Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Teodor Atanasiu, desemnat şef de campanie al candidatului Marian Munteanu la Primăria Generală a Capitalei


Publicat

teodor atanasiuTeodor Atanasiu, prim-vicepreşedintele PNL a fost desemnat joi şef de campanie al candidatului Marian Munteanu la Primăria Generală a Capitalei, la propunerea liderului PNL Bucureşti, Cătălin Predoiu.

„Preşedintele PNL Bucureşti, Cătălin Predoiu, a supus votului Biroului Politic al Municipiului Bucureşti aprobarea numirii prim-vicepreşedintelui PNL, Teodor Atanasiu, în funcţia de şef de campanie al candidatului Marian Munteanu la Primăria Generală a Municipiului Bucureşti.

În cadrul şedinţei conducerii PNL Bucureşti reunite joi, 14 aprilie,  la sediul filialei din Aleea Modrogan nr.22, Biroul Politic al Municipiului Bucureşti a decis desemnarea lui Teodor Atanasiu în calitate de coordonator al campaniei PNL Bucureşti, cu unanimitate de voturi”, se arată într-un comunicat al PNL Bucureşti.

Decizia vine în contextul în care iniţial copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat că propunerea candidaturii lui Marian Munteanu i-a aparţinut lui Cătălin Predoiu.

„Unii dintre colegi, copreşedintele Blaga şi o parte din ziarele de azi au fost mult prea generoşi, respectiv generoase cu mine, atunci când au spus că mi-a aparţinut propunerea Marian Munteanu. Am propus într-adevăr soluţia societăţii civile, dar nu vreau să-mi arog merite necuvenite”, a replicat apoi Predoiu pe Facebook.

Marian Munteanu a declarat miercuri seara că a fost contactat în privinţa candidaturii de Teodor Atanasiu.

De asemenea, copreşedinţii PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga au negat existenţa unui scenariu privind nominalizarea lui Marian Munteanu şi au relatat scena de dinainte de asumarea lui drept candidat al PNL: „Într-adevăr formalizarea gestului a făcut-o dl Atanasiu. Eram vreo zece în în încăpere”.

„Marian Munteanu era în contact cu liderii PNL, inclusiv cu Ludovic Orban. Să ştiţi că era în echipa de susţinători ai lui Ludovic Orban. A discutat nu doar cu Ludovic Orban, a discutat cu mulţi colegi din spectrul politicii româneşti, din dorinţa de a-şi asuma ceilalţi candidaţi, parte din proiectele pe care platforma sa civică le avea elaborate şi dorea să le implementeze la nivel de Primărie Generală, la nivelul primăriilor de sector şi din ţară”, a relatat Alina Gorghiu.

După „acel nefericit eveniment cu Ludovic Orban„, Marian Munteanu a fost contactat, iar „formalizarea gestului” a făcut-o prim-vicepreşedintele Teodor Atanasiu.

„Eram vreo zece în încăpere. L-am chemat la o discuţie. Nu a fost niciun tete-a-tete, a fost o discuţie cu mare parte din comisia de unificare înainte să mergem în echipa politică să propunem această variantă. În ziua de marţi s-au întâmplat toate aceste discuţii pe repede înainte, pentru că mi se părea firesc să nu lăsăm lucrurile să treneze, să nu creăm un deserviciu partidului şi să venim cu o propunere rapidă”, a declarat Gorghiu.

Vasile Blaga a susţinut că ceilalţi membri ai PNL vehiculaţi, Cătălin Predoiu şi Adriana Săftoiu, „nu au fost puşi la colţ”. „Indiscutabil aveam candidaţi din partea partidului. Problema era să mergem cu o candidatură a unui membru al partidului sau înţelegem că este cazul să venim cu o candidatură din partea societăţii civile. (…) Până la urmă decizia luată aproape în unanimitate a fost să mergem cu un candidat din partea societăţii civile. Nimeni nu a fost pus la colţ, nici doamna Săftoiu, nici dl Predoiu, nimeni. Decizia a fost să mergem cu un candidat din partea societăţii civile”, a insistat şi copreşedintele PNL Vasile Blaga.

Gorghiu a mai spus că i se pare neprincipial „să ataci un candidat cu atâta fervoare şi cu atâta dorinţă pentru că tu doar aperi alt candidat”, referindu-se la celalalt candidat al dreptei, Nicuşor Dan.

Tot joi, şi Organizația județeană Alba a Partidului Național Liberal și-a stabilit, în cadrul ședinței Comitetului Județean Executiv,  echipa ce va coordona, la nivel județean, campania electorală pentru alegerile locale din luna iunie. Este formată din 8 persoane și îl are ca șef de campanie pe secretarul general al PNL Alba, Marius Hațegan.

Mircea Hava, președintele PNL Alba, este responsabilul politic al campaniei, iar prim-vicepreședintele Ion Dumitrel este responsabil de monitorizarea campaniei.

Departamentul electoral va fi coordonat de secretarul general adjunct al PNL Alba – Marius Filimon, Departamentul comunicare va fi coordonat de vcepreședintele Dan Simedru, deputat PNL de Alba, coordonarea Departamentului Financiar-Contabil va fi asigurată de Ramona Ghibu, secretar economic al PNL Alba, iar Departamentul Contracte va fi coordonat de trezorierul organizației PNL Alba – Simone Albani.

Joi a fost stabilit și mandatarul financiar al campaniei electorale a PNL Alba, expert contabil Gabriela Cozaciuc.

sursă: gandul.infoȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Urmele iezuiților, la Alba Iulia. Membrii Societății lui Iisus s-au stabilit în oraș în 1579

Publicat

Iezuiții sau membrii Societății lui Iisus, un ordin călugăresc care a generat în timp nenumărate teorii ale conspirației, au fost parte a istoriei orașului Alba Iulia. Puțină lume știe că ordiul s-a stabilit la Alba Iulia în 1579, iar urmele lor se văd și astăzi în Cetatea Alba Carolina. 

Cetatea Alba Iulia s-a definit, de-a lungul timpului, ca un spațiu cu o tradiție aparte când vorbim de formarea elitei, dar și de valorile de patrimoniu național și universal pe care le conservă, se arată pe un portal dedicat promovării obiectivelor turistice din Alba Iulia, pus la dispoziție de administrația locală.

Unul din locurile din Cetate care se încadrează, și în zilele noastre, în acest tipar este corpul B al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, care moștenește patrimoniul Colegiului iezuit.

Ordinul călugăresc al iezuiților s-a stabilit la Alba Iulia în 1579, pe valul măsurilor de contracarare a Reformei religioase.

Momentul a marcat începutul instruirii în tainele preoției în cadrul seminarului organizat în Biserica Báthory, cunoscută și ca Biserica iezuiților, astăzi demolată.

Datele istorice arată că, spre sfârșitul secolului al XVI-lea, clădirea Colegiului iezuit era finalizată, iar la începutul veacului următor în clădirile mănăstirii iezuite funcționa „colegiul cel mic”.

În anul 1588, iezuiții au fost expulzați din Cetate, revenind doar la începutul secolului al XVIII-lea, după ce Cetatea a fost ocupată de austrieci. Tot atunci, a fost reorganizată și școala iezuită. Și de această dată, șederea lor în Cetate  a fost una de scurtă durată.

Din 1776, odată cu desființarea ordinelor călugărești, fosta clădire a școlii iezuite a fost transferată Seminarului teologic romnao-catolic care a funcționat aici până în 1783.

Fostul Colegiu iezuit a fost cel de-al doilea corp de clădire care a intrat în patrimoniul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, instituție înființată în 1991.

Sursă: Albaiuliaqr.ro, Consultant Științific: dr. Tudor Roșu, istoric Editor: Nicolae Neag, expert PR.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

SURSE: A fost stabilită data redeschiderii restaurantelor. Vești bune pentru industria HORECA

Publicat

pavilion, restaurant panoramic, mamut

Restaurantele vor fi deschise în data de 9 iulie, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

De altfel, reprezentanţii Guvernului şi cei ai industriei HORECA s-au întâlnit joi şi au stabilit constituirea unui grup de lucru care va stabili regulile de protecţie sanitară care vor trebui respectate după redeschiderea restaurantelor.

Cel mai probabil, după anunţul oficial în legătură cu deschiderea restaurantelor, va fi transmis şi setul de reguli de respectat.

Deşi mulţi aşteptau de câteva săptămâni redeschiderea restaurantelor, acest lucru a fost amânat. În prezent, se poate merge doar la terasă. Din 1 iunie terasele au fost deschise, cu condiţia respectării unor reguli stricte de către proprietari.

Foto: Arhiva

Sursă: stiripesurse.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Valea Popii, inundată cu aluviuni aduse din pădure. Scurgeri de pe versanți în zona Parcului Dendrologic din Alba Iulia

Publicat

Ploile de sâmbătă după amiază au creat probleme și în zona Parcului Dendrologic de la Alba Iulia, acolo unde apa care s-a scurs de pe versanți și din pădure, a format o mică viitură și a adus bolovani și lemne până în drum. 

A plouat foarte puternic în zonă, iar apele s-au scurs pe ogașele din drumul de pământ care face legătura între Parcul de Aventură și Parcul Dendrologic, antrenând aluviunile până la asfalt, a transmis un cititor Alba24.

Apa și-a continuat drumul în jos, pe Valea Popii și a intrat pe câteva terenuri situate în aval, fără a provoca însă probleme deosebite.

Drumul este însă greu practicabil din cauza pietrelor și a lemnelor rămase pe pavele.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO VIDEO: Început de tornadă filmat în apropiere de Teiuș. Fenomen meteorologic deosebit de rar

Publicat

Vremea capricioasă de sâmbătă, din centrul judeţului Alba, a provocat fenomene meteorologice extreme. În apropierea de Teiuş a fost filmat un început de tornadă.

Din imagini se poate observa cum norii aflaţi la altitudine foarte mică încep să formeze un vârtej. În final, fenomenul meteorologic nu s-a manifestat prin formarea integrală a tornadei.   Mai multe reprize de ploi torentiale, insotite de tunete si fulgere, s-au abătut vineri seara şi în cursul zile de sâmbătă în zona municipiului Alba Iulia.

Procesul de formare al tornadei este complex, fiind azi încă în fază de cercetare. Vântul ia naștere când sunt îndeplinite anumite condiții climaterice.

Tornadele se formează atunci când o cantitate imensă de aer cald (ciclon) urcă și aerul rece (anticiclon) coboară, iar prin deplasare se formează o pâlnie.

Tornadele sunt legate de anumite zone geografice și perioade ale anului, însă nu reprezintă fenomene obișnuite în Transilvania.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate