Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

Tentativă de omor într-o comună din Alba: Un bărbat și-a lovit tatăl vitreg cu toporul, în zona capului


Publicat

topor scandal amenintare

Un incident violent s-a petrecut noaptea trecută în comuna Albac. Un bărbat și-ar fi lovit tatăl vitreg cu un topor în zona capului.

Bărbatul are 38 de ani și ar fi fost sub influența alcoolului în momentul în care a izbucnit conflictul spontan.

Potrivit unor surse, agresorul a fost reținut.

Tatăl acestuia a fost transportat la spital, cu răni în zona feței.

Potrivit unor surse, ancheta ar urma fie desfășurată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.

Revenim cu amănunte.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Aproape 17.000 de persoane din țară s-au vaccinat anti-COVID 19 îl ultimele 24 de ore. Câte persoane sunt la prima doză

Publicat

Un număr de 16.680 de doze de vaccin Pfizer, Moderna şi Johnson&Johnson au fost administrate în ultimele 24 de ore, dintre care 4.557 reprezintă prima doză, 2.858 – doza a doua şi 9.265 – doza a treia, a informat, marţi, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Potrivit CNCAV, de la începutul campaniei de vaccinare, în 27 decembrie 2020, au fost administrate 16.233.190 de doze de vaccin pentru 8.032.764 de persoane, 7.928.427 primind schema completă şi 2.246.766 imunizându-se cu doza a treia.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate zece reacţii adverse, toate de tip general.

În total, de la debutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 19.821 reacţii adverse la vaccinurile anti-COVID, 2.165 de tip local şi 17.656 de tip general.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

Suprataxă de 80% pe veniturile suplimentare ale producătorilor de energie. ANAF a publicat ordinul

Publicat

Agenția Națională de Administrare Fiscală a publicat proiectul de ordin prin care venitul suplimentar realizat de producătorii de energie electrică rezultat din diferența dintre prețul mediu lunar de vânzare al energiei electrice și prețul de 450 lei/MWh se impozitează cu 80%.

Potrivit art.II din Legea nr.259/2021 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.118/2021 privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrică și gaze naturale pentru sezonul rece 2021-2022, precum și pentru completarea Ordonanței Guvernului nr.27/1996 privind acordarea de facilități persoanelor care domiciliază sau lucrează în unele localități din Munții Apuseni și în Rezervația Biosferei “Delta Dunării”,

  • venitul suplimentar realizat de producătorii de energie electrică rezultat din diferența dintre prețul mediu lunar de vânzare al energiei electrice și prețul de 450 lei/MWh se impozitează cu 80%.

Ordinul de suprataxare, valabil până la 31 martie 2022

Impozitul pe venitul suplimentar realizat de producătorii de energie electrică se calculează pentru perioada 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022.

De la aceste prevederi sunt exceptaţi producătorii de energie electrică pe bază de combustibili fosili, inclusiv cogenerare.

Conform art.II alin (3) din lege, modul de aplicare a impozitului se stabileşte prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Potrivit art.XXXVI din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.130/2021, impozitul pe venitul suplimentar realizat de producătorii de energie electrică se declară și se plătește la bugetul de stat, de către producătorii de energie electrică, cu excepția producătorilor de energie electrică pe bază de combustibili fosili, inclusiv cogenerare, lunar, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei pentru care se datorează acest impozit.

Impozitatea impune și completarea Nomenclatorului obligațiilor de plată la bugetul de stat, anexă la formularul 100 “Declarație privind obligațiile de plată la bugetul de stat” și a instrucțiunilor de completare a acestuia, cu această nouă obligație.

sursă: Mediafax

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: Gest de recunoștință pentru un jandarm din Alba care a ajutat la stingerea unui incendiu

Publicat

Un jandarm din Alba este considerat erou după ce a intervenit la stingerea unui incendiu, în timpul său liber. A sărit în ajutorul unui vecin.

”Cel mai frumos cadou pentru colegul nostru plutonier adjutant șef Boțan Claudiu, sau “Bobo”, cum îi spun colegii, a venit din partea unui vecin care a vrut să își arate recunoștința pentru gestul făcut în urmă cu doar câteva săptămâni.

Aflându-se în timpul liber, colegul nostru a fost sunat de către vecina sa care i-a spus disperată că i-a luat foc o încăpere din casă și nu știe ce să facă. Fără nicio ezitare, jandarmul s-a dus într-un suflet să verifice locul unde era localizat incendiul, pentru a vedea dacă este necesară intervenția pompierilor”, transmite Jandarmeria Alba.

Potrivit sursei citate, jandarmul a constatat, împreună cu proprietara imobilului, că alimentarea la rețeaua electrică era întreruptă, iar focul se afla în fază incipientă, predominând un fum dens în toată încăperea.

”În ajutor i-a sărit un alt vecin care l-a ajutat să stingă flăcările ce acaparaseră o centrală termică dezafectată, un geam și o parte din instalația electrică. Riscul era cu atatât mai mare cu cât în aceeași încăpere se aflau lemne uscate pentru centrală, șansa ca acestea să  se aprindă, fiind una imensă.

După aproximativ jumătate de oră au reușit să stingă flăcările și să curețe jarul rămas în urmă”, mai precizează jandarmii.

Colegii lui spun că sunt mândri de gestul lui ”Bobo”: ”Suntem mândri să avem în colectivul nostru oameni ca Bobo, care, indiferent de situație, intervin pentru a-și ajuta semenii aflați la nevoie”.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

Program modificat la bazinul acoperit de înot din Blaj. Care sunt tarifele

Publicat

Programul de acces la bazinul acoperit de înot din Blaj a fost modificat. Astfel, începând din 18 ianuarie, bazinul acoperit de înot din Blaj va fi deschis în fiecare zi, de marți până duminică, între orele 07:00 – 21:00.

În zilele menționate, între orele 14:00 – 18:00, bazinul va fi deschis doar pentru cursurile de înot.

Program acces la bazinul acoperit de înot din Blaj, situat pe strada Iuliu Maniu

De marți până duminică

  • 07:00 – 13:00 – înot agrement
  • 14:00 – 18:00 – cursuri inițiere înot
  • 18:00 – 21:00 – înot agrement

Bazinul acoperit de înot va fi închis lunea, pentru curățenie și dezinfectare.

Taxa de acces la bazin este de 20 de lei pentru adulți și adolescenți, iar pentru copiii sub 14 ani aceasta este de 10 lei.

Un abonament lunar costă 150 lei pentru adulți și adolescenți, respectiv 75 lei pentru copiii sub 14 ani.

Relații la telefon 0799.500806.
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate