Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Teodor Atanasiu, supărat rău pe Călin Popescu Tăriceanu. Vrea să-l schimbe de la conducerea Senatului

Publicat

parlament Prim-vicepreşedintele PNL, Teodor Atanasiu, a declarat, miercuri, că liberalii au început strângerea de semnături în rândul senatorilor pentru revocarea lui Călin Popescu Tăriceanu din funcţia de preşedinte al Senatului.

“E unul dintre obiectivele noastre, să creăm o majoritate la Senat şi să schimbăm conducerea Senatului. Normal că am început să strângem semnături pentru proiectul de hotărâre în cadrul grupului de senatori ai PNL, urmând ca după aceea să ne adresăm şi altor senatori, sperând să facem o majoritate care să voteze pentru acest proiect de hotărâre”, a spus Atanasiu.

Teodor Atanasiu a menţionat că până în prezent au semnat o serie de parlamentari neafiliaţi care au fost prezenţi la şedinţa de plen de miercuri. Senatorul albaiulian a susţinut că revocarea preşedintelui Senatului ar putea avea loc săptămâna viitoare, menționând că doreşte ca numărul de semnături strânse pentru revocarea lui Tăriceanu să depăşească jumătate plus unu din numărul total al senatorilor.

De asemenea, Teodor Atanasiu a mai afirmat că printre motivele invocate pentru înlocuirea lui Călin Popescu Tăriceanu se numără și faptul că, în urmă cu o săptămână, actualul  preşedinte al Senatului a încuviinţat încălcarea regulamentului prin nealocarea unei poziţii de membru în Biroul Permanent al Senatului din partea PNL, conform algoritmului politic.

Iniţiatorul „scindării” PNL, Călin Popescu Tăriceanu, cel care a părăsit formaţiunea liberală şi a înfiinţat Partidul Liberal Reformator a fost urmat, la nivel local, în judeţul Alba, de Ioan Lazăr, unul dintre finanţatorii organizaţiei vechi PNL. A devenit preşedintele organizat PLR Alba şi a anunţat că formaţiunea politică vizează funcţii atât în deconcentrate, la nivel local, cât și la nivel central, secretari de stat, președinți sau vicepreședinți de agenţii.

Citeşte şi PLR vine cu pretenții de funcții în ALBA, la deconcentrate. Ioan Lazăr: ”Vizăm poziţii, probabil la Electrica sau Cupru Min”

Între timp, Ioan Uţiu, vicepreşedinte la PLR Alba, a prins o funcţie de secretar de stat, la Ministerul Agriculturii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax