Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Televiziunea locală ALBA TV controlată de patronii Grup Corint și-a cerut insolvența: A acumulat datorii de aproximativ 1 milion de lei

Publicat

ALBA TV, postul de televiziune locală controlat de  Dan Sabău- patronul Grup Corint, firmă care a beneficiat de peste 70 milioane de euro pentru restaurarea Cetății din Alba Iulia și-a cerut insolvența, după ce a acumulat datorii în valoare de aproximativ 1 milion de lei. În 10 iunie, Tribunalul Alba a admis cererea și a constatat starea de insolvență a SC  Alba Television SRL care deține licența de emisie pentru AlbaTV.

Pe rolul Tribunalului Alba, la Secția Constencios Administrativ și Fiscal, se află cauza privind cererea formulată de debitoarea SC Alba  Television SRL, în data de 10 aprilie 2013, având ca obiect procedura insolvenţei prevăzută de Legea 85/2006.

SC Alba Televizion SRL a solicitat deschiderea procedurii generale a insolvenţei, iar în motivarea cererii precizează că „ că se află în stare de insolvenţă, aşa cum este definită de art. 3 din lege ca fiind acea stare a patrimoniului debitorului, care se caracterizată prin ”insuficienţa fondurilor băneşti disponibile pentru plata datoriilor certe, lichide şi exigibile. Insolvenţa este prezumată ca fiind vădită atunci când debitorul, după 90 de zile de la scadenţă, nu a plătit datoria sa faţă de creditori”.

Instanța a admis cererea și a constatat starea de insolvență, în 10 iunie 2013. și a numit ca administrator judiciar provizoriu H. C. IPURL. Timp de trei luni, până în 9 septembrie, firma are termen pentru a soluţiona eventualele opoziţii la deschidea procedurii şi pentru când administratorul judiciar va depune la dosar dovezile privind notificarea si publicarea deschiderii procedurii generale a insolvenţei şi raportul prevăzut de art. 54 din lege.

Potrivit CNA, deţinătoarea licenţei audiovizuale este societatea ALBA TELEVISION SRL, ai cărei acționari sunt Ziplink SRL (asociat unic Pop Teodor Daniel) – 50% şi Grup Corint SA– 50%.  Acţionarii Grup Corint SA sunt Corint SRL care deține 44%, Sabău Tătar Mircea – 34%, Sabău Danil – 14% şi General Game SRL–8%.

Sediul televiziunii se află într-un spațiu din incinta Traseului Celor Trei Fortificații care se află în administrarea Grup Corint în baza unui contract de concesiune pe 49 de ani. Pentru suprafața concesionată, care reprezintă aproximativ 1/3 din suprafața totală a fortificației vauban de la Alba Iulia, Grup Corint plătește o redevență lunară de 800 euro. Într-una din clădirile aflate pe terenul concesiunii  firma și-a amenajat un hotel de 5 stele , investiție estimată la 5 milioane de euro.

Frații Sabău, acționarii principali ai Grup Corint figurează cu una dintre firmele pe care le-au deținut pe lista celor care nu și-au plătit creditele la BANCOREX. O parte dintre activele firmei respective sunt acum în proprietatea Grup Corint.

Grup Corint SA este firma care a câștigat toate licitațiile pentru restaurarea și amenajarea Cetății Vauban din Alba Iulia. Până acum s-au cheltuit din fonduri europene și din bugetul local al municipiului Alba Iulia peste 70 milioane de euro.

sursa foto: captura video Alba TV

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. 3xZ

    sâmbătă, 03.08.2013 at 15:31

    prea multe minciuni pt un singur articole fratilor! 😉

    • pavele uber ales

      sâmbătă, 03.08.2013 at 19:34

      Dimpotriva, articolul poate fi si este demonstrat pana la ultimul cuvant….
      Un articol foarte corect. Matale, 3xZ, nu poti fi in stare sa indici nici macar o singura minciuna in articol, pentru ca nu exista….

  2. Truth beacon

    duminică, 04.08.2013 at 00:42

    @ 3xZ Apai daca si cand se scrie cu cifre, date si procente tu zici ca-s minciuni, esti ori prost rau ori sluga la Sabau !

  3. 3xZ

    duminică, 04.08.2013 at 12:33

    @ Truth beacon, suntem putin cam frustrati astazi, nu? 😉

    • Truth beacon

      duminică, 04.08.2013 at 14:49

      Ai perfecta dreptate. Prostia, slugarnicia si negarea evidentelor mi-au provocat intotdeauna frustrari.

  4. ion

    joi, 26.12.2013 at 09:14

    Nu ma mir ca sunt falimentari. Nu stiu nici ordinea culorilor pe drapelul Romaniei. S-au luat dupa unii tampiti de la Bucuresti si pun culoarea rosie langa catarg in loc de albastru ( vezi sigla acestei televiziuni afisata in coltul stanga jos al ecranului).

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax