Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Teodor Atanasiu şi Dan Motreanu, pe „lista scurtă” pentru şefia PNL, după validarea lui Klaus Iohannis ca preşedinte al statului

Publicat

teodor atanasiu Odată cu validarea lui Klaus Iohannis ca preşedinte al ţării, după rezultatele alegerilor din 16 noiembrie, s-a deschis seria negocierilor privind noul lider al PNL, partidul care l-a lansat. Oficial, Iohannis părăseşte PNL pe 21 decembrie, astfel că începe disputa în interiorul formaţiunii politice. Pe „lista scurtă” cu posibili candidaţi la conducerea liberalilor s-ar afla şi Dan Motreanu şi Teodor Atanasiu.

Surse din conducerea PNL au declarat pentru gândul că marţi seara secretarul general al PNL, Marian Petrache, a avut o discuţie telefonică cu fostul preşedinte al partidului, Crin Antonescu, despre rolul acestuia în viitoarea conducere.

Antonescu a confirmat că nu este interesat să revină la conducerea PNL, dar s-a arătat dispus să susţină o figură nouă pentru conducerea partidului

dan motreanu În tiparul figurilor noi intră vicepreşedintele Dan Motreanu, fost vicepreşedinte PNL Alba, în prezent deputat şi fost secretar general al partidului. Motreanu a fost parte a echipei Iohannis după ce Crin Antonescu s-a retras din funcţia de preşedinte al partidului. Surse din PNL susţin că se încearcă găsirea unui astfel de personaj, care să fie susţinut de majoritatea vicepreşedinţilor pentru a deveni preşedintele partidului.

De această funcţie este interesat şi Ludovic Orban, care a avut un rol important în campania pentru Iohannis.

Însă şu vicepreşedintele PNL, Teodor Atanasiu, liderul liberalilor din Alba s-a implicat serios în susţinerea lui Klaus Iohannis la prezidenţiale, astfel că şansele acestuia sunt destul de mari.

Desigur, un rol important în luarea acestei decizii îi aparţine chiar lui Iohannis.

Delegaţia Permanentă a partidului ar urma să stabilească în luna decembrie cine va prelua conducerea partidului. Potrivit Statutului noului PNL, va exista o conducere bicefală, un preşedinte fiind dat de fostul PNL, iar celălalt de PDL. Un Congres în care să fie ales un singur preşedinte al PNL, ar urma să aibă loc abia în 2017, după alegerile parlamentare.

Dacă nu se va reuşi să se ajungă la o variantă de compromis, liberalii discută şi despre organizarea unui Congres liber, în care toate funcţiile să fie alese uninominal. Aceasta ar reflecta mai bine situaţia din partid şi filialele care au avut rezultate bune la prezidenţiale.

sursă: gândul.info

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax