Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Atenție! Copiii citesc. (Lecturi blagiene). Proiect pentru familiarizarea celor mici cu serviciile oferite de bibliotecă

Publicat

biblioteca biblioteca judeteana luian blaga Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba continuă și în ultimele zile din luna mai seria de manifestări dedicate marelui om de cultură Lucian Blaga cu proiectul intitulat Atenție! Copiii citesc. (Lecturi blagiene). Proiectul are ca scop familiarizarea copiilor de vârstă școlară mică cu serviciile oferite de bibliotecă, cu colecțiile de carte ale bibliotecii și cu însușirea câtorva repere din viața și opera marelui om de cultură Lucian Blaga, una din personalitațile marcante ale județului Alba. Proiectul se derulează pe parcursul a două zile și are două componente distincte.

În 29 mai 2017 de la ora 11,00 va avea loc la Sala de lectură a bibliotecii un concurs pe teme literare blagiene ce se intitulează ,,Întrebări către o stea”. Concursul va fi urmat de un scurt moment de recitare din opera poetică a lui Lucian Blaga, în interpretarea poetei Felicia Colda și se va finaliza cu o vizită a școlarilor în Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba.

În 30 mai 2017 la ora 9,00 va avea loc o vizită la Casa memorială Lucian Blaga de la Lancrăm. După vizitarea așezământului copiii vor putea audia câteva poezii din opera poetului în recitarea unor actori importanți din România.

Beneficiarii direcți ai acestui proiect sunt cei 26 de elevi ai clasei a II-a B Step by Step de la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia, coordonați de doamnele prof. înv. Barbu Viorela Laura și Balea Elena Delia. Proiectul se derulează în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Alba, Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia, Centrul Cultural ,,Lucian Blaga” Sebeș, Biblioteca Sebeș și Casa Memorială ,,Lucian Blaga” Lancrăm.Activitatea face parte din Programul minimal 2017 al instituției – 1. USERS/1.2 Ateliere educative, proiect destinat utilizatorilor serviciilor de bibliotecă ce are ca obiectiv principal atragerea de noi categorii de beneficiari ai serviciilor de bibliotecă, prin activități specifice vârstei lor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax