr de telefon fix cu VMB Partners SA. Firma Bostrust SRL, unde Bostan încă e asociat, alături de niște italieni, a cumpărat de la Dorinel Umbrărescu pachetul majoritar de acțiuni al firmei de salubritate a Adjudului. La nivel local, firma era reprezentată în conflictele cu Consiliul Local Adjud de Liviu Bostan (fratele ministrului desemnat), consilier județean PNL (ex-PDL).

În 2008, pe ministrul desemnat al Societății Informaționale îl regăsim și într-o afacere scandaloasă. E vorba de societatea SC Lomb SA, gândită inițial ca un parteneriat public-privat de tip win-win între Primăria Cluj Napoca (51%) și developerul imobiliar Impact (49%), proiect în jurul căruia s-au născut numeroase controverse, fiind considerată una din cele mai păguboase afaceri ale municipalităţii clujene. În cadrul asocierii, primăria ar fi trebuit să pună terenul, iar Impact, banii de investiție. În cadrul asocierii, Impact deținea președinția CA-ului și două din cele trei locuri din CA. Unul din cele două locuri era ocupat, conform Monitorului Oficial, de Raul Marius Bostan, iar celălalt loc de directorul juridic al Impact, Niță Liviu Marius, al cărui nume apare menționat în dosarul Alinei Bica, al lui Șerban Pop și Horia Simu, de la DNA. Conform ZF.ro, Marius Bostan a fost și acționar în cadrul grupului Impact, cumpărând în septembrie 2008, 250.000 de acțiuni.

În timpul Guvernului Boc, Marius-Raul Bostan a fost numit din partea statului român în CA-ul Poștei Române, în ianuarie 2009, imediat după alegeri. Astfel, deși a fost prezentat de Dacian Cioloș ca fiind tehnocrat adus în guvern din „industria comunicațiilor”, Bostan nu face parte din categoria managerilor din domeniul telecom care au urcat trepte ierarhice pe bază de competență, fiind pus politic în CA-ul Romtelecom, unde statul român are dreptul să-și numească reprezentanți pe baza pachetului de acțiuni deținut.

Ministrul Societății Informaționale desemnat de Dacian Cioloș e și fondatorul site-ului „În linie dreaptă”, un site controversat, pe care se regăsesc declarații discriminatorii și care i-a adus critici lui Marius-Raul Bostan inclusiv în timpul audierilor din comisii, la Parlament, dar și de la 20 de ONG-uri care i-au solicitat de altfel premierului desemnat să-l retragă de pe lista viitorilor miniștri. Bostan a explicat însă că el nu scrie pe site, ci doar l-a creat.

sursa: agerpres.ro, romaniacurata.ro, zf.roȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. anca perigueux

    marți, 15.03.2016 at 20:05

    Au furat ca-n codru si „tehnocratii” lui Iohannis… doar ca nu s-a ocupat nimeni de ei… toate la timpul lor, adica la momentul in care nu mai sunt necesari sistemului…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în prima lună de vară. Perioadele cu temperaturi mai mari și cele cu furtuni. Prognoza meteo pe 4 săptămâni

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a prezentat prognoza de vreme pentru următoarele 4 săptămâni, până în 22 iunie. Vremea începe să se încălzească abia din 1 iunie. În primele trei săptămâni de vară vor fi maxime de 26 grade Celsius, în Alba.

Săptămâna viitoare vor fi averse sau furtuni aproape în fiecare zi, apoi se mai înseninează, după 30 mai. Condiții de instabilitate atmosferică vor fi însă și în luna iunie.

Săptămâna 25-31 mai

Valorile termice estimate pentru această săptămână vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile estice, sud-estice și local în cele sudice și centrale, iar în rest cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare.

Săptămâna 1-7 iunie

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare, mai ales în regiunile sudice și sud-vestice.

Săptămâna 8-15 iunie

Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toată țara.

Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în cea mai mare parte a țării, cu excepția regiunilor sudice și sud-estice, unde local cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare.

Săptămâna 16-22 iunie

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în jumătatea nordică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

surse: meteoromania.ro, accuweather.com

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Ferrari făcut praf în ACCIDENT la Șugag. Două mașini, implicate în evenimentul rutier

Publicat

Un accident s-a petrecut duminică după-amiaza în Șugag, în evenimentul rutier fiind implicate, din primele date, două autoturisme.

Ambele mașini au fost serios avariate.

Potrivit unor martori, autoturismul Ford era staționat în momentul producerii accidentului.

În urma impactului, autoturismul de lux a ajuns în gardul unei grădini.

Potrivit IPJ Alba, nu au fost persoane rănite în accident.

Citeste mai mult
Publicitate

CUGIR

UPDATE: Tânăr electrocutat pe malul bălții Șibot. Cum s-a produs incidentul

Publicat

Un tânăr de aproximativ 19 ani, din Cugir s-a electrocutat duminică, în jurul orei 18.40, în zona bălții Șibot.

Momentan modul în care s-a produs incidentul nu este cunoscut. La fața locului intervine un echipaj SMURD Cugir. 

UPDATE: Potrivit ISU Alba,victima este stabilă hemodinamic și prezintă la nivelul corpului, intrarea curentului prin membrul superior drept și ieșirea prin membrul inferior drept.

Acestuia i se acorda primul ajutor la fața locului de către echipajul SMURD.

Victima va fi transportată la UPU Alba, iar în tranzit spre spital va fi preluată de către un echipaj SAJ cu medic.

Victima se afla la pescuit, aceasta ar fi atins cu undița firele de tensiune ce tranzitează calea ferata din zonă.

Știre în curs de actualizare.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în ALBA: O săptămână cu ploi și furtuni. Prognoza meteo pe zile și localități în perioada 25-31 mai

Publicat

furtuna

În județul Alba sunt anunțate ploi și furtuni aproape în fiecare zi, săptămâna viitoare. Temperaturile maxime vor urca doar până la 20 de grade Celsius. În weekendul viitor este posibil să se mai însenineze.

La munte, maximele vor fi de 13 grade la Arieșeni și 8 grade la Oașa.

Vă prezentăm prognoza meteo pentru localități din județul Alba, în săptămâna 25-31 mai:

Luni, 25 mai

Alba Iulia: minime de 8 grade Celsius, maxime de 17 grade Celsius; averse/furtuni

Sebeș: minime de 9 grade Celsius, maxime de 16 grade Celsius; averse/furtuni

Șugag: minime de 4 grade Celsius, maxime de 10 grade Celsius; averse/furtuni

Oaşa: minime de 0 grade Celsius, maxime de 5 grade Celsius; averse/furtuni

Aiud: minime de 8 grade Celsius, maxime de 16 grade Celsius; averse/furtuni

Blaj: minime de 8 grade Celsius, maxime de 16 grade Celsius; averse/furtuni

Ocna Mureş: minime de 7 grade Celsius, maxime de 16 grade Celsius; averse/furtuni

Zlatna: minime de 8 grade Celsius, maxime de 15 grade Celsius; averse/furtuni

Abrud: minime de 4 grade Celsius, maxime de 12 grade Celsius; averse/furtuni

Cîmpeni: minime de 4 grade Celsius, maxime de 12 grade Celsius; averse/furtuni

Arieşeni: minime de 2 grade Celsius, maxime de 9 grade Celsius; averse/furtuni

Cugir: minime de 9 grade Celsius, maxime de 16 grade Celsius; averse/furtuni

Marţi, 26 mai

Alba Iulia: minime de 6 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; aversă/furtună

Sebeș: minime de 7 grade Celsius, maxime de 17 grade Celsius; averse/furtuni

Șugag: minime de 4 grade Celsius, maxime de 12 grade Celsius; averse/furtuni

Oaşa: minime de 1 grad Celsius, maxime de 7 grade Celsius; averse/furtuni

Aiud: minime de 6 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; averse/furtuni

Blaj: minime de 6 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; averse/furtuni

Ocna Mureş: minime de 7 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; averse/furtuni

Zlatna: minime de 5 grade Celsius, maxime de 16 grade Celsius; averse/furtuni

Abrud: minime de 4 grade Celsius, maxime de 14 grade Celsius; averse/furtuni

Cîmpeni: minime de 4 grade Celsius, maxime de 14 grade Celsius; averse/furtuni

Arieşeni: minime de 3 grade Celsius, maxime de 11 grade Celsius; averse/furtuni

Cugir: minime de 7 grade Celsius, maxime de 17 grade Celsius; averse/furtuni

Miercuri, 27 mai

Alba Iulia: minime de 8 grade Celsius, maxime de 19 grade Celsius; averse/furtuni

Sebeș: minime de 8 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; aversă/furtună

Șugag: minime de 4 grade Celsius, maxime de 12 grade Celsius; averse/furtuni

Oaşa: minime de 2 grade Celsius, maxime de 7 grade Celsius; averse/furtuni

Aiud: minime de 8 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; averse/furtuni

Blaj: minime de 8 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; averse/furtuni

Ocna Mureş: minime de 7 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; averse/furtuni

Zlatna: minime de 6 grade Celsius, maxime de 16 grade Celsius; averse/furtuni

Abrud: minime de 6 grade Celsius, maxime de 15 grade Celsius; averse/furtuni

Cîmpeni: minime de 6 grade Celsius, maxime de 15 grade Celsius; averse/furtuni

Arieşeni: minime de 4 grade Celsius, maxime de 12 grade Celsius; averse/furtuni

Cugir: minime de 8 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; aversă/furtună

Joi, 28 mai

Alba Iulia: minime de 9 grade Celsius, maxime de 20 grade Celsius; averse/furtuni

Sebeș: minime de 9 grade Celsius, maxime de 19 grade Celsius; averse/furtuni

Șugag: minime de 5 grade Celsius, maxime de 14 grade Celsius; averse/furtuni

Oaşa: minime de 2 grade Celsius, maxime de 8 grade Celsius; aversă/furtună

Aiud: minime de 9 grade Celsius, maxime de 19 grade Celsius; averse/furtuni

Blaj: minime de 9 grade Celsius, maxime de 19 grade Celsius; averse/furtuni

Ocna Mureş: minime de 8 grade Celsius, maxime de 19 grade Celsius; averse/furtuni

Zlatna: minime de 8 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; averse/furtuni

Abrud: minime de 6 grade Celsius, maxime de 16 grade Celsius; averse/furtuni

Cîmpeni: minime de 6 grade Celsius, maxime de 16 grade Celsius; averse/furtuni

Arieşeni: minime de 4 grade Celsius, maxime de 13 grade Celsius; aversă/furtună

Cugir: minime de 9 grade Celsius, maxime de 19 grade Celsius; averse/furtuni

Vineri, 29 mai

Alba Iulia: minime de 8 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; averse/furtuni

Sebeș: minime de 8 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; averse/furtuni

Șugag: minime de 4 grade Celsius, maxime de 13 grade Celsius; averse/furtuni

Oaşa: minime de 2 grade Celsius, maxime de 7 grade Celsius; averse/furtuni

Aiud: minime de 8 grade Celsius, maxime de 19 grade Celsius; averse/furtuni

Blaj: minime de 8 grade Celsius, maxime de 19 grade Celsius; averse/furtuni

Ocna Mureş: minime de 8 grade Celsius, maxime de 19 grade Celsius; averse/furtuni

Zlatna: minime de 7 grade Celsius, maxime de 17 grade Celsius; averse/furtuni

Abrud: minime de 4 grade Celsius, maxime de 15 grade Celsius; averse/furtuni

Cîmpeni: minime de 4 grade Celsius, maxime de 15 grade Celsius; averse/furtuni

Arieşeni: minime de 3 grade Celsius, maxime de 12 grade Celsius; averse/furtuni

Cugir: minime de 8 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; averse/furtuni

Sâmbătă, 30 mai

Alba Iulia: minime de 9 grade Celsius, maxime de 19 grade Celsius; nori și soare

Sebeș: minime de 8 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; nori și soare

Șugag: minime de 5 grade Celsius, maxime de 13 grade Celsius; averse

Oaşa: minime de 3 grade Celsius, maxime de 9 grade Celsius; aversă

Aiud: minime 9 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; parțial însorit

Blaj: minime de 9 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; parțial însorit

Ocna Mureş: minime de 8 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; parțial însorit

Zlatna: minime de 8 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; nori și soare

Abrud: minime de 7 grade Celsius, maxime de 16 grade Celsius; averse

Cîmpeni: minime de 7 grade Celsius, maxime de 16 grade Celsius; averse

Arieşeni: minime de 5 grade Celsius, maxime de 12 grade Celsius; aversă

Cugir: minime de 8 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; nori și soare

Duminică, 31 mai

Alba Iulia: minime de 9 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; noros

Sebeș: minime de 9 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; noros

Șugag: minime de 11 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; aversă

Oaşa: minime de 10 grade Celsius, maxime de 16 grade Celsius; aversă

Aiud: minime de 9 grade Celsius, maxime de 19 grade Celsius; averse

Blaj: minime de 9 grade Celsius, maxime de 19 grade Celsius; averse

Ocna Mureş: minime de 9 grade Celsius, maxime de 19 grade Celsius; averse

Zlatna: minime de 12 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; averse

Abrud: minime de 11 grade Celsius, maxime de 16 grade Celsius; aversă

Cîmpeni: minime de 11 grade Celsius, maxime de 16 grade Celsius; aversă

Arieşeni: minime de 11 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; averse

Cugir: minime de 9 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; noros

sursa: accuweather.com

 

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate