Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Țepe prin ”Metoda cabana”: Un bărbat din Alba Iulia a închiriat o cabană care nu există. Percheziții ale polițiștilor

Publicat

cabana sureanu 2018

Polițiștii din Alba Iulia au reținut un tânăr din Buzău care a înșelat un bărbat din Alba Iulia. Este vorba despre o escrocherie des întâlnită pe internet, în perioada sărbătorilor de iarnă. 

Mai exact, ”Metoda cabana”. Modul de operare este unul simplu. Escrocul postează pe site-uri de socializare, sau pe cele de vânzare că închiriază o cabană. Apoi, cei interesați îi virează un avans.

După ce avansul este virat, escrocul dispare, nu mai poate fi contactat. În aproape toate cazurile cabana nici macar nu este a celui care o postează, iar pozele sunt luate de pe internet.

Tânărul din Buzău a fost reținut joi, 11 ianuarie 2024. Cazul a fost prezentat de polițiștii IPJ Alba, o zi mai târziu în data de 12 ianuarie 2024.

Cum a pus tânărul din Buzău în practică ”Metoda cabana”

Potrivit IPJ Alba, se pare că, tânărul ar fi publicat un anunț fals, pe o rețea de socializare, potrivit căruia oferea, spre închiriere, o cabană, pentru perioada sărbătorilor de iarnă.

Ar fi reușit, astfel, să-l inducă în eroare pe un bărbat din Alba Iulia, care ar fi virat, în contul său, cu titlu de avans, suma de 1.000 de lei. O altă persoană, din județul Maramureș, ar fi fost indusă în eroare, în același mod și ar fi fost prejudiciată cu suma de 500 de lei.

În dimineața zilei de 11 ianuarie, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, locuința tânărului a fost percheziționată, iar polițiștii au ridicat înscrisuri și mijloace tehnice, utile anchetei.

În cursul zilei de, 12 ianuarie 2024, tânărul reținut va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii sale activități infracționale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax