Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Tentativă de fraudă online ce implică numele Lidl, distribuită în mesaje pe WhatsApp. Cum sunt ademeniți clienții

Publicat

O nouă înşelătorie prin metoda oferirii voucherelor de cumpărături se răspândește prin intermediul WhatsApp, vizând clienţii Lidl România.

Mai mulți cititori Alba24 ne-au sesizat faptul că au primit pe WhatsApp mesaje cu textul „Lidl oferă Voucher GRATUIT 750 Lei pentru a sărbători cea de-a 90-a aniversare*! Faceți clic aici pentru a obține a voastră: https://www.lidl-ro.club bucurați-vă și mulțumiți-mi mai târziu”.

În urma unei scurte verificări se poate observa faptul că pagina web nu aparține Lidl România sau partenerilor săi.

Specialiștii CERT-RO explică cum funcționează această înșelătorie: concret, după primirea mesajului și accesarea link-ului (mascat într-o pagină oficială), utilizatorul este redirectat către o pagină care afisează un domeniu cu o denumire ciudată (în cazul de față „lidl-ro.club”). Mai departe, utilizatorul trebuie să parcurgă un chestionar, cu întrebări legate de experiența de shopping în cadrul rețelei de magazine, pentru a putea primi un voucher fictiv.

La o simplă verificare a URL-ului pe site-ul virustotal.com, se poate observa că, în cazul campaniei care vizează clienții Lidl, este vorba de o tentativă de phishing.

Potrivit specialiștilor, în general, utilizatorii trebuie să fie extrem de atenți la URL-urile pe care le accesează în scopul introducerii de informații personale sau bancare.

Citește și Momeli pentru date confidențiale. Ce înseamnă „phishing” și cum te protejezi de atacurile online malițioase

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax