Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Tentativă de răpire a unei tinere, întreruptă de o femeie cu spirit civic, la Argeș. Fata este convinsă că urma să fie ucisă


Publicat

Scene dramatice la doi paşi de o şcoală din Argeş: un individ de 34 de ani, supărat că fosta iubită, acum elevă în clasa a 12-a, l-a părăsit şi nu vrea să se întoarcă la el, a pândit-o cu maşina şi a încercat să o răpească, potrivit PROTVA agresat-o şi a băgat-o cu forţa într-o dubă.

Numai printr-o şansă uriaşă, fata, care s-a apărat cu înverşunare, a reuşit să scape. E convinsă că fostul partener voia să o ucidă, apoi să-şi ia viaţa.

O cameră de supraveghere a surprins momentul în care bărbatul o urcă pe fată în dubă, pe podul pe care adolescenta ajungea la şcoală.

O femeie care locuieşte la capătul podului i-a auzit ţipetele şi a intervenit imediat. Pur şi simplu a sărit în maşină după fată.

Printr-o mare şansă, tocmai atunci trecea pe-acolo o maşină de poliţie, iar un trecător le-a spus poliţiştilor că a asistat la o răpire.

Fata a declarat după tragedia ratată la mustaţă că bărbatul avea arme albe în maşină şi bilete de adio pregătite pentru familiile celor doi.

“A zis că dacă în 5 secunde nu mă urc la el în maşină, mă ia el cu forţa şi eu am început să strig. A înfipt mâinile în mine, prima dată a vrut să mă bage în faţă, lângă el, am început să-l strâng de gât, că altceva nu am avut de făcut, am început să dau din picioare, din mâini, a început să dea cu pumnii în capul meu. Apoi a înfipt mâinile în mine, m-a înfipt în carlingă, a început să se suie cu picioarele pe mine, cu pumnii în cap, cu picioare peste mâini. Nu mă gândeam că mai scap, închisese uşile. Avea topoare în maşină, avea cuţite…”, a spus fata.

Fata spune că în maşină a apucat să vadă, printre lovituri, mai multe scrisori pe care individul le pregătise pentru mama lui şi familia fetei. Erau scrisori de adio, în care îşi cerea iertare, şi este convinsă că bărbatul voia s-o omoare şi apoi să se sinucidă.

Victimă: “Voia să mă omoare. Era o scrisoare pentru mine, pentru mama mea, pentru sora mea, pentru prietenii lui. Scria că o să fie mai bine pe lumea cealaltă, mamei îi scria că “sper să fiţi mulţumită”, voia să mă omoare şi pe mine, nu numai pe el.”

Bărbatul a fost reţinut vineri seară, pentru 24 de ore.

Șef adj. Florin Popa, purtător de cuvânt IPJ Argeş: “Ar fi încercat să o ia cu forţa pe o tânără de 18 ani în autovehiculul cu care se deplasa, aceasta s-ar fi opus, iar drept urmare acesta a lovit-o pe tânără, după care a părăsit locul faptei, fiind identificat, în scurt timp de către poliţişti.”

În liceul unde învaţă tânăra, toate fetele sunt marcate de cele întâmplate la doar câteva sute de metri de şcoală.

Ovidiu Nicut, director liceu Domnești: “Eleva se îndrepta către şcoala, undeva la o distanţă de vreo 500-600 de metri de şcoală ar fi fost agresata, ar fi avut o discuţie în contradictoriu, chiar şi lovită, de către o persoană din localitate. În acest moment fata nu vine la şcoală, este scutită medical.”

Bărbatul va fi dus în fata magistraţilor, pentru mandatul de arestare preventivă. Fata este decisă să obţină în instanţă un ordin de restricţie, pentru că se teme pentru viaţa ei.

Sursă: stiripesurse.roȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

AIUD

VIDEO: Emisiune a Televiziunii Române, dedicată micii Mănăstiri de la Măgina. Colțul de rai de lângă Aiud

Publicat

Televiziunea Română a prezentat în cadrul emisiunii ”Lumea credinței”, un reportaj dedicat micii Mănăstiri de la Măgina, de lângă Aiud. 

Este un loc mai puțin cunoscut, dar extrem de interesant, prin istoria lui. Reporterii au discutat cu starețul Serafim Cruceanu, dar și cu istoricul Gheorghe Petrov, care a prezentat pe larg istoria lăcașului.

Mănăstirea Măgina este un complex monahal situat la marginea localității cu același nume, din județul Alba. Ansamblul bisericii „Sfânta Treime” a mănăstirii Măgina este inclus în Lista monumentelor istorice din județul Alba.

Biserica mănăstirii a fost construită înainte de anul 1570, conform istoricului Gheorghe Petrov, specialist în arheologia bisericilor și cimitirelor medievale din Transilvania. Informații documentare avem atât din Șematismul de la Blaj, unde este consemnată existența mănăstirii la anul 1611, cât și din însemnarea făcută la data de 15 iunie 1713 pe Cazania lui Varlaam.

La Mănăstirea Măgina a funcționat o școală renumită încă din 1611 (conform istoricului Nicolae Albu, în revista Apulum XIV, 1976, pag.469-470), și este consemnată în decretele imperiale din 24 august 1784 și aprilie 1785, date de împăratul Iosif al II-lea, înscriindu-se între cele 11 școli românești importante din Transilvania, pentru grija sufletelor și învățătura pruncilor.

Este cunoscută și pentru luptele purtate în acest loc în anii revoluției de la 1848-1849 (deoarece mănăstirea era o mică fortăreață apărată de un zid de piatră cu înălțimea de 4 m), între oastea condusă de tribunul Simion Prodan Probul și nobilimea maghiară din Aiud.

În anul 1848, Avram Iancu îl trimite pe tribunul Simion Prodan Probul pentru a organiza o tabără militară la Mănăstirea Măgina, în vederea apărării republicii țărănești din munți.

La 22 octombrie 1849, tabăra de la Mănăstirea Măgina a fost atacată de oastea nobiliară din Aiud condusă de comiții Bánffy și Kemény, care au ars mănăstirea, dar monahii au reușit, în 1855, să repună în funcțiune atât biserica, cât și binecunoscuta școală.

În urma cercetărilor arheologice, în curtea interioară a mănăstirii s-au descoperit 23 de morminte. Inventarul recuperat din morminte se compune din monede medievale de argint din sec. al XVI-lea și al XVII-lea, emise în vremea lui Ferdinand I de Habsburg (1526-1564), Maximilian II, Matias II, Gabriel Báthory și Leopold I, două cruci pectorale și alte obiecte de cult.

Sursă: Scurt istoric al mănăstirii Măgina – Stareț ieromonah Serafim Cruceanu

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Virgil Musta: Sărbătorile de iarnă nu vor mai fi posibile în acest context epidemic. Dacă nu scade rata infectărilor, va fi grav

Publicat

Virgil Musta, șeful Secției de Boli Infecțioase 2 de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, a declarat că îi îndeamnă pe oameni să nu își facă planuri pentru sărbătorile de iarnă, pentru că acestea nu vor fi posibile, în contextul pandemiei.

„Situația de acum va avea efecte și de Crăciun. Vă spun sincer, dacă vom mai avea Crăciun depinde doar de noi. Pentru că, dacă nu scade simțitor rata de îmbolnăvire va fi foarte grav.

Adică, sincer, Sărbătorile de Iarnă, sărbătorile în care teoretic trebuie ca familia să se strângă în jurul pomului de Crăciun, nu vor mai fi posibile în acest context epidemic.

Nu de altceva, dar trebuie să ne protejăm pe noi și pe cei dragi nouă. Iar categoriile cu risc ridicat de îmbolnăvire nu pot fi expuse”, a spus medicul timișorean, la B1TV.

Virgil Musta a mai spus că personalul medical trece printr-o situație extrem de dificilă.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Lotul 1 al Autostrăzii Sebeș-Turda va fi ”dat în trafic” până la sfârșitul anului. Ministrul Bode: Progresul fizic este de 95%

Publicat

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat duminică seară că Lotul 1 din Autostrada Sebeș-Turda va fi ”dat în trafic” până la sfârșitul anului. 

Acesta a fost invitat la Digi24, unde a vorbit despre investițiile în curs de finalizare la infrastructura mare.

”Cei 17 kilometri ai lotului 1 de pe Autostrada Sebeș-Turda, trebuiau să fie finalizați în 2018. În acest moment, progresul fizic este de peste 95%. ab24

În condițiile în care vom avea cel puțin 25 de zile fără intemperii, în condiții meteo favorabile, cei 17 kilometri de autostradă din Sebeș-Turda, Lotul 1, vor fi dați în trafic” a spus ministrul Bode, întrebat ce porțiuni de autostradă vor fi inaugurate în acest an.

”De asemenea, Râșnov-Cristian, 10 kilometri din Comarnic – Brașov, are termen de finalizare în acest an și se va finaliza în acest an” a adăugat acesta.

Citește și: VIDEO REPORTAJ: Stadiul lucrărilor pe Lotul 1 al A10, între Sebeș și Alba Iulia. Care sunt șansele să fie deschis în acest an

Lotul 1 – 17 km – de la intrarea pe autostradă de la Sebeș până la Pârâul Iovului (km 0+000 – km 17+000)

Constructor: Impresa Pizzarotti

Valoare: 541.73 mil lei (fără TVA)

Contract: semnat în 2014

Lucrări începute: decembrie 2014

Stadiu fizic / stadiu financiar (octombrie 2020): 95% / 82,37%

Deschiere (în folosință): (estimat) 31 decembrie 2020

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Europarlamentar austriac: Roșiile olandeze pot fi luate oricând drept mere, pe când cele românești sunt ”fantastice”

Publicat

Europarlamentarul austriac Thomas Waitz a făcut o comparație între roșiile românești și cele olandeze. Roșiile olandeze pot fi luate oricând drept mere, a spus acesta, pe când cele românești sunt ”fantastice”.

„Nu știu dacă ați văzut cum cultivă roșii acolo (în Olanda – n.red.). Le cultivă în sere, deci ai zone întregi acoperite de sere, cu lumină artificială, pentru că nu au destulă lumină solară pentru a produce roșii bune, roșiile au lăstari de opt metri, deci produc, produc, produc…, producția pe metru pătrat este uriașă, dar poți atinge astfel de perfomanță doar cu fertilizatori artificiali, cu multe pesticide, deci obțin produse complet golite de calitățile naturale.

Și de aceea sunt fără gust, arată fantastic, dar ar putea fi la fel de bine să fie mere”, a declarat europarlamentarul într-un interviu pentru Digi24.

Întrebat dacă a gustat o roșie românească, Thomas Waitz a spus că a avut ocazia să cumpere dintr-o piață locală din România și „au fost fantastice”.

„Ceea ce am observat în mai multe țări, și în Olanda, Belgia, Germania, țările scandinave, este că oamenii au început să înțeleagă că roșiile pot avea un gust diferit. De aceea vezi, chiar și în marile lanțuri de magazine, multe soiuri diferite de roșii, cum nu am mai văzut în ultimii 50 de ani.

Roșii, portocalii, cu dungi, verzi, deci aceste tendințe evoluează și asta le oferă șanse noi producătorilor de talie medie, pentru că nu ai cum să produci aceste tipuri de roșii în vechea manieră de tip industrial, cum e cazul roșiilor olandeze de care vorbeam. Deci, sunt noi oportunități comerciale, inclusiv pentru țări ca România”, a spus Thomas Waitz.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate