Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Termen de judecată: Primarul din Ocna Mureş împotriva Inspectoratului de Stat în Construcţii Alba

Publicat

Marţi, la Judecătoria Aiud a avut loc primul termen de judecată în procesul intentat de primarul oraşului Ocna Mureş, Augustin Drăguţ, împotriva Inspectoratului de Stat în Construcţii Alba. Primarul a contestat în instanţă procesul verbal întocmit de Inspectorat prin care acestuia i s-a aplicat amenda în valoare de 15.000 de lei pentru faptul că a emis autorizaţia de construcţie a supermarketului „Plus” din Ocna Mureş, în lipsa unui aviz de la Institutul de Cercetări şi Proiectări Miniere Cluj- Minesa.

Prezent în sala de judecată, avocatul primarului din Ocna Mureş, Ladislau Koble a cerut termen în vederea studierii întâmpinării. Magistraţii i-au solicitat avocatului ca, până la următoarea înfăţişare, să depună la dosar certificatul de urbanism al supermarketului „Plus”. De asemenea, judecătorul i-a pus în vedere Inspectoratului de Stat în Construcţii Alba necesitatea prezentării la dosar a actelor care au stat la baza întocmirii procesului verbal de contravenţie.

Reamintim că plângerea contravenţională a fost depusă de primar în data de 24 ianuarie. Augustin Drăguţ invocă, printre altele, în apărarea sa, faptul că autorizaţia de construcţie a fost ridicată de la primărie în data de 29 iunie 2009, adică la două săptămâni de la primirea adresei de la Institutul Minesa.

Potrivit informaţiilor furnizate de către directorul Inspectoratului de Stat în Construcţii Alba, Sorin Nicolae Săbăduş, avizul de la Minesa nu recomanda construcţia supermarketului în acea zonă şi instituia anumite restricţii.

Următorul termen de judecată a fost stabilit în data de 5 aprilie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax