Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Tentativă de fraudare la concursul organizat de Curtea de Apel Alba Iulia pentru posturi de grefieri. Un candidat s-a ales cu plângere penală

Publicat

Curtea de Apel Alba Iulia4 La proba scrisă de duminică, 8 martie, în cadrul concursului pentru ocuparea a cinci posturi de grefieri cu studii superioare vacante la Curtea de Apel Alba Iulia (2 posturi) şi instanţele din circumscripţia teritorială (un post Tribunalul Sibiu, un post Tribunalul Hunedoara, un post Judecătoria Deva), a fost descoperit un caz de tentativă de fraudare. Un candidat folosea mijloace de comunicare la distanţă, disimulate în piesele de îmbrăcăminte.

Citeşte şi De 8 martie: Concurenţă de 34 candidaţi pe un loc, la concursul pentru cinci posturi de grefieri la Curtea de Apel Alba Iulia şi instanţele subordonate

Pe lângă măsurile prevăzute de regulamentul de organizare a concursului, respectiv anularea lucrărilor de concurs cu menţiunea „Fraudă” şi eliminarea din concurs, s-a formulat şi plângere penală împotriva candidatului, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la înşelăciune în formă calificată.

Infracţiunea de înşelăciune în formă calificată este prevăzută de Noul Cod Penal la art. 244 alin.2 şi se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

Candidatul în cauză nu are domiciliul în judeţele din aria de competenţă a Curţii de Apel Alba Iulia.

Desfăşurarea concursului va continua cu etapele următoare: soluţionarea contestaţiilor la bareme, afişarea baremelor definitive, corectarea lucrărilor, afişarea tabelului de clasificare a candidaţilor, soluţionarea eventualelor contestaţii, afişarea tabelului definitiv de clasificare a candidaţilor urmată de exprimarea opţiunilor pe instanţe a candidaţilor admişi.

Cu ocazia organizării acestui concurs, s-a încercat impunerea unor standarde profesionale ridicate în raport cu cerinţele specifice funcţiei de grefier şi de necesitatea realizării unei selecţii corecte a celor mai buni candidaţi, în condiţiile în care s-a înregistrat o concurenţă deosebit de mare (aproape 35 de candidaţi pe un post vacant), transmit reprezentanţii instanţei.

De asemenea, s-au luat măsuri organizatorice deosebit de riguroase în vederea desfăşurării corecte şi transparente a concursului.

Dintre cei 172 de candidaţi înscrişi, în urma selecţiei dosarelor au fost admişi pentru participarea la examen 171 de candidaţi. Vezi Lista finala a candidatilor admisi

Proba practică eliminatorie a constat în verificarea cunoştinţelor de operare pe calculator, s-a notat cu „admis” sau „respins” şi nu se admit contestaţii. Dintre cei 169 de candidaţi rămaşi în concurs (unii s-au retras), la această probă trei au fost respinşi şi 12 nu s-au prezentat.

AICI, bareme de corectare.

În 17 martie va fi făcut public tabelul cu clasificarea candidaţilor după examen, iar rezultatele finale vor fi comunicate în 24 martie. În 26 martie este programată şedinţa de exprimare a opţiunilor pe instanţe a candidaţilor admişi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate