Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Teodor Atanasiu: „Candidaţii USL la conducerea oraşului sau a judeţului nu se schimbă”. Lista va fi finalizată în martie

Publicat

Liderul PNL Alba, Teodor Atanasiu, prezent vineri în conferinţă de presă, a făcut public programul de acţiune pe care l-a stabilit USL pentru anul 2012 la nivel naţional şi al judeţului Alba. În localităţile din judeţul Alba, USL va pune în faţa electoratului doar candidaţi unici. Candidaţii pentru primăriile oraşelor din judeţ vor fi stabiliţi până la sfârşitul lunii februarie, iar, pentru primăriile din mediul rural, aceştia se vor stabili până în luna martie. USL intenţionează să organizeze întâlniri publice, săptămânale, cu cetăţenii din toate localităţile.

În ceea ce priveşte decizia recentă a lui Victor Ponta privind validarea publică a candidaţilor USL, Atanasiu a precizat că există problema unui eventual absenteism masiv la acel vot. Cu toate acestea, PNL îi va susţine pe cei din PSD din toate punctele de vedere în această iniţiativă.

La nivelul judeţului Alba, liderii USL au convenit că vor participa la alegerile din acest an, locale şi parlamentare, cu candidaţi unici în toate localităţile judeţului Alba. Aceştia îşi propun ca până la sfărşitul lunii februarie să definitiveze listele cu candidaţii pentru primăriile oraşelor din judeţ, iar până în martie, pe cele cu candidaţii pentru primari în toate localităţile din mediul rural.

La nivel naţional, liderii Uniunii Social Liberale şi-au propus un program săptămânal de întâlniri publice cu cetăţenii, în toate localităţile din ţară, precum şi întâlniri ale liderilor USL cu lideri europeni, cărora le vor garanta că vor demara programele europene la care România nu a aderat şi vor finaliza cu succes proiectul aderării României la spaţiul Schengen.

În luna septembrie, aceştia îşi propun să facă public proiectul pe buget pentru 2012, pe are îl vor vota în decembrie. Toate acestea pentru că reprezentanţii USL vor să pregătească populaţia cu privire la intenţiile lor viitoare.

Întrebat despre existenţa vreunei posibilităţi ca alegerile să nu se desfăşoare comasat, Atanasiu a declarat că USL aşteaptă în continuare răspunsul Curţii Constituţionale privind acest subiect pentru care răspunsul ar trebui să vină în cursul acestei luni.

Despre decizia recentă a lui Victor Ponta, privind validarea publică, de către toţi cetăţenii, a candidaţilor USL pentru alegerile locale şi parlamentare, Atanasiu a declarat: „Am ajuns la concluzia că este bine să desemnăm candidaţii în strânsă legătură cu scena electoratului. Din acest motiv, candidaţii pe care i-am desemnat până acum, nu i-a desemnat în laboratoarele partidului, rupţi de electorat, ci în urma unor sondaje de opinie pe care le-am făcut şi în care electoratul şi-a exprimat opţiunea. De aceea, candidaţii care sunt desemnaţi deja sunt desemnaţi ţinând cont de dorinţa electoratului, deci nu se mai pune problema ca pe aceştia să îi mai punem în vreo discuţie. Dacă se va pune problema schimbării vreunui candidat la conducerea reşedinţei de judeţ sau a judeţului, acesta se va schimba tot cu un membru al aceluiaşi partid, în condiţii foarte serioase. Candidaţii desemnaţi ulterior, după ce vom şti care localităţi vor avea primari pe care trebuie să îi susţină PNL sau PSD, vor fi şi ei în asentimentul populaţiei”.

În plus, Atanasiu şi-a exprimat teama vizavi de absenteismul tot mai mare în rândurile votanţilor în România când alegerile contează oficial şi susţine că acesta ar putea fi şi mai acut, în momentul în care acestea sunt mai puţin importante. „Mi-e teamă că populaţia nu va înţelege că vrem să venim în sprijinul lor şi să ne ajute în desemnarea candidaţilor şi va fi un absenteism masiv. Dacă se prezintă doar 20-30% din populaţie la acest vot, nu va fi semnificativ pentru noi şi din această cauză vom folosi această metodă doar în câteva dintre localităţi, în cele urbane, în care lumea e mai instruită şi o campanie se poate face mai uşor, pentru că ai mijloace media la dispoziţie. În general vom folosi metoda sondajului de opinie care tot exprimarea populaţiei este, dar este exprimarea întregii populaţii, nu doar a celor care îşi fac timp în acea zi să voteze”, a spus Atanasiu.

Întrebat despre cine va acoperi aceste costuri, liderul PNL Alba a declarat: „Dacă vor să îşi facă această procedură de vot, noi nu îi vom împiedica, dimpotrivă, îi vom susţine cu tot ce trebuie, şi logistic şi prin bani, important este să vedem că există un interes popular”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Alex Danila

    sâmbătă, 14.01.2012 at 00:29

    Va doresc, politrucilor ****** din Grupul USLasilor de Alba „succesuri”(de fapt , oricum nu prea aveti sanse…) .Atata timp cat sunteti condusi de Atanasiu, cu ********* si de *******Florin Roman…Potor e un ******, pentruca Hava l-a tinut in carca 15 ani, si acum ii e dusman…acum e la 15 procene in spatele candidatului PDL, dar distanta va creste cu siguranta!!!!!!!!!!!!!!
    Cu ura , Alex Danila

    • Umbra lui Alex Danila

      sâmbătă, 14.01.2012 at 11:56

      Esti un simplu **** PDL-ist. Important rol ti-ai ales. Succes !

  2. Aurelian

    sâmbătă, 14.01.2012 at 17:35

    Sunt curios cate ,mii de €uro, a pierdut grupa mare Gastii de la Cujer, la pocker, cu Cr(**)in Antonescu, ca sa ramana pe liste singuri, si sa nu aiba contracandidati pe liste la Alba, Eutanasiu, Piticul Atomic, si *** Albanii?

  3. RICA

    duminică, 15.01.2012 at 21:26

    Ce alianta estea aia care isi pune la primarie un candidat traseit. O explicatie – o fi mai usor cu sutul in dos dupa alegeri! Cu d-nul Covaciu a fost mai greu….????!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax