Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Terenurile din şanţurile Cetăţii, scoase la licitație la preţul de pornire de 0,50 lei mp. Vezi regulamentul de utilizare a teraselor sezoniere

Publicat

Consilierii locali ai municipiului Alba Iulia au aprobat, vineri, regulamentul de amenajare a teraselor sezoniere, pe traseul şanţurilor fortificaţiei Vauban, dar şi închirierea prin licitaţie publică a unor terenuri situate în această zonă, în scopul amenajării de terase. Contractele de închiriere se vor încheia pe perioada 1.05.2012 – 31.10.2012, iar preţul de pornire al licitaţiei publice va fi de 0,50 lei pe metru pătrat.

Administraţia locală scoate la închiriere 13 terenuri situate pe traseul şanţurilor Cetăţii, iar ocuparea acestora se va realiza în urma unei licitaţii publice, organizată în perioada următoare. În raportul de specialitate prezentat consilierilor se arată că, pe mare parte a şanţurilor fortificaţiei, lucrările de amenajare şi restaurare s-au încheiat, iar acestea au fost deschise vizitatorilor. În ciuda prezenţei numeroase a cetăţenilor în această zonă a municipiului, în prezent, oferta de servicii pe zona şanţurilor este scăzută, iar pe anumite trasee nu există nici un fel de terasă sezonieră sau orice alt tip de amenajare care să prezinte atractivitate pentru vizitatori. Din aceste considerente, 13 astfel de terenuri vor fi atribuite prin închiriere, pe o durată de timp ce începe de la data semnării contractului şi până în 31.10.2012.

În şedinţa de Consiliu Local de vineri a fost aprobat şi regulamentul de amenajare a teraselor sezoniere, ce va fi valabil însă doar pentru anul 2012, începând cu 1 mai, până la definitivarea procedurilor de aplicare a HCL din august 2011, privind Regulamentul de Ocupare şi Utilizare a Spaţiilor Construite din interiorul fortificaţiei.

Potrivit regulamentului votat, terasele sezoniere vor putea fi amplasate numai pe spaţiile deja identificate: un teren pe Traseul Estic, şase terenuri pe Traseul Sudic şi alte 10 terenuri pe Traseul Nordic. Dacă cererile vor depăşi numărul acestora, mai sunt disponibile alte 4 terenuri pe Traseul Sudic şi cel Nordic.

Terasele vor funcţiona în intervalul orar 7.30-24.00, iar în raport se mai specifică faptul că este interzisă organizarea de nunţi. Pentru armonizarea cu caracterul zonei istorice, tematica terasei va trebui să fie de inspiraţie istorică, iar feţele de masă, vesela, umbrelele şi şerveţelele vor avea însemne cu trimitere la brandul turistic al municipiului Alba Iulia. Brandul municipiului va fi inscripţionat şi pe umbrelele teraselor, care vor trebui să fie de culoare albă. Nu se acceptă mobilierul realizat din material plastic, ci doar cel din piatră, fier forjat sau lemn masiv şi nu sunt acceptate nici reclamele luminoase de tip neon sau led, care prin tuburi alcătuiesc texte sau imagini. De asemenea, este strict interzisă realizarea de construcţii cu caracter permanent sau care prezintă elemente de fixare în teren.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. abbilbal

    vineri, 20.04.2012 at 17:37

    Poate şi imaginile ce o să vi le arăt fc parte tot din „regulamentul de utilizare a teraselor sezoniere”. Sunt fotografii făcute pe aleaa de intrare în şanţul cetăţii, alee paralelă cu str. Apulum.

    • moderatorul de serviciu

      vineri, 20.04.2012 at 18:30

      @abbibal, asteptam fotografiile si explicatiile

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax