Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Teodor Meleșcanu susține că documentele pentru Roșia Montană au fost depuse ilegal la UNESCO. Disperare în negocierile Guvernului cu ”Gabriel”

Publicat

 

rosia_montanaMinistrul de Externe,Teodor Meleşcanu, susţine că documentele pentru Roșia Montană au fost depuse ilegal la UNESCO, pentru că nu au semnătura prim-ministrului de atunci, Dacian Cioloş. Meleșcanu invocă vicii de procedură. Este încă o declarație care arată că Guvernul caută cu disperare căi de a retrage dosarul de la UNESCO, pentru a ”elibera” premisele negocierii cu ”Gabriel Resouces” în procesul de la Washington.

Guvernul caută căi de a retrage de la UNESCO dosarul localității din Munții Apuseni,  pentru a putea negocia la Washington, la International Centre for Settlement of Investment Disputes – ICSID, într-un proces de 4,4 miliarde de dolari. ”Gabriel Resources” se judecă cu Statul român într-un proces secret pentru publicul din România. Deși nu avem date suficiente, informațiile care au răzbătut dinspre proces par a arăta că statul este în corzi, România fiind pe cale să piardă foarte mulți bani în acest proces.

 

Gabriel Resources vs. Statul Român este ”vedeta” litigiilor aflate în dispută la International Centre for Settlement of Investment Disputes – ICSID, din punct de vedere al mizei financiare. Cu toate acestea, paradoxal dar poate nu întâmplător, publicul din România nu știe mai nimic despre acest proces.

Cu cine se apără România?

Potrivit siteului celor de la ICSID, ”Gabriel Resources” este reprezentată de White & Case din Washington DC, o firmă care își propune ”să ajute companiile, guvernele și instituțiile financiare să își atingă ambițiile globale”. De cealaltă parte, România a apelat la consorțiul format din LALIVE Geneva și Leaua & Asociații din București. Statul a mai apelat la acest consorțiu și în cazul unui litigiu început în 2010 la Tribunalul Arbitral ICSID, reușind să evite plata a aproape 500 de milioane de dolari către Hassan Awdi, Entreprise Business Consultants Inc și Alfa El Corporation, într-un alt caz celebru: Rodipet.

Sursă video: DIGI24

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ghita

    duminică, 03.09.2017 at 16:27

    D-ul Melescanu nu a auzit de compania X-SPSCE care vrea sa exploateze metale si paminturi rare in spatiul
    cosmic ( pe luna ).La Rosia Montana avem metale metale pretioase si pamanturi rare valorand 5000-6000 de
    miliarde de dolari , si ce facem cu ele ? LE DAM GRATIS UNEI COMPANII NON NAME CANADIANA CARE VREA SA NE OTRAVEASCA CU CIANURI . IN OPINEA MEA DOSARUL ROSIA MONTANA PUTE DE CORUPTIE .STOP DEVALIZARII SI DISTRUGERII ROMANIEI

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax