Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Terapie prin artă la Sebeș: Cetățenii se pot relaxa pictând, în centrul municipiului

Publicat

Locuitorii municipiului Sebeș au ocazia să uite de grijile cotidiene și de stres, prin intermediul terapiei prin artă. La inițiativa artistului local Dori Susan și cu sprijinul Primăriei, în municipiul Sebeș, toți cei interesați pot participa gratis la cursuri de pictură și să redescopere plăcerea relaxării în fața șevaletului. 

În locul numit Târgul de Fân din Sebeș, lângă Catedrala Greco-Catolică au fost amplasate două corturi unde, în fiecare zi, zeci de pictori amatori înlocuiesc stresul cu pasiunea pentru artă şi creează adevărate capodopere. Primarul Alexandru Dăncilă a explicat că aceste cursuri de pictură sunt destinate tuturor celor care sunt deschiși la noi activități recreative și că deja se bucură de un real succes în rândurile cetățenilor:

„Printr-o hotârâre de Consiliu Local au fost aprobate la începutul anului mai multe domenii de finanțare nerambursabilă, iar unul dintre proiectele câștigate pe acestea este pe pictură și aparține pictorului Dori Susan. Primăria a amplasat două corturi în Târgul de Fân unde se desfășoară toate aceste activități. Oricine poate veni acolo să picteze, gratis, în fiecare zi. Terapia prin artă este deja cunoscută în Occident și la fel sunt și beneficiile acesteia și ne-am gândit că ar prinde bine și în Sebeș”.

Terapia prin artă a atras  zeci de cetățeni și în special doamne, care recunosc deja că se simt mult mai relaxate și bucuroase că încep să își cunoască și o latură mai sensibilă a personalității lor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax