Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Recurs admis la ÎCCJ: Mircea Stanciu, unul din inculpaţii din Dosarul utilajelor agricole furate din UE, rămâne în continuare după gratii

Publicat

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a judecat joi recursul formulat de procurorii DIICOT împotriva deciziei Curţii de Apel Alba Iulia de eliberare din arest a lui Mircea Stanciu, unul din inculpaţii din Dosarul Utilajelor agricole furate. Instanţa superioară a decis că Stanciu va rămâne în continuare după gratii.

În 2 februarie, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive  cu măsura de a nu părăsi localitatea în cazul unuia dintre inculpaţii în Dosarul utilajelor furate, Mircea Stanciu, acuzat de sprijinire a unui grup infracţional. Acesta a fost arestat preventiv din 20 aprilie 2011. Procurorii DIICOT au atacat cu recurs decizia instanţei albaiuliene, iar Înalta Curte a hotărât ca Stanciu să rămână în continuare după gratii.

În rechizitoriul întocmit de procurori se arată că: „Inculpatul Stanciu Mircea a comis faptele în stare de recidivă mare postcondamnatorie, prev.de art.37 lit.a C.p., faţă de pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei aplicată prin sentinţa penală nr.1230/06 octombrie 2005 a Tribunalului Bucureşti, definitivă prin decizia penală nr.12081/25 martie 2009 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Potrivit art.83 C.p., urmează a se revoca suspendarea condiţionată, pedeapsa care constituie primul termen al recidivei urmând a fi executată alături de pedeapsa aplicată în prezenta cauză”.

În dosar sunt cercetate 30 de persoane, iar în materialul de urmărire penală realizat de procurori se arată că inculpatul Mircea Stanciu se afla în relaţii de prietenie atât cu Ioan Tarnu (fostul şef SRI Alba), cât şi cu ofiţerul BCCO Liviu Schiau, judecaţi de asemenea în acest caz. Oamenii legii susţin că Stanciu şi Schiau se cunoşteau încă din copilărie, iar din convorbirile telefonice interceptate între cei doi aceştia erau ca fraţii.  Schiau l-ar fi atenţionat pe Stanciu că urmează să fie efectuate percheziţii, în cazul de furturi de utilaje agricole din ţări ale Uniunii Europene.

Menţionăm că ancheta realizată de procurori poate fi răsturnată în instanţă prin probatoriul administrat.


Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax