Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Teodor Atanasiu: „Candidaţii USL la conducerea oraşului sau a judeţului nu se schimbă”. Lista va fi finalizată în martie


Publicat

Liderul PNL Alba, Teodor Atanasiu, prezent vineri în conferinţă de presă, a făcut public programul de acţiune pe care l-a stabilit USL pentru anul 2012 la nivel naţional şi al judeţului Alba. În localităţile din judeţul Alba, USL va pune în faţa electoratului doar candidaţi unici. Candidaţii pentru primăriile oraşelor din judeţ vor fi stabiliţi până la sfârşitul lunii februarie, iar, pentru primăriile din mediul rural, aceştia se vor stabili până în luna martie. USL intenţionează să organizeze întâlniri publice, săptămânale, cu cetăţenii din toate localităţile.

În ceea ce priveşte decizia recentă a lui Victor Ponta privind validarea publică a candidaţilor USL, Atanasiu a precizat că există problema unui eventual absenteism masiv la acel vot. Cu toate acestea, PNL îi va susţine pe cei din PSD din toate punctele de vedere în această iniţiativă.

La nivelul judeţului Alba, liderii USL au convenit că vor participa la alegerile din acest an, locale şi parlamentare, cu candidaţi unici în toate localităţile judeţului Alba. Aceştia îşi propun ca până la sfărşitul lunii februarie să definitiveze listele cu candidaţii pentru primăriile oraşelor din judeţ, iar până în martie, pe cele cu candidaţii pentru primari în toate localităţile din mediul rural.

La nivel naţional, liderii Uniunii Social Liberale şi-au propus un program săptămânal de întâlniri publice cu cetăţenii, în toate localităţile din ţară, precum şi întâlniri ale liderilor USL cu lideri europeni, cărora le vor garanta că vor demara programele europene la care România nu a aderat şi vor finaliza cu succes proiectul aderării României la spaţiul Schengen.

În luna septembrie, aceştia îşi propun să facă public proiectul pe buget pentru 2012, pe are îl vor vota în decembrie. Toate acestea pentru că reprezentanţii USL vor să pregătească populaţia cu privire la intenţiile lor viitoare.

Întrebat despre existenţa vreunei posibilităţi ca alegerile să nu se desfăşoare comasat, Atanasiu a declarat că USL aşteaptă în continuare răspunsul Curţii Constituţionale privind acest subiect pentru care răspunsul ar trebui să vină în cursul acestei luni.

Despre decizia recentă a lui Victor Ponta, privind validarea publică, de către toţi cetăţenii, a candidaţilor USL pentru alegerile locale şi parlamentare, Atanasiu a declarat: „Am ajuns la concluzia că este bine să desemnăm candidaţii în strânsă legătură cu scena electoratului. Din acest motiv, candidaţii pe care i-am desemnat până acum, nu i-a desemnat în laboratoarele partidului, rupţi de electorat, ci în urma unor sondaje de opinie pe care le-am făcut şi în care electoratul şi-a exprimat opţiunea. De aceea, candidaţii care sunt desemnaţi deja sunt desemnaţi ţinând cont de dorinţa electoratului, deci nu se mai pune problema ca pe aceştia să îi mai punem în vreo discuţie. Dacă se va pune problema schimbării vreunui candidat la conducerea reşedinţei de judeţ sau a judeţului, acesta se va schimba tot cu un membru al aceluiaşi partid, în condiţii foarte serioase. Candidaţii desemnaţi ulterior, după ce vom şti care localităţi vor avea primari pe care trebuie să îi susţină PNL sau PSD, vor fi şi ei în asentimentul populaţiei”.

În plus, Atanasiu şi-a exprimat teama vizavi de absenteismul tot mai mare în rândurile votanţilor în România când alegerile contează oficial şi susţine că acesta ar putea fi şi mai acut, în momentul în care acestea sunt mai puţin importante. „Mi-e teamă că populaţia nu va înţelege că vrem să venim în sprijinul lor şi să ne ajute în desemnarea candidaţilor şi va fi un absenteism masiv. Dacă se prezintă doar 20-30% din populaţie la acest vot, nu va fi semnificativ pentru noi şi din această cauză vom folosi această metodă doar în câteva dintre localităţi, în cele urbane, în care lumea e mai instruită şi o campanie se poate face mai uşor, pentru că ai mijloace media la dispoziţie. În general vom folosi metoda sondajului de opinie care tot exprimarea populaţiei este, dar este exprimarea întregii populaţii, nu doar a celor care îşi fac timp în acea zi să voteze”, a spus Atanasiu.

Întrebat despre cine va acoperi aceste costuri, liderul PNL Alba a declarat: „Dacă vor să îşi facă această procedură de vot, noi nu îi vom împiedica, dimpotrivă, îi vom susţine cu tot ce trebuie, şi logistic şi prin bani, important este să vedem că există un interes popular”.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

4 Comentarii

4 Comments

 1. Alex Danila

  sâmbătă, 14.01.2012 at 00:29

  Va doresc, politrucilor ****** din Grupul USLasilor de Alba „succesuri”(de fapt , oricum nu prea aveti sanse…) .Atata timp cat sunteti condusi de Atanasiu, cu ********* si de *******Florin Roman…Potor e un ******, pentruca Hava l-a tinut in carca 15 ani, si acum ii e dusman…acum e la 15 procene in spatele candidatului PDL, dar distanta va creste cu siguranta!!!!!!!!!!!!!!
  Cu ura , Alex Danila

  • Umbra lui Alex Danila

   sâmbătă, 14.01.2012 at 11:56

   Esti un simplu **** PDL-ist. Important rol ti-ai ales. Succes !

 2. Aurelian

  sâmbătă, 14.01.2012 at 17:35

  Sunt curios cate ,mii de €uro, a pierdut grupa mare Gastii de la Cujer, la pocker, cu Cr(**)in Antonescu, ca sa ramana pe liste singuri, si sa nu aiba contracandidati pe liste la Alba, Eutanasiu, Piticul Atomic, si *** Albanii?

 3. RICA

  duminică, 15.01.2012 at 21:26

  Ce alianta estea aia care isi pune la primarie un candidat traseit. O explicatie – o fi mai usor cu sutul in dos dupa alegeri! Cu d-nul Covaciu a fost mai greu….????!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Pacienții cu forme medii și ușoare de COVID-19 și asimptomaticii vor fi tratați acasă, de medicii de familie

Publicat

Guvernul a aprobat, joi, o nouă ordonanță de urgență prin care pacienții cu forme medii si ușoare  care suferă de COVID-19, fără comorbidităţi și asimptomatici să fie tratați acasă de medicii de familie.

La ora actuală, numărul mare de cazuri de SARS CoV-2 pune presiune pe spitale în condițiile în care în ultimele 24 de ore au fost confirmate în România aproape 5000 de cazuri noi. Prin noua hotărâre, persoanele pozitive vor fi monitorizate de medicii de familie, a doua oară vor fi urmărite și de către organele legii, polițiști, jandarmi și polițiști locali pentru a rămâne la domiciliu şi a-şi putea face tratamentul,

„Prin noua ordonață de urgență se aduc modificările legii 136 prin care pacienții simptomatici sau oligosimptomatici fără comorbidități, vor fi tratați acasă. Avem aici incluse și contracte suplimentare pe care medicii le pot semna cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Un medic de familie primește 30 de puncte pentru fiecare pacient monitorizat la domiciliu, în plus medicii de familie pot participa prin contract de prestări servicii la Direcțiile de Sănătate Publică pentru recoltări și pentru anchete epidemiologice, prin prestări de servicii de până la 8 ore pe zi.

De monitorizarea celor care sunt la domiciliu se vor ocupa și angajații MAI. Acești pacienți vor fi programați și transportați pentru evaluari paraclinice în spitalele care sunt suport COVID-19” a declarat ministrul Nelu Tătaru.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Sănătății: Plata întregului personal din spitale să se facă după aceeași grilă de salarizare în 2021

Publicat

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat, joi, că susţine ca anul viitor întregul personal din spitalele publice să fie remunerat după aceeaşi grilă de salarizare.

„Dorim să facem ordine în sistem şi să avem o echitate a salariilor pentru toate categoriile de personal. Susţinem ca anul viitor întregul personal din spitalele publice să fie remunerat după aceeaşi grilă de salarizare. Am finalizat studiul de impact pentru repararea acestei nedreptăţi, pe care îl înaintăm către instituţiile abilitate”, a declarat Nelu Tătaru, citat într-un comunicat de presă.

Ministrul şi secretarul de stat Dragoş Garofil au avut, joi, o discuţie cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Sindicatelor TESA din Sănătate.

Potrivit sursei citate, ministrul a menţionat reprezentanţilor sindicaliştilor care reprezintă personalul tehnic, administrativ şi economic din sistemul sanitar că înţelege nemulţumirile privind inechităţile produse de legea salarizării unice adoptată în anul 2017 şi a asigurat că echipa Ministerului Sănătăţii susţine asigurarea echilibrării în sistemului sanitar.

„Reprezentanţii Guvernului României au subliniat faptul că dialogul social reprezintă o prioritate pentru echipa MS”, mai arată Ministerul.

sursa: agerpres.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

STUDIU: Doar 6 din 10 români s-ar vaccina anti-COVID. România, în topul țărilor sceptice privind vaccinul

Publicat

Mai puțin de 60 la sută dintre români s-ar vaccina împotriva SARS-COV2, dacă un astfel de vaccin ar fi disponibil. O arată un studiu făcut în 28 de țări la care au răspuns peste 20 de mii de persoane adulte.

România este mult sub media globală, care arată că șapte din 10 oameni ar accepta să se protejeze asfel împotriva îmbolnăvirii de COVID-19. Principalele motive pentru care românii nu ar fi de acord să se vaccineze sunt teama de reacții adverse și neîncrederea în eficiența vaccinului.

Studiul a fost făcut pe o perioadă de șase luni, mai exact din martie și până la finalul lunii septembrie. La el au participat puțin peste 20.000 de oameni, mai exact 20.092 de respondenți din peste 28 de țări.

Persoanele au fost întrebate în ce măsură sunt de acord cu această afirmație: „Dacă ar fi disponibil vaccinul anti-COVID-19, v-ați face acest vaccin?”

Media globală arată că 74% din oameni ar fi de acord să se vaccineze, 26% nu sunt de acord deloc sau în mare măsură.

România este în partea de jos a clasamentului celor 28 de state, mai exact doar 57 la sută din românii care au participat la sondaj ar fi de acord să se imunizeze contra Covid-19.

Rusii sunt cei mai puțini doritori să se vaccineze, iar in China aproape toată populația, 97% s-ar imuniza împotriva Covid-19. În topul celor mai sceptice state se află și Ungaria, cu 56%, precum și Polonia, cu 55%.

sursa: digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Rafila: ”În maximum 10 zile ajungem ca în Lombardia, la aproximativ 7.000 de cazuri pe zi”. Ce recomandă reprezentantul OMS

Publicat

rafila

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mmondială a Sănătății a declarat joi seara că România ar putea ajunge în cel mult zece zile la un scenariu de 7.000 de cazuri pe zi, de infectare cu noul coronavirus.

„În maximum 10 zile ajungem ca în Lombardia, de aproximativ de 7.000 de cazuri zilnic. Dar nu putem să știm exact câte persoane se îmbolnăvesc și ajung la ATI”, a spus Rafila la B1TV.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 4.902 cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV-2 și 98 de decese, cel mai negru bilanț zilnic raportat în lunile care s-au scurs de la debutul pandemiei, iar specialiștii nu pot să nu se gândească la ce este mai rău.

”Sigur, nu poți spune cu exactitate dintr-un număr total de cazuri câte persoane vor avea nevoie de Terapie Intensivă. Există și această piramidă a vârstelor, în sensul că dacă majoritatea celor care se îmbolnăvesc sunt tineri, nu au complicații, nu au nevoie de ATI. Deci depinde foarte mult de cine se îmbolnăvește. Dar eu nu mă uit doar la ce se întâmplă în România, ci și la ce se întâmplă în Europa. Creșterea și în Europa e foarte rapidă”, a explicat Rafila

În aceste condiții, le recomandă autorităților să ia foarte serios în calcul stoparea tuturor activităților pentru 14 zile. „Este o măsură care are eficiență și lucrul ăsta s-a văzut foarte bine în primăvară”, subliniază reprezentantul OMS în România.

Potrivit acestuia, dacă numărul de infectări cu coronavirus va continua să crească în ritmul actual, sistemul sanitar și mai ales zona de Terapie Intensivă vor intra în colaps în maxim zece zile. „Evident că o creștere cu 40% a numărului de cazuri înregistrate în momentul de față e foarte posibil.”

Specialistul a atras atenția asupra modului defectuos în care comunică autoritățile „Dacă oamenilor li s-ar explica într-un mod uniform… Nu dă încredere dacă mesajul nu e comun. Cred că aceasta e secretul: să fim sinceri și deschiși. Asta lipsește și cred că cetățenii își dau seama”, a mai spus Rafila.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate