Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Terasele din Şanţurile Cetăţii Alba Carolina întârzie să se deschidă. Primăria pregăteşte licitaţii şi speră să finalizeze până în luna mai

Publicat

Deşi termometrele de afară indică temperaturi de peste 25 de grade Celsius, iar în Alba Iulia primăvara s-a instalat deja de două săptămâni, în şanţurile recent reabilitate din Cetate terasele întârzie să se deschidă. De vină pentru acest lucru nu sunt proprietarii, aşa cum s-ar putea crede, ci reprezentanţii administraţiei locale, care nu au reuşit să organizeze până la această dată licitaţiile pentru închirierea spaţiilor aferente teraselor.

Patronii se tem că, dacă primăria nu va finaliza curând demersurile necesare închirierii acestor terenuri, aceştia nu îşi vor mai putea acoperi investiţiile. dat fiind faptul că, în Alba Iulia, sezonul teraselor se va încheia în octombrie.

Întrebaţi despre această situaţie, reprezentanţii Primăriei au explicat că în şedinţa extraordinară de Consiliu Local de luna aceasta va fi supus aprobării caietul de sarcini pentru ca în perioada următoare să fie date publicităţii anunţurile de licitaţie. Aceştia susţin că se va încerca urgentarea acestor proceduri şi recunosc faptul că este deja târziu, dar au şi o explicaţie pentru aceste întârzieri: „Am sperat ca în toamna anului trecut să finalizăm atribuirea spaţiilor interioare din Şanţurile Cetăţii, dar din păcate nu am reuşit. Atunci ar fi avut dreptul la terase doar proprietarii acelor spaţii şi nu ar mai fi fost nevoie de licitaţii pentru terase sezoniere. În situaţia actuală ne dorim să finalizăm cât mai repede aceste demersuri pentru ca oamenii să îşi poată deschide cât mai repede terasele. Sperăm ca acest lucru să se întâmple la mijlocul lunii mai”, a explicat Doru Inurean, reprezentantul Primăriei Alba Iulia.

În ceea ce priveşte atribuirea spaţiilor interioare din Şanţurile Cetăţii Alba Carolina, arhitectul şef al municipiului Alba Iulia, Hedviga Călin a explicat că după finalizarea etapei de proiectare pentru refuncţionalizarea acestor spaţii se va da drumul la licitaţii. Deocamdată nu se ştie exact cât va dura şi această procedură.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. bono

    luni, 22.04.2013 at 13:20

    Halllo … domnu’ cu shpaga din primarie … nu se aude? Cand o sa beneficiem si noi de normalitate in tara asta?
    Inca nu sunt facute jocurile cu shpagile pe terase in primarie? Licitatile trebuiau facute din iarna ca sa aiba timp proprietraul de birt sa la pregateasca din timp!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax