Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Teren de sport cu nocturnă la școala ”Vasile Goldiș” din Alba Iulia. Primăria a recepționat lucrările de amenajare

Publicat

Școala ”Vasile Goldiș” din Alba Iulia are de marți, 9 aprilie, un nou teren de sport. Primăria a recepționat lucrările la noul teren de sport.

 Valoare investiției s-a ridicat la peste 970 mii lei, bani asigurați de la bugetul local, și reprezintă doar una dintre intervențiile majore în infrastructura sportivă a școlilor din Alba Iulia, demarate în ultimii ani de administrația locală.  

Recepționarea lucrării a fost comunicată de reprezentanții Primăriei Alba Iulia într-un comunicat de presă.

Teren de sport pentru elevi

Cei aproximativ 900 de elevi care frecventează cursurile școlii, alături de alte sute de elevi ai Liceului de Arte „Regina Maria” nu au avut la dispoziție, până în acest moment, un astfel de teren.

Considerând că această zonă a fost proiectată în anii 1980, aceste lucrări de modernizare au fost absolut necesare pentru a fi în concordanță cu standardele învățământului modern.

Prin construirea și amenajarea acestui teren de sport, orele de educație fizică și sport, precum și pauzele de recreere se vor desfășura în condiții optime pentru elevi.

Având în vedere faptul că educația rămâne una dintre prioritățile administrației locale, eforturile  investiționale de modernizare a infrastructurii de educație, la toate nivelurile, este în continuă desfășurare pentru a aduce cât mai multe unități școlare la standardele cerute de un învățământ de calitate, accesibil și relevant.

Teren de fotbal cu nocturnă

Investiția propusă prin acest proiect a fost impusă de necesitatea modernizării infrastructurii de educație a Școlii „Vasile Goldiș” și a Liceului de Arte „Regina Maria”, deoarece în zona respectivă nu existau obiective de investiții cu funcțiuni destinate desfășurării activităților sportive și recreative ale elevilor.

Reamenajarea spațiului curții școlii pentru activități sportive și recreative a fost realizată prin amenajarea unui teren sintetic de sport, împrejmuit, dotat cu instalație de iluminat nocturn și porți. În incintă a fost construită o gradenă și a fost amenajat un spațiu verde generos.

Totodată, reabilitarea platformei din zona sălii de sport și modernizarea curții școlii oferă elevilor un mediu propice pentru petrecerea timpului în pauze. Pe lângă activitățile sportive și recreative, în acest spațiu se pot organiza și diferite evenimente în aer liber pentru elevii școlii.

Ce spune primarul Gabriel Pleșa

„Fără o infrastructură corectă, practicarea sportului în școală, atât de necesară unei dezvoltări armonioase, va rămâne o cenușăreasă în orarul elevilor care, pe bună dreptate, vor prefera scutirea medicală în locul activității fizice.

Începând de astăzi, elevii Școlii Gimnaziale „Vasile Goldiș” și ai Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia se vor putea bucura de noul teren de sport, atât în timpul orelor dedicate, cât și în pauză, având toate condițiile pentru a face o pasiune din mișcare, una care, de ce nu, să ducă chiar la performanță. Investițiile în infrastructura școlară înseamnă investiții în viitorul copiilor noștri”, a transmis Primarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax