Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ţepele pe telefonul mobil, capcane pentru naivii avizi de premii… false. Trei femei au fost înşelate cu aproape 4.000 de euro

Publicat

Trei femei din Alba Iulia au fost înşelate cu aproape 4.000 de euro, în lei şi valută, prin telefonul mobil, după ce au fost anunţate că au câştigat premii, pentru primirea cărora trebuie să plătească sume de bani. În urma plângerilor depuse de victime, poliţia a făcut percheziţii în Bucureşti, Galaţi şi în penitenciar şi a identificat grupul infracţional format din trei bărbaţi, deţinuţi la închisoarea din Galaţi.

O femeie în vârstă de 63 de ani din Alba Iulia a pierdut 3.000 de euro şi 1.500 de lei după ce a fost anunţată pe telefonul mobil că a câştigat un premiu. Condiţia de intrare în posesia premiului era să plătească suma de 1.500 lei, reprezentând taxa de participare la concurs. După ce femeia a depus suma de bani într-un cont necunoscut, aparţinând unui complice al infractorului, un minor în vârstă de 17 ani, aceasta a fost sunată din nou şi anunţată că a câştigat un apartament în valoare de 200.000 lei în Bucureşti. Pentru a primi apartamentul, femeii i s-a cerut să depună în acelaşi cont suma de 3.000 euro. Ulterior, aceasta a primit, de la un alt complice al deţinutului, un document fals, care atesta că a intrat în posesia premiului. După ce i s-au cerut alte şi alte sume de bani, femeia şi-a dat seama că a fost victima unei înşelăciuni.

Cei doi complici au fost reţinuţi pentru 24 de ore sub aspectul comiterii infracţiunii de complicitate la înşelăciune, joi aceştia fiind prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, care a dispus faţă de aceştia măsura preventivă de a nu părăsi ţara.

Un scenariu asemănător i s-a întins unei tinere în vârstă de 26 de ani din Alba Iulia. După ce a fost apelată pe telefonul mobil de către un alt deţinut al penitenciarului (D.F., în vârstă de 20 de ani) şi anunţată că a câştigat 30.000 lei, aceasta a plătit suma de 1.000 lei în contul unui complice pentru a intra în posesia premiului. Deţinutul pretinsese că este reprezentantul unui cunoscut joc de noroc, iar „premiul” i-a fost „acordat” femeii în urma unei serii de întrebări la care aceasta a răspuns. După ca şi-a dat seama că a fost înşelată, a anunţat poliţia.

O altă femeie de 60 de ani din Alba Iulia, a fost apelată pe telefonul fix de către P.G.I., de 26 de ani, din judeţul Prahova, deţinut în acelaşi penitenciar. Acesta s-a recomandat operator în cadrul unei reţele de telefonie, comunicându-i că a câştigat un premiu în valoare de 40.000 lei, la un cunoscut post de televiziune iar pentru a intra în posesia acestuia este necesar sǎ cumpere cartele reîncǎrcabile în valoare de 60 euro şi apoi sǎ-i comunice codurile de reîncǎrcare, motivând că acesta este impozitul aferent câştigului. După ce a făcut ce i s-a cerut, acesteia i s-a solicitat să cumpere alte cartele în valoare de 380 euro. Păgubita nu a dat curs şi celei de-a doua solicitări şi a anunţat poliţia.

În toate cazurile cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor 3 învinuiţi.

Poliţia reia avertismentele împotriva acestor farse şi recomdandă cetăţenilor să nu răspundă unor mesaje telefonice sau prin SMS prin care sunt anunţaţi că au câştigat premii promoţionale, bani sau excursii, să nu comunice datele personale de identificare şi să nu trimită în avans bani sau cartele telefonice. Poliţia solicită atenţia cetăţenilor şi cu privire la reprezentanţii unor reţele de utilităţi care vor verifice instalaţiile existente în locuinţe.

cei doi complici au fost reţinuţi pentru 24 de ore sub aspectul comiterii infracţiunii de complicitate la înşelăciune, iar azi, 22.12.2011, aceştia au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia care a dispus faţă de aceştia măsura preventivă de a nu părăsi ţara.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax