Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ţepe prin telefon, metoda „Accidentul”. Un bărbat din Ighiu a plătit 7.500 de lei unei persoane necunoscute

Publicat

Cazurile de înşelăciune prin telefon, cunoscute ca metoda “Accidentul”, care au fost semnalate în mai multe zone din ţară în ultima perioadă au făcut victime şi în judeţul Alba. Un bărbat din Ighiu a rămas fără 7.500 de lei, după ce i-a transferat prin serviciu rapid unei persoane care se prezentase drept avocat şi-i promitea prin telefon că va reprezenta o rudă care ar fi avut un accident. Totul a fost însă o înscenare.

Joi, Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată de către un bărbat de 63 de ani, din comuna Ighiu, cu privire la faptul că în cursul aceleiași zile a fost victima unei infracțiuni de înşelăciune.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti, a rezultat că victima a fost sunată de un individ care s-a recomandat a fi avocat şi care i-a spus că o rudă de-a sa a provocat un accident rutier în urma căruia a decedat un copil de 8 ani. Apelantul  i-a solicitat bărbatului suma de 2.500 de euro, pentru a-i reprezenta ruda.

Păgubitul a expediat printr-un serviciu de transfer rapid suma de 7.500 de lei. Ulterior, victima şi-a dat seama de faptul că a fost înșelată şi a anunţat poliţia.

Poliţiştii din Alba Iulia efectuează cercetări în vederea identificării autorului, tragerea acestuia la răspundere penală şi recuperarea prejudiciului.

Pentru a nu deveni victime ale unor astfel de infracțiuni, poliţia recomandă cetăţenilor

–          fiţi sceptici atunci când sunteţi sunaţi de persoane necunoscute care vă solicită sume de bani în contul unor aşa zise servicii sau care vă solicită date cu caracter personal

–          verificaţi veridicitatea situaţiilor prezentate şi adresaţi-vă de urgenţă celei mai apropiate unităţi de poliţie, înainte de a spori contul escrocilor cu sume importante de bani.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Alte şase cazuri de înşelăciune prin metoda “Accidentul”, semnalate în Alba. Poliţiştii avertizează locuitorii să verifice informaţiile primite | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax