Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Teniși uzați în loc de pantofi sport Balenciaga. Cum a rămas o femeie din Alba Iulia cu paguba, după o comandă online

Publicat

Polițiștii și procurorii nu au reușit să identifice persoana care a înșelat o femeie din Alba Iulia, care a plasat o comandă online, dar a primit un alt produs. Aceasta rămâne cu paguba. 

În locul unor pantofi de lux marca Balenciaga, femeia a primit o pereche de teniși uzați.

Dosarul a fost închis în martie 2023, scrie Adevarul.ro, dar fapta s-a produs în decembrie 2021.

„În urma vizionării unui anunț postat pe o platformă de vânzări online , persoana vătămată a comandat o pereche de pantofi sport de damă, marca Balenciaga, în stare nouă, contra sumei de 450 lei.

La data de 21.12.2021, a primit prin intermediul unei firme de curierat coletul ce ar fi trebuit să conțină produsele comandate și a achitat prețul.

După ce a deschis coletul, persoana vătămată a constatat faptul că în interior se aflau alte produse decât cele comandate, respectiv o pereche de teniși uzați și deteriorați”, se precizează în plângerea depusă de femeie la poliție.

Țeapă online: Autorul nu a fost găsit

Ancheta a durat mai bine de un an, dar nu a fost descoperit autorul, identificat pe platforma online de vânzări cu denumirea de „dumitrudaniel685”.

„Până în prezent au fost efectuate toate verificările, însă nu s-au putut obţine date sau informaţii care să conducă la identificarea autorilor sau recuperarea prejudiciului, fiind dispusă renunţarea la urmărirea penală”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, care a solicitat confirmarea soluției de către instanța de judecată.

Judecătorul de cameră preliminară a reținut, la rândul său, că în mod corect s-a apreciat de către procurorul de caz că sunt întrunite condițiile legale antemenționate.

Disproporție între cheltuielile cu procesul penal și gravitatea faptei

„Judecătorul constată că nu există interes public în urmărirea faptei, faţă de conținutul faptei, modul și mijloacele de săvârșire, scopul urmărit și împrejurările concrete de săvârșire, urmările produse prin săvârșirea infracțiunii, eforturile organelor de urmărire penală necesare pentru desfășurarea procesului penal prin raportare la gravitatea faptei și la timpul scurs de la data săvârșirii acesteia, reţinând şi existența unei disproporții vădite între cheltuielile pe care le-ar implica desfășurarea procesului penal și gravitatea urmărilor produse”, a precizat magistratul de la Judecătoria Alba Iulia, în decizia din 2 martie 2023.

Foto: Pixabay, arhivă – rol ilustrativ

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Dsop

    marți, 21.03.2023 at 14:37

    Hmmm deci daca faci o scamatorie si paguba e mica …. nu intereseaza pe nimeni .
    Buna gandire

  2. Adidas puma

    marți, 21.03.2023 at 15:14

    Dar totusi…. Balenciaga la 450 lei?!?!

  3. dolfi

    marți, 21.03.2023 at 18:34

    nu inteleg goana dupa haine scumpe. eu la orele de economie facute cu un neamt din RFG am invatat ca trebuie sa te imbraci curat, decent si cu haine de calitate, daca se poate facute de croitor. nu cu inscriptii sau cusaturi aiurea. Asta cu croitoru’ e greu in ziua de azi.

    Eu de asemenea nu ma uit la ce poarta lumea pentru ca nu vad rostul sa-mi incarc memoria cu nume ale unor „zdremte” pana la urma, vandute la suprapret. Cine se impopotoneaza cu diverse incearca cu tot dinadinsu sa distraga atentia celorlalti de la alte lipsuri pe care le are…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax