Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Teodor Atanasiu: „Cupru Min are nevoie urgentă de investiții pentru rezolvarea problemelor de mediu și mărirea producției”

Publicat

Investiții urgente de câteva zeci de milioane de euro. Aceasta ar fi soluția societății „Cupru Min” pentru rezolvarea problemelor de mediu și a măririi capacității de producție. Senatorul liberal Teodor Atanasiu a adus în discuție, vineri, în conferință de presă, câteva aspecte legate de societate, printre care a menționat și faptul că managementul „Cupru Min” nu va fi schimbat „atâta timp cât este performant”.

„SC Cupru Min este una dintre puținele societăți comerciale cu capital integral de stat care sunt pe profit. Și e pe profit fiindcă prețul cuprului la bursa internațională este un preț care permite extragerea în condiții de maximă rentabilitate a minereului de acolo. Cupru Min are nevoie de investiții urgente pentru rezolvarea problemelor de mediu pentru a primi în continuare avizul de funcționare și are nevoie de investiții tehnologice pentru mărirea capacității de producție. Aceste investiții sunt necesare pentru decopertări noi și pentru creșterea de la 1 la 3 linii de producție”, a precizat Atanasiu.

Pentru rezolvarea problemei investiției, Guvernul României are în vedere atragerea unui investitor privat: „Va trebui să atragem un partener privat. În acest sens, Guvernul României a făcut un memorandum care a fost aprobat şi prin care se încearcă, pe bază competitivă, atragerea unui investitor privat care să vină cu sumele necesare pentru aceste investiții, adică de câteva zeci de milioane de dolari”, a adăugat senatorul.

Suma exactă va fi aflată în 24 mai, când societatea va depune bilanțul pe anul 2012 la Direcția Generală a Finanțelor Publice Alba.

Atanasiu: „Nu se pune problema schimbării managementul Cupru Min, atâta timp cât este performant”

„Managementul Cupru Min se va desfășura pe baza indicatorilor de performanță, iar domnul director Lucian Vasilache și-a îndeplinit toți indicatorii de performanță și a ieșit anul trecut cu un profit de câteva milioane de euro. Nu se pune problema schimbării managementului atâta timp cât este performant. Singura problemă care se pune este schimbarea vechii concepții păguboase a Guvernului Boc, de pe vremea căruia ne-am trezit cu o legislație care încercând să salveze firmele în pierdere, le încurcă pe cele pe profit”, a mai declarat Teodor Atanasiu.

În acest sens, senatorul a declarat că USL intenționează să modifice legislația în vigoare, iar până în prezent au fost purtate discuții cu miniștrii Varujan Vosganian și Daniel Chițoiu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax