Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Tentativă de omor ”taxată” cu arest la domiciliu. Un bărbat din Meșcreac a bătut un consătean în fața barului din sat


Publicat

mescreac

Un bărbat din Meșcreac, comuna Rădești, a fost arestat la domiciliu fiind cercetat pentru tentativă de omor. Pe fondul unui conflict mai vechi Varga Zachei, l-a lovit pe un alt bărbat cu pumnii, picioarele și cu un obiect contondent, în zona capului și a abdomenului. Toată scena, la care au asistat mai multe persoane, s-a petrecut în fața unui local din sat.

Deși procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au cerut arestarea preventivă a bărbatului pentru 30 de zile, cererea acestora a fost respinsă și s-a dispus arestarea la domiciliu.

”Procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a dispus, la data de 23.03.2019, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul V.Z., pentru săvârșirea infracţiunilor de tentativă la omor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, în stare de recidivă.

În fapt, s-a reținut că, în data de 22.03.2019, în jurul orelor 21:50, pe fondul unui conflict mai vechi şi în prezenţa mai multor persoane, în timp ce se afla în faţa unui local din satul Meşcreac, comuna Rădeşti, judeţul Alba, inculpatul i-a aplicat persoanei vătămate B.I, cu intensitate, cu pumnii, picioarele şi cu un obiect contondent, mai multe lovituri care i-au vizat zone anatomice vitale ale corpului (cap şi abdomen), cauzându-i victimei leziuni traumatice (un politraumatism cu fracturi multiple ale membrelor şi leziuni la nivelul membrelor superioare cu caracteristice de apărare), care i-au pus în primejdie viaţa şi necesită pentru vindecare un număr de 50-55 zile de îngrijiri medicale.

În cursul zilei de 24.03.2019, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă, dispunându-se respingerea propunerii şi luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpat, pe o perioadă de 30 de zile.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba a formulat contestaţie împotriva acestei încheieri, care urmează a fi soluţionată la Curtea de Apel Alba Iulia.” se arată într-un comunicat de presă remis de către Parchetului Tribunalului Alba.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio formă să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Primarul comunei Ponor prins beat la volanul mașinii primăriei. Spune că a servit ”câteva pahare de vin”

Publicat

etilotest, test alcool, politia

Primarul comunei Ponor, Petruț Bujor, s-a ales cu un dosar penal după ce a fost prins la volan sub influența băuturilor alcoolice. Contactat de reporterii Alba24.ro, acesta a declarat că a băut ”câteva pahare de vin”. De asemenea, când a fost prins acesta conducea o mașina a primăriei, un autoturism Dacia Duster. 

Potrivit IPJ Alba, la data de 22 mai 2020, în jurul orei 20,30, în timp ce acționau pe DJ 107 I, pe raza localității Ponor, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud l-au depistat pe un bărbat de 57 de ani, din comuna Ponor, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,83 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

BACALAUREAT 2020: Setul 7 de teste de pregătire, publicate de minister. Modele de subiecte pentru clasa a XII-a

Publicat

examen

A fost publicat setul 7 de teste de antrenament, pentru elevii de clasa a XII-a, care se pregătesc pentru Bacalaureat 2020. Sunt modele de subiecte pe discipline.

Reamintim că testele sunt publicate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE) și sunt elaborate de specialiștii centrului, în concordanță cu noile programe aprobate prin ordin al ministrului educației, adică fără materia semestrului al II-lea. În ziua de luni sunt postate testele, iar vinerea baremele de evaluare și notare.

Vezi și celelalte teste publicate până acum de minister: BACALAUREAT 2020: Toate testele de pregătire și baremele. Detalii despre examen, pentru elevii de clasa a XII-a

MEC recomandă rezolvarea testelor în zile diferite, în condiții apropiate celor din sala de examen (timp, modalitate de redactare, fără consultarea unor surse), iar după publicarea baremelor se pot realiza inclusiv autoevaluări.

BACALAUREAT, teste de antrenament (modele de subiecte), setul 7:

Teste BACALAUREAT 2020 – Limba și literatura ROMÂNĂ

Real tehnologic: Testul 19 Română

Uman: Testul 19 Română

Teste BACALAUREAT 2020 – MATEMATICĂ

Matematică – Informatică: Testul 19 Matematică

Matematică – Științele Naturii: Testul 19 Matematică

Matematică – Tehnologic: Testul 19 matematică

Matematică – Pedagogic: Testul 19 Matematică

ISTORIE

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

IPJ Alba: Activitatea de primire în audiență a persoanelor a fost reluată. Informații pentru cetățeni

Publicat

sediu ipj

Inspectoratul de Poliție Județean Alba informează că activitatea de primire în audiență a persoanelor a fost reluată. Măsura a fost aplică atât la sediul IPJ Alba, cât și la sediile subunităților de poliție din județ.

Persoanele care urmează să se prezinte pentru audiență la conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Alba sau la subunități, trebuie să cunoască următoarele aspecte:

– La audiență vor fi acceptate maxim două persoane concomitent, pentru dialog cu personalul cu funcții de conducere;

– Audiența se va limita la un interval de maxim 15 minute, respectându-se astfel recomandările medicale de evitare a interacțiunii prelungite dintre mai multe persoane;

– Persoanele care se prezintă pentru audiență vor purta, obligatoriu, mască și mănuși de protecție și vor respecta regulile de prevenire a infectării cu COVID 19.

Programele de audiență la conducerea inspectoratului precum și cele la conducerea subunităților pot fi consultate pe site-ul instituției.

Petițiile, reclamațiile, sesizările și orice alte cereri pot fi transmise, în continuare, prin email la adresele relatiipublice@ab.politiaromana.ro, cabinet@ab.politiaromana.ro sau prin completarea unui formular aflat pe site-ul instituției https://ab.politiaromana.ro, la secțiunea contact.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba recomandă cetățenilor să respecte regulile de distanțare socială impuse de starea de alertă, să folosească mijloace adecvate de protecție și să respecte indicațiile primite de la polițiști și afișate în spațiile de primire a publicului.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

EVALUARE NAȚIONALĂ 2020: Teste de pregătire pentru clasa a VIII-a, setul 7. Noi modele de subiecte la Română și Matematică

Publicat

examen

A fost publicat setul 7 de teste de pregătire pentru Evaluare Națională 2020.

Elevii de clasa a VIII-a pot rezolva noi modele de subiecte la Română și Matematică.

Vezi celelalte teste publicate până acum de minister: EVALUARE NAȚIONALĂ 2020: TOATE TESTELE de pregătire pentru examen și baremele. Ce trebuie să știe elevii de clasa a VIII-a

Ministerul Educației și Cercetării (MEC), prin Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), continuă să pună la dispoziția elevilor, săptămânal, teste de antrenament pentru pregătirea susținerii Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a. Aceste teste sunt elaborate de specialiștii CNPEE în concordanță cu noile programe aprobate prin ordin al ministrului educației, adică fără materia semestrului al II-lea. Reamintim că în ziua de luni sunt postate testele, iar vinerea baremele de evaluare și notare.

Elevii de clasa a VIII-a pot rezolva teste de antrenament, limba și literatura română și matematică, prin alcătuirea unor seturi cu teste din cele două probe de examen.

Ministerul recomandă rezolvarea testelor în zile diferite, în condiții apropiate celor din sala de examen (timp, modalitate de redactare, fără consultarea unor surse), iar după publicarea baremelor se pot realiza inclusiv autoevaluări.

Teste de antrenament pentru clasa a VIII-a, Evaluare Națională 2020 – setul 7:

Limba și literatura ROMÂNĂ

Test 31 Română

Test 32 Română

Test 33 Română

Test 34 Română

Test 35 Română

MATEMATICĂ

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate