Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Terasele ar putea fi deschise din 15 mai, dacă un amendament PSD la legea stării de alertă va fi acceptat

Publicat

Un amendament PSD prevede ca terasele să își poată relua activitatea, după ridicarea stării de urgenţă, dar cu respectarea condiţiilor impuse de autorităţi. Amendamentul propus de senatorul PSD, Șerban Nicolae a fost adoptat de senatorii juriști.

Mai exact, senatorul PSD a propus o modificare la legea Guvernului Orban, prin care se adoptă măsurile din starea de alertă. Senatul nu este Cameră decizională, astfel că propunerile pot fi modificate, la Camera Deputaţilor, miercuri.

În proiectul Guvernului se arăta că, pe durata stării de alertă se poate suspenda activitatea de servire și consum al produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile comune de servire a mesei din restaurante, hoteluri, moteluri, pensiuni, cafenele sau alte localuri publice, atât în interiorul, cât și la terasele din exteriorul acestora.

Este permisă organizarea activităților de preparare a hranei, cât și de comercializare a produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice, care nu presupun rămânerea clienților în spațiile destinate acestui scop, precum cele de tip „drive-in” și „room-service”, livrare la client, take-away.

Senatorii au modificat articolul, astfel: Art.3 – (1) Pe durata stării de alertă se poate suspenda consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile comune de servire a mesei din restaurante, hoteluri, moteluri, pensiuni, cafenele sau alte localuri publice, atât în interiorul, cât şi la terasele din exteriorul acestora. (

2) Pe durata stării de alertă poate fi permisă prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice care nu se consumă în spațiile menționate la alin. (1), cu excepția teraselor unde se respectă măsurile de protecție sanitară.

sursă: libertate.ro, digi24.ro.

sursa foto: arhiva alba24, rol ilustrativ

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax