Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Teodor Atanasiu: „O să deschid un proces de daune împotriva procurorilor, care au început urmărirea penală, fără cercetări”

Publicat

„Mă voi îndrepta împotriva procurorilor, pentru că aşa ceva nu se poate. În România s-a sărit calul în perioada asta”, este declarația deputatului Teodor Atanasiu care nu este de acord cu modul în care DNA oamenii legii au ales să gestioneze problema posibilelor fraude de la referendum. Liberalul susține că atât de denunțătorii, cât și procurorii nu sunt altceva decât unelte în mâinile lui Traian Băsescu.

Vedeți mai jos ce a declarat Teodor Atanasiu la „Testul de Sinceritate” de la Alba24:

„Surpriza mea a fost că am fost chemat la DNA Cluj, pe un dosar pe care l-au deschis acum câteva zile, după referendum, în care sunt acuzat că aş fi favorizat cu bani şi mijloace auto nişte interlopi care la rândul lor au adus oameni care să voteze împotriva lui Traian Băsescu şi care de fapt au vrut să-l sprijine pe Traian Băsescu.

Mi-au spus că m-am asociat cu trei oameni, pe care nu îi cunosc. Mi-a arătat fotografii cu ei, i-am spus că nu-i cunosc.

Îi chem pe cetăţenii judeţului Alba să spună: Da, domnule, eu am primit vreun folos de la Atanasiu în data de 29 iulie.

Dacă – şi eu cred că aşa este – parchetul este folosit ca armă politică de către Băsescu şi camarila lui – atunci deznodământul nu poate fi decât să trimită în instanţă dosarul respectiv, indiferent de probe au. Dacă trăim într-un stat de drept, orice instanţă sănătoasă la cap dă dosarul înapoi şi îi trimite pe procurori acasă. Dacă nu, o să mergem, să finalizăm instanţele din România, sunt şi instanţe europene, unde trebuie să îmi găsesc dreptatea. De data asta nu mai stau să zic: a fost o procedură pe care aşa au înţeles-o cei din România şi cu asta basta. Mă voi îndrepta împotriva procurorilor, fiindcă aşa ceva nu se poate. În România s-a sărit calul în această perioadă. Ca să arăţi că un om care este repudiat de societate, de fapt el este îndrăgit de societate, dar alţii plătesc ca să spună că nu le place de Băsescu şi să te apuci să faci dosare penale şi să iei oamenii de acasă cu dubele, să faci o anchetă rapidă până nu se pronunţă Curtea Constituţională, să le explice Băsescu, să iasă printre români.

O să deschid un proces pentru prejudiciu de imagine împotriva procurorilor, care au început urmărirea penală, care nu fac cercetări ca să vadă ce şi cum, pentru daune. Mă duc mai departe la Curtea Europeană.

Nu este scrie în nici o lege prin care să transporţi pe cineva la vot să fie infracţiune.

A deranjat că au fost câteva zeci de mii de oameni din judeţul Alba, în plus faţă de locale, care au venit la referendum.

Dacă a existat vreun denunţ? E firesc să fie aşa, dacă nu este sesizare, este şi mai grav ca procurorilor să li se năzare. Mie doamna procuror nu mi-a spus că este vreo plângere, cine a depius-o. cum a ajuns să se constituie acest dosar, ci că sunt foarte judeţe din ţară implicate, mi-a arătat o listă, în care Alba nu se găsea. Probabil că vor urma şi alţii.

Nu mi s-a spus nici suma, nici monedam nici modul în care plăteam.

Trebuie să tai în răul de la rădăcină. Degeaba mă lupt cu doamna procuror, care este o unealtă ori cu denunţătorul, care este altă unealtă. Sistemul securistic care-l ţine pe Băsescu preşedinte (…) trebuie retezat. Uneltele dispar odată cu sistemul.

Aşa cum funcţionează sistemul astăzi în România, ziua în care Băsescu se întoarce la Cotroceni nu este departe. Probabil săptămâna viitoare, dacă mai reuşesc să inventeze un membru al CSM, că acum au doar 5-4 (legat de voturile judecătorilor Curţii Constituţionale privind validarea referendumului – n.r.), trebuie să mai găsească un dosar, să-l mai şantajeze pe unul, să aibă 6-3, dacă nu, o să amâne până găsesc ceva.”

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax