Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Telefoane mobile şi cartele reîncărcabile pentru şomerii din Alba

Publicat

Şomerii din judeţul Alba, aflaţi în evidenţa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă vor primi telefoane mobile pentru a putea fi informaţi în legătură cu posturile vacante existente pe piaţă.

Daniel Don, şeful Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Cluj, instituţia care a iniţiat proiectul „telefoane mobile pentru şomeri”, a precizat pentru Alba24.ro că, în următorii doi ani, zece mii de telefoane mobile şi cartele gratuite vor fi împărţite şomerilor din judeţele Cluj şi Alba, pentru a putea fi sunaţi şi anunţaţi despre locurile de muncă vacante. De asemenea, şomerii vor fi anunţaţi şi în cazul în care vor fi organizate burse de locuri de muncă.

Primele 1.000 de celulare şi cartele au fost primite în această săptămână de către AJOFM Cluj, printr-un contract de sponsorizare cu firmele Nokia şi Orange.

Persoanele fără un loc de muncă din cele două judeţe vor intra în posesia telefoanelor mobile complet echipate în baza unui contract de preluare încheiat pe o perioadă limitată.  Astfel, şomerii se obligă să răspundă la apelurile primite de la Call Center. Dacă persoana contactată prin intermediul Call Center-ului refuză să meargă la interviu, aceasta poate pierde indemnizaţia de şomer.

Şeful AJOFM Cluj a precizat că în prezent se lucrează la formarea unei baze de date a şomerilor care au nevoie de telefoane mobile, urmând să se stabilească exact câte dintre aceste aparate de comunicare vor ajunge în judeţul Alba.

Call Center-ul este deja funcţionabil şi aplicabil pentru şomerii care au lăsat pentru contact numere personale de telefon mobil la cele două agenţii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax