Connect with us
Publicitate

ABRUD

Tensiuni în PNL Alba din cauza primului candidat anunțat la locale. Blat cu PSD la Abrud, pentru majorarea taxelor

Publicat

albu

În interiorul organizațiilor județene ale partidelor din Alba a început deja agitația în perspectiva viitoarelor alegeri locale. Sunt vizate pozițiile de candidat pentru fotoliile de primar dar și ”aranjamentele” pentru posturile de consilier, mai ales în ceea ce privește pozițiile pe liste. Este, de altfel, momentul primelor blaturi pe care conducerile partidelor importante le fac pentru a-și conserva anumite zone de influență. 

Cutuma din interiorul PNL spune că primarul în funcție nu va fi schimbat din postura de candidat, având, totodată o libertate mare în a-și alege și ordona lista de candidați la consiliul local. De cealaltă parte, acolo unde liberalii nu au majoritatea și nici primarul nu este de la PSD, deciziile se iau la nivelul organizației județene de către președintele Consiliului Județean, Ion Dumitrel, primarul din Alba Iulia, Mircea Hava și câteva persoane din anturajul acestora.

De la acest nivel, de altfel, pleacă și înțelegerile cu ”inamicul” PSD pe zonele considerate pierdute oricum. Și de aici, o serie de neînțelegeri interne.

Surse din PNL au declarat pentru Alba24 că asemenea neînțelegeri ar fi apărut deja la Abrud, unde liberalii și-au anunțat oficial candidatul încă din septembrie 2018. Este vorba despre Cristian Albu, fost lider al sindicatului ”Viitorul mineritului”, în prezent șef al biroului juridic al ”Cuprumin” Abrud.

La scurt timp după ce a fost anunțat drept candidat, Cristian Albu ar fi reproșat conducerii județene că nu este susținut pentru o candidatură serioasă. Asta după ce patru consilieri PNL au votat cot la cot cu cei ai PSD, majorarea taxelor locale și i-au distrus astfel o temă de campanie. Contactat de Alba24, acesta nu a dorit să comenteze, dar a confirmat votul colegilor săi. 

La Abrud, administrația este condusă de primarul Nicolae Simina (PSD). Acesta are o imagine bună în comunitatea locală și este considerat ”greu de bătut” de către liberali.

Aceasta nu este însă singura situație în care liberalii preferă înțelegeri acolo unde au șanse mici la rezultate bune. Negocierile se închid uneori în alte localități, unde social-democrații sunt cei care nu au nici o șansă.

În urmă cu câțiva ani, o situație similară era la Aiud, unde Oana Badea a trebuit să își facă loc singură, peste înțelegerile pe care le făceau colegii ei de la județ, care nu îi dădeau șanse. Pe atunci, Badea era în PDL, partid care considera orașul ”pierdut”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax