Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Temperaturi în creștere, peste normalul acestei perioade. Prognoza meteo în săptămâna 2-8 octombrie

Publicat

În primele zile ale primei săptămâni din octombrie vremea va fi rece și se vor atinge maxime de 25 de grade Celsius.

Chiar și așa, de miercuri, 4 octombrie, vom ajunge la temperaturi de până la 28 de grade în unele regiuni ale țării.

Potrivit prognozemeteo.ro, sunt anunțate ploi slabe cantitativ, dar sunt prezente în aproape toate regiunile pe parcursul săptămânii, în weekend, în schimb acestea vor lipsi.

Citește și: Vremea se răcește în Alba, în săptămâna 2 – 8 octombrie. Temperaturile maxime nu mai trec de 25 de grade. Prognoza pe localități

În județul Alba, vremea se va răci în săptămâna 2-8 octombrie, spre sfârșitul săptămânii temperaturile maxime nu vor mai trece de 25 de grade Celsius. Nu sunt anunțate ploi, decât în unele zone de munte.

Vremea în săptămâna 2 – 8 octombrie. Temperaturi minime

Dimineața zilei de luni vine cu minime peste ce ar fi normal prin Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea, regiuni unde se pot atinge și 15 – 17 grade, în timp ce în restul țării vor fi minime de la 8 – 10, 11 grade, cu 1 – 3 grade pe crestele montane.

Marți minimele coboară spre valori de 7 – 9, 10 grade prin Transilvania, Maramureș, Moldova, respectiv 11 – 13 grade în restul țării. La munte vor fi valori de 5 – 7 grade, cu 1 – 3 grade pe creste.

Miercuri minimele, la nivelul întregii țări, vor fi cuprinse între 11 – 13 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile Transilvaniei (7 – 9 grade) respectiv la munte (3 – 5 grade).

Minimele de joi revin la valori peste normalul perioadei prin sudul extrem al Olteniei, Muntenia, Moldova, (16 – 17 grade), în timp ce în restul țării ne oprim la 11 – 13 grade.

Situația se păstrează la fel și pentru minimele de vineri.

În timp ce prin sudul Olteniei, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei vorbim de minime spre 14 – 16, 17 grade, prin Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, zonele Subcarpatice, nu depășim 7 –9, 10 grade (la munte vor fi 4 – 5 grade, cu 0 – 2 grade pe creste).

Nici în weekend nu avem schimbări majore în ceea ce privește regimul termic al minimelor, cu valori de 11 – 13, 14 grade în cea mai mare parte a țării.

Valori mai scăzute vor fi la munte (3 –5  grade) și depresiunile Transilvaniei (7 – 9 grade).

Vremea în săptămâna 2 – 8 octombrie. Temperaturi maxime

Dacă luni și marți vor fi caracterizate de valori maxime de temperatură cuprinse între 22 – 24, izolat 25 de grade (cu valori mai scăzute prin Transilvania: 19 – 20 de grade, respectiv 16 – 18 grade la munte).

Miercuri maximele vor fi la valori cu multe peste ceea ce ar trebui să avem la un început de octombrie, urmând să atingem 26 – 28 de grade prin Oltenia, Muntenia, Moldova, Dobrogea, respectiv 22 – 24 de grade în restul țării.

De joi până sâmbătă nu avem parte de schimbări majore față de zilele precedente, rămânem cu valori de 24 – 26 de grade prin sudul țării, respectiv 20 – 22 de grade în restul regiunilor pentru ca ziua de duminică să aducă un nou puseu cald, în intensificare, cu maxime din nou spre 27 – 28 de grade prin Muntenia, Dobrogea, Moldova, respectiv 21 – 23 de grade în restul țării (16 – 18 grade la munte, cu 12 – 13 grade pe creste).

Vremea în săptămâna 2 – 8 octombrie. Precipitații

Noaptea și dimineața zilei de luni aduc ceva ploi slabe prin Muntenia, Meridionali, Orientali, iar după amiaza și prin Oltenia,

Despre ploi mai vorbim apoi abia spre seara zilei de miercuri, când prin nordul Maramureșului iar mai apoi și al Moldovei, Transilvania apar manifestări de instabilitate atmosferică (ploi, însoțite inclusiv de descărcări electrice, vânt cu aspect de vijelie, posibilă grindină).

Până spre orele amiezii de joi ploile coboară și spre restul Moldovei, iar mai apoi cuprind toată Transilvania, zonele montane,

Primele ore ale dimineții de vineri aduc din nou ploi și prin zona Munteniei, a Dobrogei.

În weekend ploile vor lipsi cu desăvârșire din zona țării noastre.

Vremea în săptămâna 2 – 8 octombrie. Context sinoptic

Săptămâna care urmează va regăsi țara noastră sub influența unui nou blocaj de tip Omega (noi am tras din nou lozul necâștigător, cel al câmpului de presiune ridicată.

Asta înseamnă o vreme fără prea multe schimbări de la o zi la alta, plăcută așadar.

Pe parcursul zilei de miercuri este posibil să fim traversați de un front, care ne va traversa de la V la E și se va transforma într-o frontoliză rece după ce iese din zona țării noastre.

Din punct de vedere al circulației maselor de aer, avem parte de o săptămână cu alternanțe ușoare, astfel că luni, joi și vineri vorbim de abateri termice ușor negative față de normalul perioadei, în timp ce marți, miercuri și în weekend vom fi sub un aer mult mai cald, cu abateri pozitive și spre +4, +6 grade peste normalul climatologic.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax