Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Teodor Atanasiu, desemnat şef de campanie al candidatului Marian Munteanu la Primăria Generală a Capitalei

Publicat

teodor atanasiu Teodor Atanasiu, prim-vicepreşedintele PNL a fost desemnat joi şef de campanie al candidatului Marian Munteanu la Primăria Generală a Capitalei, la propunerea liderului PNL Bucureşti, Cătălin Predoiu.

„Preşedintele PNL Bucureşti, Cătălin Predoiu, a supus votului Biroului Politic al Municipiului Bucureşti aprobarea numirii prim-vicepreşedintelui PNL, Teodor Atanasiu, în funcţia de şef de campanie al candidatului Marian Munteanu la Primăria Generală a Municipiului Bucureşti.

În cadrul şedinţei conducerii PNL Bucureşti reunite joi, 14 aprilie,  la sediul filialei din Aleea Modrogan nr.22, Biroul Politic al Municipiului Bucureşti a decis desemnarea lui Teodor Atanasiu în calitate de coordonator al campaniei PNL Bucureşti, cu unanimitate de voturi”, se arată într-un comunicat al PNL Bucureşti.

Decizia vine în contextul în care iniţial copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat că propunerea candidaturii lui Marian Munteanu i-a aparţinut lui Cătălin Predoiu.

„Unii dintre colegi, copreşedintele Blaga şi o parte din ziarele de azi au fost mult prea generoşi, respectiv generoase cu mine, atunci când au spus că mi-a aparţinut propunerea Marian Munteanu. Am propus într-adevăr soluţia societăţii civile, dar nu vreau să-mi arog merite necuvenite”, a replicat apoi Predoiu pe Facebook.

Marian Munteanu a declarat miercuri seara că a fost contactat în privinţa candidaturii de Teodor Atanasiu.

De asemenea, copreşedinţii PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga au negat existenţa unui scenariu privind nominalizarea lui Marian Munteanu şi au relatat scena de dinainte de asumarea lui drept candidat al PNL: „Într-adevăr formalizarea gestului a făcut-o dl Atanasiu. Eram vreo zece în în încăpere”.

„Marian Munteanu era în contact cu liderii PNL, inclusiv cu Ludovic Orban. Să ştiţi că era în echipa de susţinători ai lui Ludovic Orban. A discutat nu doar cu Ludovic Orban, a discutat cu mulţi colegi din spectrul politicii româneşti, din dorinţa de a-şi asuma ceilalţi candidaţi, parte din proiectele pe care platforma sa civică le avea elaborate şi dorea să le implementeze la nivel de Primărie Generală, la nivelul primăriilor de sector şi din ţară”, a relatat Alina Gorghiu.

După „acel nefericit eveniment cu Ludovic Orban„, Marian Munteanu a fost contactat, iar „formalizarea gestului” a făcut-o prim-vicepreşedintele Teodor Atanasiu.

„Eram vreo zece în încăpere. L-am chemat la o discuţie. Nu a fost niciun tete-a-tete, a fost o discuţie cu mare parte din comisia de unificare înainte să mergem în echipa politică să propunem această variantă. În ziua de marţi s-au întâmplat toate aceste discuţii pe repede înainte, pentru că mi se părea firesc să nu lăsăm lucrurile să treneze, să nu creăm un deserviciu partidului şi să venim cu o propunere rapidă”, a declarat Gorghiu.

Vasile Blaga a susţinut că ceilalţi membri ai PNL vehiculaţi, Cătălin Predoiu şi Adriana Săftoiu, „nu au fost puşi la colţ”. „Indiscutabil aveam candidaţi din partea partidului. Problema era să mergem cu o candidatură a unui membru al partidului sau înţelegem că este cazul să venim cu o candidatură din partea societăţii civile. (…) Până la urmă decizia luată aproape în unanimitate a fost să mergem cu un candidat din partea societăţii civile. Nimeni nu a fost pus la colţ, nici doamna Săftoiu, nici dl Predoiu, nimeni. Decizia a fost să mergem cu un candidat din partea societăţii civile”, a insistat şi copreşedintele PNL Vasile Blaga.

Gorghiu a mai spus că i se pare neprincipial „să ataci un candidat cu atâta fervoare şi cu atâta dorinţă pentru că tu doar aperi alt candidat”, referindu-se la celalalt candidat al dreptei, Nicuşor Dan.

Tot joi, şi Organizația județeană Alba a Partidului Național Liberal și-a stabilit, în cadrul ședinței Comitetului Județean Executiv,  echipa ce va coordona, la nivel județean, campania electorală pentru alegerile locale din luna iunie. Este formată din 8 persoane și îl are ca șef de campanie pe secretarul general al PNL Alba, Marius Hațegan.

Mircea Hava, președintele PNL Alba, este responsabilul politic al campaniei, iar prim-vicepreședintele Ion Dumitrel este responsabil de monitorizarea campaniei.

Departamentul electoral va fi coordonat de secretarul general adjunct al PNL Alba – Marius Filimon, Departamentul comunicare va fi coordonat de vcepreședintele Dan Simedru, deputat PNL de Alba, coordonarea Departamentului Financiar-Contabil va fi asigurată de Ramona Ghibu, secretar economic al PNL Alba, iar Departamentul Contracte va fi coordonat de trezorierul organizației PNL Alba – Simone Albani.

Joi a fost stabilit și mandatarul financiar al campaniei electorale a PNL Alba, expert contabil Gabriela Cozaciuc.

sursă: gandul.info

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax