Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Tentativă de omor ”taxată” cu arest la domiciliu. Un bărbat din Meșcreac a bătut un consătean în fața barului din sat

Publicat

mescreac

Un bărbat din Meșcreac, comuna Rădești, a fost arestat la domiciliu fiind cercetat pentru tentativă de omor. Pe fondul unui conflict mai vechi Varga Zachei, l-a lovit pe un alt bărbat cu pumnii, picioarele și cu un obiect contondent, în zona capului și a abdomenului. Toată scena, la care au asistat mai multe persoane, s-a petrecut în fața unui local din sat.

Deși procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au cerut arestarea preventivă a bărbatului pentru 30 de zile, cererea acestora a fost respinsă și s-a dispus arestarea la domiciliu.

”Procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a dispus, la data de 23.03.2019, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul V.Z., pentru săvârșirea infracţiunilor de tentativă la omor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, în stare de recidivă.

În fapt, s-a reținut că, în data de 22.03.2019, în jurul orelor 21:50, pe fondul unui conflict mai vechi şi în prezenţa mai multor persoane, în timp ce se afla în faţa unui local din satul Meşcreac, comuna Rădeşti, judeţul Alba, inculpatul i-a aplicat persoanei vătămate B.I, cu intensitate, cu pumnii, picioarele şi cu un obiect contondent, mai multe lovituri care i-au vizat zone anatomice vitale ale corpului (cap şi abdomen), cauzându-i victimei leziuni traumatice (un politraumatism cu fracturi multiple ale membrelor şi leziuni la nivelul membrelor superioare cu caracteristice de apărare), care i-au pus în primejdie viaţa şi necesită pentru vindecare un număr de 50-55 zile de îngrijiri medicale.

În cursul zilei de 24.03.2019, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă, dispunându-se respingerea propunerii şi luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpat, pe o perioadă de 30 de zile.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba a formulat contestaţie împotriva acestei încheieri, care urmează a fi soluţionată la Curtea de Apel Alba Iulia.” se arată într-un comunicat de presă remis de către Parchetului Tribunalului Alba.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio formă să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax